Германия с най-много починали от COVID-19 от февруари насам

Седемдневната заболеваемост обаче продължава да намалява
8 дек 2021 14:18, Елка Василева
96
Германия с най-много починали от COVID-19 от февруари насам
Снимка: архив, БГНЕС

Германия отчете днес 527 нови смъртни случая от COVID-19 - най-големият дневен брой от февруари насам, предаде Ройтерс.

Страната, която се бори с четвърта вълна на коронавируса, регистрира 69 601 нови заразявания - с 2415 повече спрямо броя отпреди седмица, съобщи институтът "Роберт Кох".

С новите смъртни случаи общият брой на починалите от началото на пандемията в страната е 104 047.

Седемдневната заболеваемост обаче продължава да намалява и сега е 427 заразявания на 100 000 души спрямо 432 случая вчера.

Експертите се питат дали този показател свидетелства, че Германия е преминала върховото ниво на настоящата вирусна вълна, или данните са ненадеждни, тъй като на някои места здравните власти са пренатоварени, особено в най-тежко засегнатите райони.
/БТА/
 


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Ами нормално в държава с толкова много набодени да има толкова много умрели нали ваксините са затова - да усилват епидемията!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинираните не могат да си признаят, че ваксините не струват. В Германия - страна с много по-малко застаряващо и болно население е нормално смъртността да е по-ниска от тук, като включим и че при нас в началото на пандемията (пък и сега) доста значителен процент от "умрелите от КОВИД" бяха бутнати от кола, паднали от балкона, застреляни, обезглавени, намушкани с нож итн но се сочеха като умрели от КОВИД и става ясно, че и при 72% ваксинирано население смъртноста е съшата като при 20%.
87
1
 
6
 
! Отговори
Пазете си децата преди 1 месец
След въвеждането на ваксината от правителството Службата за национална статистика на Обединеното кралство показва, че броят на смъртните случаи между 38-та и 41-та седмица на 2021 г. сред децата на възраст 10-14 години е с 62% по-висок от петгодишната средна стойност за броя на смъртните случаи в тази възрастова група през същия период. Освен това увеличението на смъртните случаи е започнало, когато децата са започнали да получават експерименталната ваксина.
86
2
 
5
 
! Отговори
Пазете си децата преди 1 месец
Дали е просто съвпадение, че смъртността сред децата се е увеличила с 62% след въвеждането на иРНК ваkсините (до 400% при уязвимите деца) спрямо средната стойност за пет години? Смъртните случаи при децата се увеличават, откакто Обединеното кралство започна да ваксинира тийнейджърите от 12-годишна възраст нагоре. Анализът на съотношението риск-полза поражда сериозни съмнения относно инжектирането на експерименталния препарат в тази възрастова група.
85
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 месец
Да живей Гочо с Голата истина. Другите да го ....
84
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До вчера криеха починалите и говереха за нас че сме на първо място заедно заедно с нашите професирчета алу живея в Мюнхен от ,7 г.,в момента има болни на денонощие 70 хиляди и то 80 % с по три ваксини
83
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Антиваксърите са изключително прoст и необразован народ
82
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Над 20 милиона неваксинирани в Германия- колкото 3-4 Българии ,колко са умрелите у нас?!
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Набодените не са спасени, но поне са набодени.
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука някакви се опитват да го обяснят, с високия процент неваксинирани, около 30%. Но, как да проложим това обяснение за съседните на Германия страни. Някои, от които имат и по-нисък процент на ваксинирани. Защо при тях няма такъв пик?
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, това ние си го знаем! Ваксините *** за зеле не става от тях. Истината си прокарва път, лека -полека. Кога ще започнат да се отчитат тежки случаи и починали - ваксинирани спрямо неваксинирани? Кога в БГ ще започне да се води статистика за страничните реакции от ваксините? Няма как да го скриете това, разберете!
78
2
 
20
 
! Отговори
до 78 преди 1 месец
Ами нали затова се бодат! Ако ще ги заключват, тогава за какво са им зелени пропуски. Т. е. пак стигаме до извода, че ваксината не помага.
77
0
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
На база 2019-та година има увеличение от почти 100%!
76
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 76 преди 1 месец
Мда, качват се викаш. Само че по западна Европа на мачовете има по 50-80к зрители... Разбираш ли разликата
75
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека мрат.
74
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой каквото ще да говори, неваксинирана България отчита края на вълната, докато ваксинирана Западна Европа сега се качва на гребена и!
73
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С ваксини или без ваксини вирусът си следва своя собствен път на развитие. 90% от смъртността в България може да бъде предотвратена БЕЗ ваксини ако се прилага правилно и навременно лечение в началото на заболяването.
72
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, да ! Минатала седмица се върнах от Германия, хората са се вдигнали на бунт за тъпите мерки , спрямо тях !!! Вече и тях неможе да излъже никой , а тук само глупости мислите !
71
27
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 1 месец
Проста сметка: Немците при 15-17 пъти повече заразени от нас на дневна база имат само 4 пъти повече починали от нас. Ние си водим класациите по смъртност от ковид19 точно защото сме големи тарикати-плоскоземци. Масово в Германия се заразяват и умират НЕваксинирани.
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо в тази статистика липсва колко % от тия случаи са ваксинирани (заразени / починали). И как така са пропуснали да напишат ,че виновни са не ваксинираните ?