Придава ли се твърде много важност на сертификата?

Той не работи като епидемиологична мярка, смята д-р Антония Първанова
4 фев 2022 22:45, Ния Христова
91
Придава ли се твърде много важност на сертификата?
Снимка: БГНЕС
Зеления сертификат не работи като епидемиологична мярка. Това мнение изрази пред Нова тв педиатърът д-р Антония Първанова.
 
"Придава се твърде много важност на сертификата като мярка, която трябва да ограничи пандемията. Това е административна мярка. Нормално е в даден момент да падне и то заради една единствена причина. Документът се дава при ваксиниране, след преболедуване или заради наличие на антитела. Факт е обаче, че ваксинираните хора се разболяват и разпространяват вируса.  Когато си ваксиниран и ходиш навсякъде, но в същото време си се заразил, ти си един неконтролируем разпространител. Остана една единствена полза от ваксината – лекото преболедуване, но това не ограничава пандемията", обясни тя. 
Още по темата
 
"Зеленият сертификат дори не се спазва стриктно. Епидемията така или иначе върви на вълни. Хубавото е, че Омикрон е по-лек", каза още лекарят.
 
На обратното мнение е проф. Огнян Кунчев.
 
"Ние сме в половин локдаун и затова бройките намаляха. Учениците не ходят на училище, пак жертвахме образованието. В момента се намираме в плато, но сега като се децата се върнат в кла, заболеваемостта отново ще тръгне нагоре", каза той.
 
"Има много хора, които се пазят, ваксинираха се и сега трябва да ги жертваме, защото се чудим за какво са ни мерките и сертификатите", категоричен бе математикът.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Те така казват преди 2 години
До Анонимен 77Ама всъщност поощряват правителствата да извиват ръцете на гражданите си. Поощряват ги и финансово, и с административни мерки, и всякак.Фашисткият ЕС не ни трябва.Но за едно си прав - формално погледнато всичко зависи от лakeя "Просто Киро", така че трябва да се стъжни живота на лакеите на местно ниво, пък били те и такива, които се изживяват като премиери.
71
1
 
1
 
! Отговори
Ахахахах преди 2 години
Цитат: ""Има много хора, които се пазят, ваксинираха се и сега трябва да ги жертваме, защото се чудим за какво са ни мерките и сертификатите", категоричен бе математикът."Трябва да ги жертваме, защото са си прецакали имунната система с ***, които не работят, а ще се окажат, че облагите им няма да са вечни. Единствено им остава злобата, че те могат да влизат някъде, а другите не могат. И ако им отнемат и това удоволствие, остават тотално прецакани и с пръст в устата. Това е "жертвата".
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сертификатът е новото лгбти и т.н. Ваксинираш се и си прецакваш имунната система = получаваш облаги. Сега ще излязат с аргумента, че които са се наболи са си платили таксата чрез здраето си и затова е редно да не бъдат глобявани за неваксиниране. Хитро. Да видим дали ще мине.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕК се отбелязва, че решенията как да се използват сертификатите на национално равнище остават в ръцете на местните власти. Та да не виним ЕК, единствено което искат с него да се пътува между страните /ваксина, преболедуване, тест/. Та на просто Киро ще трябва да му се натрива носа!
68
0
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Не вярвам на доктори,които заради политическата кариера загърбват лекарската професия и забравят хипократовата клетва.Техните съвети са вредни за здравето...
67
0
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Математик дава акъл на лекарите как да лекуват и какви мерки да вземат за разпространението на заразата! Няма такъв цирк!
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат не предпазва Вакдинираните разнасят заразата защото имат лека хрема или дращене в гърлото и шетат навсякъде Единствено смислено са тестовете Сертификатът трябва да отпадне
65
0
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Кунчев го помня от преди 3 седмици, когато твърдеше, че на 05.03 ще има по 70 000 заразени на ден Този тъ, пак не трябва да получава думата повече а и освен това трябва да му се потърси съдебна отговорност за всяване на паника. Съдят Мангъров а този корифей, кога.
64
0
 
21
 
! Отговори
... преди 2 години
"Има много хора, които се пазят, ваксинираха се и сега трябва да ги жертваме" - как така така ги "жертваш" бе Кунчев, нали уж като са ваксинирани са предпазени
63
2
 
13
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Намери се една наистина умна жена да изрази открито мнението си .Браво.Въпросът е има ли кой да я чуе.Искаме само високи заплати и пенсии ,а бизнесът е съсипан.Правим бюджет и ще продължаваме да пълним хазната само от данъци от потребителите.До кога.
62
21
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Вируса няма да си отиде лесно защото е биологично оръжие-ще ви заразява още и още!Само ваксината пази от смърт!Казали са го далеч по умни от Антония Първанова!
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо е значението му-съсипа бизнеса и ни докара до дъното...
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важността му е голяма, за едни га.щи, които не можеш да купиш от кварталния магазин без зелевия амулет, търчиш с автобуса до Кауфланда на другия край, където са човек върху човека, но си купуваш всичко. По-голяма тъ.потия няма. Затова и расте бройката на заразените. Другото са кьорфишеци.
59
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накратко сертификата не е най добрата работеща система , но не са измислили по добра , китайската система е по ефективна но тя е неприемлива по нашите ширини защото правата на хората е важна и не трябва да се нарушава за китайците е приемлива загуба за нас не е .Така че тези доктори да се хващат за работа и да измислят по добра система, вместо да се оплакват ,че тази не е достатъчно ефективна.Това можем да го правим ние НЕ докторите, докторите трябва да са професионалисти и да решават проблема
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След въпросното откритие, че зеления папир не става дори за ТХ, следва в близко бъдеще да протръби и откритието, че водата е мокра, а колелото е кръгло !
57
1
 
18
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Кунчев се напъва, защото вируса си отива и без него на разните математици у нас ще започне да им се обръща медийно внимание, толкова колкото им се обръщаше и преди 2020 - НИКАКВО!!а това такива книжни пл;ъхове като Кунчев ги влудява хахахахахахаха
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания цирка свърши.
55
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички хора си имат глави и не е нужно да бъдат изнудвани да се ваксинират. Сертификатът е една йезуитска подлост от управляващата шайка мoшеници и нищо друго...
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификата става да се използва за тоелатна хартия ако тоалетната хартия е свършила.
53
0
 
24
 
! Отговори
доцент преди 2 години
Ангел Кунчев доказа безапелационно, колко "леко" се кара инфекцията с тези препарати.