Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID
24 окт 2021 19:09, Нели Христова
345
Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати
Снимка: БГНЕС

Академик Богдан Петрунов, известен специалист по имунология, категорично не препоръчва връщането на децата в училище при сегашното положение в България с ковид. Положението действително е тревожно, заяви той в предаването "Говори сега" по БНТ.

Академикът поясни, че за големите ученици може да се препоръча ротация - да редуват връщане в училище и дистанционно обучение. За малките ученици от 1 до 4 клас това превключване ще е трудно, признава той.

Има изследвания във Франция, които показват, че при ротация е 12,5% вероятността да има епидемия. Когато децата са постоянно в клас, вероятността скача до 27%.

Акад. Петрунов се обяви и срещу още едно искане, което президентът Румен Радев постави днес на среща със служебните министри. Известният учен смята, че не трябва да има безплатни текстове  за коронавируса. "Който не иска да се ваксинира, да си плати. Не е редно обществото да плаща незнанието и нежеланието на някого, след като има безплатни ваксини", категоричен е академикът.

Той поясни, че не може да се смята за зелен сертификата тестът за броя на антитела. Не са важни те, а клетъчният имунитет, подчерта топ специалистът. Трябва да се престане с мантрата за антителата, призова той.

Акад. Петрунов поясни, че не може да се прави масово тест за т.нар. Т клетъчен имунитет, защото е висока цената му и изисква специалисти, които да го правят.

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID.

Според него говоренето срещу ваксините трябва да бъде инкриминирано, защото тези хора са опасни за обществото.


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Битият бит , БАН си е... БАН
309
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бих си платил с удоволствие ама искам вип обслужване и отношение стая с 5 зведи дето се казва , изфирясало старче плашам като арабин
308
2
 
8
 
! Отговори
Сериозно преди 1 месец
Прав беше Дянков, като нарече такива нищоправци"феодални старци"! Какво нещо е човек да стане за резил на дърти години!? И що боцнатите да са освободени от тестове, бе дедо? Да не би да не се заразяват, да не заразяват други хора, не се разболяват и не умират ли от Нещото? Ти също внимавай, щото си на години, дедо Академиешпката...
307
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз лично съм съгласна да си платя лечението. Дъщеря ми изкара ковид миналата година в къщи и всичко си платих. Не може обаче здравно осигурен да се задължи да плаща за болнично лечение.
306
1
 
13
 
! Отговори
Платих си преди 1 месец
И лечението! Ще си платя и сертификата! Още нещо?
305
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да си платя за лечение Петрунов, защото съм се осигурявала 40 години без прекъсване. Държавата си е взимала от заплатата ми колкото е желаела и почти не съм ползвала болнични. Глупости измисляте.
304
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да си клъцна главата на естествената имунна система, как ли пък да
303
2
 
10
 
! Отговори
В. преди 1 месец
Прилича на пияндето от БФС. Само изследването за клетъчния имунитет трябва да остане и да бъде платено от касата.В крайна сметка медицината разглежда всеки индивидуално. Другото е волунтаризъм. Днес трябва да слушаме едни прищевки. Като не стане ни налагат други прищевки. Като не стане - трети прищевки на властите. А отговорност не носят никаква. Измиват си ръцете с някаква псевдо загриженост.
302
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой психиатър преглеждал ли го е наскоро? Тия напрегнати вежди са характерни за тревожен маниак.
301
3
 
1
 
! Отговори
d преди 1 месец
Много си прав, но я виж колко минуси имаш.Тъпанарите са повече от китайците!
300
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Като не можете, като е скъпо затворете БАН да я няма и без това няма нужда от нея и вас.Ходете да живеете с една мижгава средностатистическа пенсия да видите колко добре ще се чувствате като мислите кисело мляко ли да си купите или да си платите тока.
299
2
 
30
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Ако не може да се измери имунитета, получен след преболедуване, тогава как са измерили имунитета, получен след ваксиниране? Как е доказано, че ваксините създават имунитет? Задаването на въпроси смята ли се за говорене срещу ваксините?
298
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Говоренето на тоя опасен луд вече е инкриминирано. Това е говорене срещу основните права на гражданите, записани в Конституцията. Това е призив към фашизъм.
297
3
 
10
 
! Отговори
Касандра преди 1 месец
Тоя пък какво се репчи. Незнаещите трябвало да плащат. Може би те знаят повече от тебе, глупчо. Но нека. Всички ще си взимаме решенията и ще си носим последствията.
296
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз бих казал, че изказването на господина трябва да се инкриминира, защото подкрепя престъпен режим срещу българите. Такива нямат място в нашето общество
295
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изкуфял таласъм...а вие защо взимате интервю от такива перковци...
294
4
 
20
 
! Отговори
Номер2 преди 1 месец
Защо от данъците, които си плащаме се купуват ваксини, които доказано, убиват хора! И такива академикчета викат: Да, ама ползата е по-голяма от вредата! Може да е по-голяма, ама го кажи на убитите от ваксината!
293
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя академик си противоречи. Въпросната ваксина не е ясно какъв клетъчен имунитет създава, а постоянно се хвалят как създавала антитела. Тоя пък казва, че те не били важни. Много ясно, че не са важни, но защо позволявате на хора ваксинирани да се мотаят свободно ако не е гаранция дали имат клетъчен имунитет? Пък и вече се знае, че заразяват и боледуват. Тия дето искат да им признаят боледуването след тест за антитела просто искат равенство.
292
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нюрнберг за академици! Без коментар!
291
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скъпи академиче не желая да се ваксинирам с продукти на западните мафиоти от фармацефтиката за които никой не носи отговорност. Това е все едно да отидеш в месарницата и да си купиш месо полазено от червеи и да ти казват че е безопасно а то смърди на зла гад. Когато *** искате ваксиниране да бяхте внесли руските ваксини и ще скочи процентът на 70. Но на вас колонизаторите от запад не ви позволяват подобно нещо и вие като техни слуги изпълнявате. Ай сиктир на ваще ваксини тогава.