Още 7000 пенсионери получават по 75 лв. за ваксинация

Изплащат пенсиите с добавките от 9 до 20 май
11
Още 7000 пенсионери получават по 75 лв. за ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 3 май започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през март 2022 г. Според данните, предоставени в Националния осигурителен институт (НОИ) от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 7099 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 748 822 души, съобщават от пресцентъра на НОИ.

Допълнителна сума от 75 лв. се изплаща еднократно на правоимащите, независимо от вида и размера на пенсията им или от тяхната възраст. Тя не е част от пенсионното плащане. Платежните сметки в банките и другите платежни институции на правоимащите, които получават пенсията си по банков път, ще бъдат заредени на 3 май.

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май т.г. започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък). Едновременно с тях отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 9 май 2022 г.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Св.Кунчо Третоиглени преди 2 месеца
Тъкмо да им дойдат безплатни некролозите.
8
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Укриват доходи, не плащат осигуровки и имат нахалството да се възмущават,че пенсиите плащани с техните осигуровки са мизерни. Ами плащайте си осигуровките, за да имаме нормални пенсии
7
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ГАВРА,
6
4
 
26
 
! Отговори
Лили преди 2 месеца
Чиста манипулация и изнудване на пенсионерите. Отвратително отношение.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вдругиден като опънат петълите, парите са избити от спестените пенсии. Тиквата правеше всичко възможно да ги умори, тези Продължават Плана.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
30% сирооирани дават 37% заболели. 25% от влезлите в болница и 25% от умрелите са сиропирани! Но да.. вълшебните сиропи работят..
3
4
 
21
 
! Отговори
aнонимен преди 2 месеца
това новина ли е, бе. ПОДИ..ГРАВКА НАПРАВЕТЕ ОТ СРАМА ПОНЕ МИНИМАЛНАТА ДА Е 450ЛВ.НЕ МОГАТ СЕГА ЛЕКАРСТВ ДА КУПЯТ,ЗАЩОТО ЕДВАМ СТИГАТ ЗА ХРАНА СЛЕД КАТО СИ ПЛАТВТ ТОК, ВОДА
2
5
 
24
 
! Отговори
По 100 преди 2 месеца
На моите близки пенсионери давам по 100 да не се бодат с тая мизерия.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставете пенсионерите да си доживеят остатъка от живота, гадове!