Проф. Витанов: Чакат ни 3 трудни седмици, но вероятността за суперпожар намалява

Картата ще е изцяло червена, да не допускаме да стане виолетова
22 яну 2022 19:42, Анисия Иванова
169
Проф. Витанов: Чакат ни 3 трудни седмици, но вероятността за суперпожар намалява
Снимка: Bulgaria ON AIR

Математикът проф. Николай Витанов публикува кратка информация за оперативната обстановка за пандемията към днешна дата в профила си във Facebook.

1. На информационния портал може да видите картата за ситуацията с етапите по региони с прогноза за след 5 дни.
Очакванията са следващата седмица тази карта доста да се промени. Към края на следващата седмица червеното се очаква да е доминиращо по картата, а зеленото да изчезне.

Но вие си знаете, съгласно моите прогнози, след като Омикрона достигне доминация, ни чакат 3 трудни седмици. Подгответе се психически, че по някое време тази карта ще стане изцяло червена. Въпросът е да не допуснем да стане виолетова. От нас зависи.

Още по темата

2. През следващата седмица ще стане ясно кой е прав: дали аз, който казва, че чудовищни стойности на регистрираните нови случаи няма да бъдат достигнати, или тези, които казват, че ще бъдат достигнати. Моят аргумент го знаете и той е основан не на прости фитове на кривите, а на анализ на процесите зад числата: пожарът гори неравномерно и интензивно и това намалява вероятността за суперпожар (суперинтензивно горене на всичко едновременно).

3. Базовото репродуктивно число днес е 1.38. Виждате, че държи над 1.3, но не е много над 1.3. Това следва да ви наведе на мисълта, че суперпожар не е много вероятен - числото не гони 2 и нагоре.

4. Но ако Витанов е прав, че няма да има суперпожар, той ще излезе прав и за това, че няма да има тотален локдаун в страната. Някои ме обвиняват в непоследователност, защото в момента работя за правителството. Помислете си малко: аз съм там заради вас. Ако беше останал стария план, сега всичко трябваше да е затворено и пред парламента щеше да има 100 000-ни митинги, че страната е затворена, а болниците са полупразни. Второ - при предната вълна не работех за правителството.

Помните ли как тогава всички викаха - локдаун, локдун веднага и само един - единствен от аналитиците каза: локдаун няма да има. Помните ли кой беше той? А имаше ли локдаун? Сега този същия е последователен. Казва ви: можем да избегнем локдауна с малко ваша помощ. Другите пак викат: локдаун, локдаун веднага. Аз ви казвам: от вас зависи дали ще изтървем възможността да ни се размине локдаунът. Може да ни се размине, но трябва да се пазим, да не се разболяваме и да не стигаме до болниците.

Това е. Желая здраве и успехи. Пазете се, бъдете здрави  и нека вирусът да ви заобикаля. Така ще избегнем и суперпожара и тоталния локдаун.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как насажда паника? Той казва точно обратното...
113
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖАЛКО! А ТАКА РАЗЧИТАХ НА КОВИД СУПЕРПОЖАРА.
112
4
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 2 години
Тоя трябва да го съдят за насаждане на паника, а не да го дават по телевизията----
111
1
 
2
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
Кога ще спрете да показвате тоя ф?
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанка, я сметни набързо колко ще са чувалите по улиците, че нещо ни трябва поощрение за бодене. Ама вземи хубаво уплаши антиваксите с умрели под 40. А... те били 300 човека за година или 1.4%... Няма лошо. Тогава ги удари в земята с 68% или към 16000 умрели над 70. УК си призна, че само 2% от умрелите са на под 44г, а докъм 75% са над 75. САЩ директорката на CDC си каза, че са с 75% умрели с ПОНЕ 4 ДРУГИ БОЛЕСТИ и вече на ръба да умрат от всяка. Апокамипсисът е апокалиптичен.
109
1
 
2
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Да бе, от нас зависело..... Как ги прогнозираш тези работи бе брат...... с помощ свише?
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов е математик и разбира от вируси. Мангъров и Чорбанов - не! Странна държава. Математици ни лекуват, инженери ни слагат плочки в банята, неграмотни и полуграмотни са ни депутатите... Всеки прави нещо, което не разбира!
107
4
 
6
 
! Отговори
damata преди 2 години
Този е може би най-безвкусно и профански облечения мъж ,който съм виждала! Явно не става за никоя и нищо?
106
2
 
3
 
! Отговори
Благ преди 2 години
човек и без да има ореол прилича на светец. Алелуя.
105
3
 
3
 
! Отговори
Брадавици, Папиломи преди 2 години
Ако възприемате брадавиците, като допълнителни зърнa, Витанов ще ви стане секси. Той е супер готин и секси.
104
4
 
4
 
! Отговори
Леня, не подбирам. преди 2 години
Да ти ям брадавичките, Витанка! Сладурче! Даже забелязвам.. май си започнал да се къпеш, пробвай да махнеш жълтината от мустака и те взимам за съпруг.
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя пак няма да му излезнат числата от тотото..
102
5
 
9
 
! Отговори
И тоя кат Кунчев - преди 2 години
Само глупости ръси!
101
5
 
9
 
! Отговори
Тц тц тц тц преди 2 години
Велик ум, еййййй.....Смята ли смята, мъчи се, поти се.... ни се мие , ни се реши....Комисионна има...
100
4
 
15
 
! Отговори
Гурел Папиломски преди 2 години
още не е опознал сапуннна като хигиенно средство. Докога така бе *** кирлливв?
99
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, кажи коефициентите за мачовете утре. Стига с този грип. Намигни, ако си съгласен, да ти напиша пощата. После ще делиме.
98
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тц, не. Този не може да е математик.
97
3
 
18
 
! Отговори
Док преди 2 години
Време е да започнем да водим списък на плашителите като тоя, Гломб-тромб, жената на Джаба хаитянина, генерала, ботокса, Пунчев, Кацата(ох, Кацаров..) и всички знаци и незнайни съучастници, клакьори и сервилните им медии и калинки за може всеки да си получи заслуженото. Ако не от съда, то най-вероятно от някой на улицата. Убеден съм, че има адски много желаещи.
96
3
 
16
 
! Отговори
Вечна и памят преди 2 години
Единствената жертва на ковид това е...Демокрацията
95
1
 
22
 
! Отговори
Матей 9: 12 преди 2 години
СЗО откри топлата вода: здравите нямат нужда от "ваксинация" Ако в СЗО бяха чели Библията щяха да знаят че и там го пише: "Здравите нямат нужда от лекар, а болните" (Матей глава 9 стих 12).