Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура

Сегашният вариант на COVID-19 не поразява обонянието
4 окт 2023 08:51, Елка Василева
114
Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура
Снимка: архив, БГНЕС

Новият Омикрон често не поразява обонянието, а се характеризира със силно главоболие, кашлица, температура и отпадналост. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

По думите му сегашните вариации на COVID-19 са неприятни и бързо се разпространяват, но все пак не водят до тотален натиск върху здравната система.

Кунчев обясни, че много зависи от нивото на имунитета и състоянието на организма как ще реагира на COVID-19 в момента, като не бива да се подценяват рисковете.

"Няма го този характерен признак при класическите варианти на загуба на обоняние, почти липсва, за сметка на това - главоболие, много силна отпадналост, температура, макар и не винаги във високи стойности и много неприятна кашлица, която в началото започва като дразнене в гърлото, след това става много изявена, в отделни моменти човек почти не може да си вземе въздух", обясни Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Янек Данаилов преди 6 месеца
много важно ..аз изкарах всички щамове и в момента съм с новия ,но не бих си продал душата ! който си е набил ваксината вече е *** с чужеродна днк и рнк ..... собственост на държавата и могат да приключат с вас когато си поискат!
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До българин до 88Ми ти що не измислиш лекартство, нали не ти е за парите и си благороден? Другите до сега имат 237 прототипа на лекарство, които се тестват, но не много успешно - чакат да им откриеш грешките.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Моя съсед антиваксър, като влезе в болница стана по-нисък от тревата - ама си отиде, какво да му помогнат като нямал ваксина.
82
5
 
4
 
! Отговори
българин до 88 преди 6 месеца
Минаха се 4 години от началото на тая китайска чума.И дотук-само някакви ваксини дето пазят няколко месеца и то не всички.Никакви лекарства които да спират размножението на вируса досега не са разработени!В същото време в Украйна се хвърлят оръжия за стотици милиарди долари. И гинат по 1000 човека дневно!Е,добре това нормално ли е?
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Специалистите от форума не са съгласни с Омикрона - отпада. Само каквото каже народът. Искаме да няма ковид - никакво лечение или ваксини на тая болест, да се топлим на въглища, да работим в мини, да караме по 3 коли едновременно, да паркираме по тротоарите, да пием преди да караме ида можем да си платим на катаджията ако ни спре.
80
3
 
1
 
! Отговори
Иде война май преди 6 месеца
Иде война май. Оня ден тестваха сирените.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Срешнали се двама приятели в кръмата, които били на високо интелектуално инженерино ниво. Единият го запитал: - Защо използувате вече само изкуствена интелигенция? Другият вдигнал чашата с ракия горе и рекъл: - Миии, щото друга по-интелигентна от ракията нямаме!
78
3
 
15
 
! Отговори
шмatka преди 6 месеца
Я вземи ,че се спри дъррт ллъжец !
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали го приравниха към грипа защо продължава тая гавра с хората и тая стакмистика.
76
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Брадат Кунчо... ми то все едно да помагаш на Пеперудата да излезе от Пашкула и след това никога да не може да лети! Факт, ако разрушиш пашкула на пеперудата, за да излезе без да се мъчи, тя никога няма да излети понеже именно когато пеперудата се мъчи да излезе от пашкула и израстват клиле за летене в природата.... Защо Кунчо, Брадат Козелчо искаш да унищожаваш стадото наречено Славен Български Народ да не може само да се развива всред природата?
75
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Брадат Кунчо, ти нали си лекар бееее! Ми защо тогава си брадат? Ми нали точно в Брадата ти се развъждат най-различни болетотворни ***, бактерии и тем подобни червей! С какво си прочистваш устата от болестотворни бактерии дето ти направили венците сини? Как може да вдишваш и да издишваш тия болестотворни бактерии дето живеят в горния ти край на белия ти дроп? Как може да поучаваш народа, като ти сам не знаеш как да си здрав, а не умствено болен от тая парична ковид инфекция в устата ти!
74
2
 
8
 
! Отговори
бойчеум преди 6 месеца
чезвай бе Бай Кордон
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
доде и замина, карам го колкото един махмурлук
72
17
 
7
 
! Отговори
Невена преди 6 месеца
божкеее, божке - достигате страшни нисоти с глупостите си против ваксините и ковид - то истории от подшипковия храст, то епитети - ми направо нямам думи - какво ви бъркат в кривото черво хората че искали да си поставят маска или бустер - м? пълни откачалки сте - честно - сигурно с малки 6ишки
71
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кунчо ли беше тоя, дето лежа два месеца в реанимация след ваксина и бустер?
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Спомням си баща ми като ми показа един чувал пълен с лекарства дето доктора му ги преписвал и всяка седмица идвал да му мери кръвното и след това го изгонил.... и след това пак дошъл с бустерната доза на Кунчо.... и избяга в планината и сега се радва всеки Божи ден Слънцето като изгрява сутрин рано, на природата, която ни е създала нас хората по свое Божие подобие и си изкарва старините без цивилизационни инжекции!
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я да се скриеш, бе брадат омикроне, че да не те изкашляме дружно.
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Спомням си баща ми изхвърли доктора дето всеки ден идваше да му мери кръвното и му плащаше за това и след това дойде с една спринцофка Ковид да го боцка и той пак го изхвърли и след това доктора дойде с заповед на Кунчо с бустерна доза и му казал, че ако не се подчини на Кунчовото боцкане, щели да го арестуват. И тате отиде на село при овцете и там сега живее на чист въздух, да се радва на живота!
67
10
 
6
 
! Отговори
простаци антиедиоти преди 6 месеца
само като чета какви пр0ста ци са антихората - против всичко и не напразно сме на това дереже, абсолютно брутални изкази лишени от всякаква емпатия - дай му на ГаNьо иеде пиене и да п1рди, да се 0ригва, да плюе и да говори простотии
66
5
 
16
 
! Отговори
Антинатовец преди 6 месеца
На това Кунчо не му викат Ковид а грипен вирус и нищо повече. Хайде със здраве и паричките дадени от краварите да лъжете за Ковид свещички за най близките си да купите. Лицето ти винаги червено от срам бе ***.