Австрия отмени задължителното COVID ваксиниране

От 15 март се предвиждаха наказания за неваксинираните
Обновена: 9 мар 2022 12:09 | 9 мар 2022 11:28, Елка Василева
60
Австрия отмени задължителното COVID ваксиниране
Снимка: архив, БГНЕС

Новият министър на здравеопазването на Австрия Йоханес Раух и министърката по конституционните въпроси Каролине Едщадлер съобщиха на пресконференция, че въз основа на представения вчера доклад на комисията за актуализация на задължителното ваксиниране австрийското правителство е взело решение да отмени временно задължителното ваксиниране срещу COVID-19.

Още по темата
Законът, който е в сила до края на януари 2024 година, предвижда от 15 март наказания за неваксинираните граждани, живеещи на територията на Австрия.

Но същевременно в него е записано, че сформираната към федералния канцлер комисия преценява периодично епидемичната обстановка в страната и предлага на правителството временна отмяна на закона, ако това е целесъобразно.

Както заяви Каролине Едщадлер, законът допуска правителството да прилага мерки според моментната ситуация.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Как може такова нещо!! Аз толкова разчитах, че ще съм нещо повече от другите!!!! Тези ми съсипаха елитността!!!
48
0
 
12
 
! Отговори
12 преди 2 години
Теста за интелигентност за който говори Жак Атали преди години не беше издържанот доста хора, ковида ще бъде забравен. Може би регистрите с ваксинирани изтрити, за да няма следи кой е ваксиниран и кой не, след като ефектите от ваксините започнат.
47
0
 
9
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Предатели не ви ли е срам, толкова пари ви дадохме от Пфицер и Модерна, сега как ще печелим. Ще трябва да пуснем новия щам, ама то пък с тоз Путин няма кой да ни обърне внимание. Все пак Австрия си остава фашистка дръжава, може да се наложи и нея да я освободят скоро.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваме оставката на Урсула, която долетяла от родилното в Америка, за да стане министър на отбраната в Германия и т.н.
45
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...и като стана дума ../Важи НЕ САМО за Австрия !/.-Имате ли представа какви тежки психични травми ,ОСОБЕНО НА МЛАДИТЕ,докара тая невероятнаидиотия с "коковид мерките" ?...Кой и как ще ги КОМПЕНСИРА ?...Сега "клекнаха",но след няколко месеца.."Отново ескадроните ще полетят"../"До пълната победа на нср" /..Дали?!
44
0
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Хубаво,но какво ги грее това решение тези,които бяха ПРИНУДЕНИ под заплаха за тежки наказания,да се ваксинират ПРОТИВ волята си ?...-Ами нищо !..."Бития си е бит,ефания-ефан,набоцкания-набоцкан"..."Затваряй си устата и продължавай да маршируваш!"../основен девиз в Австро-Унгарската армия../
43
1
 
10
 
! Отговори
Маме нцето преди 2 години
Ви де,ба. , заслужавате Путин вас и вашите сатанински медиѝ да ви хвърли бомбите,на вас и вашите офиси ,за това че тормозите народа! Проттдажници! Всичко си пише ,ще има възмездие за такива като вас!
42
1
 
27
 
! Отговори
varna преди 2 години
A може би войната стана за да се заметът(хората да забравят) следите на многомилионните кражби по време на пандемията(тестове, ваксини, маски ,клинични пътеки, психически тормоз от сутрин до вечер, затваряне, първи линии, изнемогващи държавни лежпери и др.)
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хенусхахахахахахха, да, и аз много им се смея, но най-много чупят *** свободно разхождащите се по улицата... гледаш в радиус от 20 м няма никой, но оня турил от талибанските маски дето само очите им се виждат и отпред една маска... уникални *** има по родните географски ширини, а и не само
40
0
 
26
 
! Отговори
Хенус преди 2 години
Аз още срещам откачалки сами в автомобилите си нахлюпили маски до челото
39
2
 
27
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Сърдечно Ви благодаря, Владимир Владимирович!
38
1
 
12
 
! Отговори
късно преди 2 години
оторвихте народа вече. След дъжд, качулка
37
1
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Приятно е да видиш, че има по-*** държава от нашата ...
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, чудо, каква изненада! Тия вече наистина ни мислят за ***, а да си признаем, една немалка част се превърнаха в такива. Неслучайно са и колажите за Нобеловата награда за медицина на Путин - човекът, сложил точка на пандемията. Айде стига вече, 2 г. облъчване и психически тормоз, чували с трупове, хладилни камери и маски ни бяха достатъчни! Расте едно обременено поколение заради тая глупост.
35
0
 
19
 
! Отговори
жгжг преди 2 години
Окрадоха каквото можаха, вече нищо не се говори ..... идва също толкова добрия бизнес, войната
34
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията не е приключила.Временно е отменено задължителното ваксиниране. Много лесно може да се активира заповедта, която е със срок 2024 година.Ще ни преследват, докато сме живи, ще ни насилват психически и емоционално.Който издържи, издържи. Принизиха ни до животни!Правят закони само за овцете, Борис Джонсън ви го доказа. Всички като него са така.Как ще свърши тази война и какво следва след нея, не ми се мисли. Който заменя свобода срещу сигурност, губи и двете!
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия отмени ваксините две седмици след като Русия отмени телевизионната епидемия. Австрийците пак закъснели, пак недоразбрали.
32
1
 
33
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Аз имам същите наблюдения. Ковидофрените и пробандеровските русофобчета са една и съща група включваща: самотни лелчета-коткогледачки, градски невротици, слъзливи демократи, спасисофиянчета, козяковски *** от електората на ДБ, соеви хипстери и други подобни българомразци и евроатлантически ратаи. Сега те свалиха аватарите със спринцовки и наденаха чуждите знаменца, както разпоредиха чорбаджиите им от CNN.
31
0
 
26
 
! Отговори
Що така преди 2 години
И те ли са ГанюФци?
30
0
 
61
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Пландемията приключи и всички зомбирани ковид ваксъри се трансформираха в плоскоземни русофоби!