Проф. Балтов: Служебното правителство се прoваля в борбата с COVID-19

Според него смъртността през четвъртата вълна ще е най-голяма
13 окт 2021 15:53, Нели Христова
67
Проф. Балтов: Служебното правителство се прoваля в борбата с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Мантрата за "ужасяващата смъртност" през предходните Covid-19 вълни заради лошото им управление, която служебният здравен министър неуморно внушаваше, е развенчана! Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна. Това написа на страницата си във Facebook бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който сега е кандидат-депутат от ГЕРБ/СДС.

Ето какво споделя още той:

Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна и това на фона на:

- подготвена система
- наличие на ЧЕТИРИ вида ваксини
- възможност за масова ваксинация
- по-ясни критерии за това каква е точната причина за настъпването на смъртта

Данните са силно обезпокоителни: за 4 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19, са 3766.

А заразата продължава да вилнее! Броят на положителните случаи на дневна база непрекъснато расте, леглата в лечебните заведения стават по-малко, персоналът изнемогва!

Още сме далеч от затихването на четвъртата вълна, НО броят починали до момента достига 50% от общия брой смъртни случаи в неизвестността на втората (8119 души) и 40% от пролетната трета вълна (9224 души).

Питам се какво стана с поръчковите анализи за причините за смъртността у нас?! Анализът им как помогна за намаляването й днес и за отстраняване на пропуските в системата? Или целта им беше опозоряване и демотивация на онези, които дадоха силите и здравето си в предходните три вълни? Дали да не поръчаме нов анализ, за да видим какво се промени за половин година?

Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19! Не успя да надгради свършеното от Националния оперативен щаб, назначен от правителството на Бойко Борисов. Блокира процеса по ваксинация и не успя да го възстанови и да убеди населението от необходимостта му. Закъсня с мерките и лиши здравния персонал от сигурност, подкрепа и мотивация!

Маските паднаха! Некомпетентността е ужасяваща! Това не може да продължава!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е а аз не го харесвам
54
1
 
6
 
! Отговори
КирилТ преди 2 години
Провала да беше само с ковида,то всичко е провал.Трудно се гради ,лесно се руши,не ми се мисли какво тегло ни чака
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе твоя колега като има три ваксини що е болен
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете, ПЛЮИТЕ, това МНОГО е добре!Днес всички са виросолози! ДОКТОРИТЕ са ***! ВСИЧКИ други са умни! АКЪЛ имаме за ЦЯЛАТА вселена!
51
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Не знам защо престъпника Балтов не хвърли усилия в убеждаване на хората да се ваксинират. За това не е необходимо да е министър, или дифектор на Пирогов, или депутат. Да застане на улицата и да убеждава.
50
2
 
1
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Вярно е прав е гн- Балтов , вместо да оправя маркировката по магистралите служебното правителство се опитва да лекува болни в болниците
49
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Този как успя да не каже едно вярно нещо? Всичките му твърдения са лъжа, но какво друго да очакваме от прислужник на мутрите?
48
4
 
6
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Балтов има нужда от дълга спокойна почивка в ол инклузив Кремиковци Хилтън или друг подобен.
47
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До ОтговорВирусът нормално еволюира към по-заразни, но по-слабо патогенни форми. Примерно преди векове Variola Minor е изместил до голям степен по-опасния Variola Major.
46
0
 
0
 
! Отговори
На'уката преди 2 години
Ако не се изсекват относно COVID ,няма да имат други научни публикации.
45
3
 
3
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
Бойко излезе голям ''учител'' , всички от герб ръсят простотии като него !
44
2
 
3
 
! Отговори
''професор преди 2 години
И ''тоя'' е ''професор'' , колкото е ''генерал'' , И ''вожда'' на герб !
43
3
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Моля , всички селяни с политическо назначение от герб , да се завърнат по селата си !
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справя се перфектно просто чекмедже
41
4
 
7
 
! Отговори
ама преди 2 години
Балтов е този дето го уволниха ли? Иначе много му знае устата. Жалко, че не му следят сметките да видят кой го спонсорира и откъде му капят парички за всяка заплаха отправяна по медиите.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се, че Герб падна ....Радваме се.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е свикнал цял живот да лъже. Кого лъжеш бе мамин златен. За затвора сте ти и цялото племе с бели манти, дето се продадохте и потдържате мита за пандемията. Ограбихте държавата, съсипахте частния бизнес, оставихте много хора без работа, уморихте много с отрицателен тест. Затвор!!!!
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се, че Герб падна иначе вече всички да са ваксинирани. А щаба още да обикаля от медия в медия и образно да ни обясняват как ще умрем ! Не забравяйте какво беше. Сега имаме глътка въздух. Как мислите, че Бойко ще се противопостави на Европа? Ако беше Герб, отдавна тази тема за ваксините нямаше да съществува, защото под строй и на ваксина. За наше добро.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоКога спиш бе човек? ХАХА Много си доволен явно от Герб! Като дойде Герб на власт ЩЕ ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ ГЕШЕВ ЩЕ ГО ОСЪДИ НА ЗАТВОР ! Това ще стане, сигурно е...Едно пиленце ми каза...
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си припомним проф. Балтов как се бореше с ковид? Двамата заедно с Ангелов нямаха време за пациенти от предизборни кампании по медиите. Когато хвърляш кал по някого, ами погледни себе си и бъди готов да поемеш същото...Припомням за тези с къса памет. къде бяха Балтов и Ангелов. И тогава умираха хора пред болниците. Такава ни е системата. Сбъркана. И лекари решили да стават политици. Това е грозната истина. Само Мутафчийски не се полакоми и си остана това в което е най-добър, ДА ЛЕКУВА!