Лекарите в Германия против задължителната ваксинация

"Трябва да убеждаваме хората, не да ги задължаваме"
12 ное 2021 22:45, Петя Славова
57
Лекарите в Германия против задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС

Германската интердисциплинарна асоциация за интензивно лечение и спешна медицина (DIVI) е против задължителната ваксинация срещу коронавирус дори при стремително влошаване на епидемиологичната ситуация, свързана с разпространение на инфекцията. Ръководителят на DIVI Гернот Маркс заяви това в интервю за Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

"Това е политическо решение. Като DIVI ние сме против, защото трябва да убеждаваме хората, а не да ги задължаваме. В противен случай съмняващите се ще станат още по-отчуждени от обществото", твърди Маркс.

Същевременно той смята, че трябва да се положат повече усилия за провеждане на кампании за ваксиниране сред обществеността.

"Политиците трябва да стартират втора мащабна кампания за ваксиниране и да включат активно неваксинираните", каза ръководителят на DIVI.

Заедно с това обаче Маркс предупреди, че на фона на рязкото увеличаване на броя на новите случаи на коронавирусна инфекция в страната интензивните отделения в болниците в Германия скоро може да се окажат препълнени, предава БГНЕС.

"Ако тази динамика се запази, много скоро ще можем да лекуваме само пациенти, които се нуждаят от спешна помощ, и пациенти с коронавирус. Трябва спешно да предотвратим това", продължава той.

Освен това Маркс уточни, че по-голямата част от хоспитализираните с коронавирус в отделенията за интензивно лечение не са били ваксинирани.

Ваксинацията срещу коронавирус започна във ФРГ в края на декември. Първите, които бяха ваксинирани, бяха възрастните хора, здравните и социалните работници. Досега поне една доза от ваксината е била поставена на 58,1 милиона германци (69,9% от населението), а около 56 милиона души (67,3%) са напълно ваксинирани. Ваксините, използвани в кампанията, са разработени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, американските компании Moderna и Johnson & Johnson, както и британско-шведската компания AstraZeneca.

По данни на Института по вирусология "Роберт Кох" (подчинен на германското министерство на здравеопазването) броят на случаите на заразяване с коронавирус в Германия се е увеличил с 48 640 през последните 24 часа. От началото на епидемията инфекцията е открита при 4 942 890 жители на Германия. Общо 191 пациенти са починали от последиците на коронавируса в страната през нощта. Общият брой на смъртните случаи по време на цялата епидемия в Германия достига 97 389. Седемдневната заболеваемост от коронавирус в Германия е 263,7 случая на 100 000 жители, което е най-високото ниво в пандемията.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хора да не би да са се ваксинирали на ужким за да получат зелен сертификат понеже е задължителен почти на всякъде. Те като си знаят че не могат да излязат на глава с лидерите в либералната демокрация и си траят и масово си фалшифицират яко хи хи.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До r3volvr3, ами ти я се виж само колко си разумен като ти гледам ника, но когато фактите говорят и боговете мълчат.
51
1
 
11
 
! Отговори
Ь преди 7 месеца
От какъв зор наболите се гледат в паницата на отказалите да влеят нещо с неустановен успех и последици. Нали са ваксинирани? Всеки решава за себе си
50
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези *** не подлежат на убеждаване . Локдаун и точка!
49
2
 
12
 
! Отговори
Малко история преди 7 месеца
Испанският грип след 1вата световна е донесен от американски войници. Заболяването започва след масово ваксиниране на същите войници. САЩ и Великобритания крият това, но когато техните войници започват да сеят заразата в Испания, вестниците там надуват тръбата. Разбира се вие го знаете точно заради това като испански грип, но всички вирусолози знаят истината. Това е грипът, който разнасят ваксинираните американски войници. И колкото повече ваксини са слагани, толкова повече е беснял грипът.
48
13
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 7 месеца
Глупости, може да убедиш с факти разумен човек, но не и религиозен фанатик и антиваксър.
47
1
 
18
 
! Отговори
А уж се ваксинираха преди 7 месеца
"Седемдневната заболеваемост от коронавирус в Германия е 263,7 случая на 100 000 жители, което е най-високото ниво в пандемията."А уж се ваксинираха??? Явно не са се до ваксинирали.
46
2
 
8
 
! Отговори
А сега преди 7 месеца
Обеснете на нашите пишман медици че ваксината не трябва да е задължителна Когато им обеснявате говорете бавно защото трудно схващат какво им се казва
45
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ме забавляват ваксите, дето си мислят че като ни нарекат га ньоци и обяват, че ни се смеел някой това щяло да ни мотивира да се ваксаме! Ако бяхме на 3 год в яслата можеше и да успее, но не сме. Имаме си глави на раменете и мислим с тях, а не с бълвочите и реалитита от телевизора. И в прав текст ви казваме, няма да си сложим това дето го наричате ваксина. Обявете ни за новите евреи ако искате. Вкарайте ни в концлагер. Каквото искате правете. Няма да се подчиним на фашисткия ви абсурд.
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дори и един пациент да умре след ваксинация, лекарят се превръща в убиец. Ми някои лекари не искат да са убийци. И такива има.
43
11
 
6
 
! Отговори
. преди 7 месеца
Аз съм на 37 години и прекарсх 12 дни в болница от тоя "грип" и ако не беше едно лекарство , което лркува детски ревматизъм да ми свали имунната система , която направи цитокинова буря и запопнада атакува сибствените ми клетки миже би нямаше да пиша днес , много философии , много мнения , ваксината си е решение за всеки , аз за себе си вече знам , манипулирането може да бъде и в двете посоки , мислете за здравето си , това няма нищо общо с никакъв грип ! Много упорит и агресивен вирус.
42
1
 
8
 
! Отговори
Iv преди 7 месеца
Браво, Петя! Най-накрая някой да нарече Германия с официалното и име ФРГ. Ама червените ще ти се цупят :)
41
0
 
18
 
! Отговори
В. преди 7 месеца
Робърт Кух е филиал на немското МЗ, на немския Кунчев. Не носят никаква отговорност пред обществото за безперспективните си мерки поради което по казионните медии (всички са такива) нагнетяват напрежение и страх.
40
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-голямото малоумие - масово инжектиране по време на пандемия. Но нали бизнесът трябва да върви. Какво значение има, че инжекцията е с още неизследвани последици, че на много хора носи повече вреди, от колкото ползи, че това инжектиране води до изменения в самия вирус и модификация.
39
0
 
18
 
! Отговори
до 40 преди 7 месеца
До Анонимен.... Няма партия, която да милее за здравето и благоденствието ти! В политиката участват само лица с конкретни намерения. Доказано във вековете. А. Константинов. Ако "политическото" намерение беше да те опазят, щеше да ядеш чиста храна, да дишаш чист въздух и да получаваш в масовия вариант идеални суми за живот- по- високи от тези на политиците. Защото ги е грижа. Та така!
38
1
 
35
 
! Отговори
АМА преди 7 месеца
Що си мислите, че ваксинираният е умен. Напротив! Манипулируем е! Много. Малко приказки от телевизора и е готов. Веднага. Няма умуване, изчакване, съпоставяне, ем... да им имам ума!
37
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До умният разбра Ти не си умен, ако думата "политическо" ти се струва като някаква "тайна" дума за нерационално решение.
36
2
 
19
 
! Отговори
умният разбра преди 7 месеца
Щом нещо е "политически решено", работата е кристално ясна. За мислещите/ неваксинираните/, разбира се. Останалите да се спасяват.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Досега не съм боледува Ла двете години, само лека температура един ден. Досега три дози трябваше да имам.
34
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
34 ти си за лудницата! Който е глупав и се поддава на манипулации си е негов проблем че не може да мисли, да искаш да те задължават е по-зле. Никой няма право да принуждава никого. Ваксина вече стана *** дума.