Епидемиолог: Наложените мерки в момента са достатъчни

Наблюдаваме намаляване на случаите, защото училищата бяха затворени
19 ное 2021 14:22, Ния Христова
8
Епидемиолог: Наложените мерки в момента са достатъчни
Снимка: БГНЕС
Наложените към момента мерки са достатъчни, за да се поддържа прилично ниво на заразяване. Трябва обаче да има контрол и той не трябва да бъде формален, заяви пред Нова тв епидемиологът от Лондонско училище по тропическа медицина д-р Петър Марков.
 
"През последните две седмици се наблюдава спад на заразените с COIVD-19 у нас. За съжаление, броят на смъртните случаи продължава да е висок. Има лек спад и при тях, но все още умират средно по 150 човека на ден. Рано е да бъдем спокойни, но се надявам тази тенденция за намаляване на случаите да продължи", каза още той.
 
"Главната причина, поради която наблюдаваме намаляване на случаите е, че училищата са затворени или бяха в голяма степен. Мисля, че в момента, в който децата започнат отново да ходят на училище, вероятно броят на инфекциите ще се увеличи. Това е така, защото останалите мерки не се спазват или по-точно контролът им е на много ниско ниво. Той не трябва да бъде формален", коментира Марков.

8
Още от Коронавирус
След детективска работа на учен: COVID-19 произхожда от пазара в Ухан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще дойде следващата вълна . Спокойно! Няма да се размине при само 24% ваксинирани. А на Австрия може само праха да й дишате. Страхотно здравеопазване, страхотни мерки!
7
1
 
11
 
! Отговори
До Хомоби преди 1 седмица
То и сега не може да му се затвори устата. С тези тръби и маркучи в нея.
6
0
 
19
 
! Отговори
Галиника преди 1 седмица
Каква да е смъртността при това неадекватно лечение? Сетили се да търсят ефикасни лекарства, обаче били скъпи и пак няма да са за всички!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние при 24% излизаме от вълната, а Австрия при 64% ваксинирани влиза в локдаун. Нещо някъде е гнило...Само времето ще покаже.
4
1
 
26
 
! Отговори
9 преди 1 седмица
Тестваха хиляди деца всеки ден. В цяла българия имаше не повече от 10 заразени деца. Точно училището едва ли е бил проблемът. Смешни стават вече тези измислени специалисти.
3
2
 
22
 
! Отговори
Хомоби преди 1 седмица
Абе къде е Кунчев?Преди не можеше да му се затвори устата
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С тези мерки ни затрихте. Вече цял месец не мога да работя, докато други се разхождат все едно няма нищо. Български фашисти и продажници. Трябва да бъдете съдени за престъпление срещу собствения си народ. Изедници долни.
1
3
 
23
 
! Отговори
Гледам Тв преди 1 седмица
Сега пък мерките били задоволителни, но след някой ден задължителна ваксинация!