Българин в Пекин: Още сме далеч от нормалния си ритъм

От днес се вдига блокадата и на последния град в Китай
8 апр 2020 11:06, Нели Христова
36
Българин в Пекин: Още сме далеч от нормалния си ритъм
Снимка: БГНЕС

От днес хората в Китай вече са свободни - те ще могат да напускат домовете си и дори да пътуват из държавата.

"От днес се вдига блокадата на Ухан. От града вече може да се излиза. Вече има единични случаи на зараза с коронавирус. Намаляват и хората в критично състояние. Почти всички предпазни мерки продължават. Основните притеснения са внасянето на заразата от чужбина. За да се справи с този проблем, Китай затвори границите си с чужбина", казва българският журналист Тодор Радев, който работи в Пекин за"Радио Китай".

Още по темата

"Другият проблем е с носителите на вируса, които не проявят симптоми. Броят им към момента е близо 1100 души. Все още не ясно как Китай ще действа при тези случаи. За хората от Китай всички продължават да носят маски, това се счита за ключово за ограничане на епидемията", обяснява Радев.

"Китайското производство вече се нормализира. Фабриките отварят, почти всички магазини в големите градове са отворени. Основният проблем остава външната търговия.  В Пекин ежедневието все още не се е върнало в нормалния ритъм. Училищата продължават да са онлайн. Много компании също работят по Интернет", казва журналистът.

"За момента няма измислена ваксина. 9 екипа работят по разработката на ваксина. 108 доброволци в Ухан са се подложили на предложената ваксина", казва Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Само факти преди 4 години
САРС, Птичи грип, Свински грип...Ковид-19. В средните векове от Китай идва и Чумата която затрива около 50 процента от населението на Европа.
30
3
 
4
 
! Отговори
Между другото преди 4 години
... ***. Благоевградската фабрика "Вихрен" произвеждаше маратонки Адидас и планински обувки Дакщайн по германски лиценз. На пазара се появиха китайски имитации с екзотични имена като Адибас, Адиддас и пр. Същото стана с "Пексим" който поризвеждаше обувки от естествена кожа: пазара се наводни с китайски *** от изкуственяк, тъй че уважаеми фенове на китайското, кой е "убил" българското производство?
29
3
 
4
 
! Отговори
Между другото преди 4 години
Когато дойде демокрацията именно китайските а не западните стоки убиха каквото беше останало от неконкурентоспособните български производители. Западните стоки бяха прекалено скъпи и почти не се намираха. За сметка на това Илиенци (много преди да го излъскат така както сега) и всяка сергия и лафка, бяха фрашкани с китайски ***, които изместиха традиционните български стоки. Особено видно беше това при обувките, където производители като "Пексим" и "Вихрен" бяха изместени от китайските ...
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вътрешната задлъжнялост в Китай е 35 трилиона долара. За да съществува нормално такава икономика са необходими минимум 7% годишен растеж който да покрие лихвите по вътрешните кредити. Ясно че за тази година растежа от 7% е мираж и изходите са 2. Първия изход е фалит на стотици хиляди китайски фирми дори милиони, а вторият изход е бурна инфлация. Китайските власти трябва да избират.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 26Факти са още, че мерките в Ухан бяха тоталитарни без оглед на хората хванати в капана. Вие ревете, че сега не можете свободно да се движите навън. Това също са факти. Между другото, откакто е спусната карантината далеч не са минали два месеца. Като минат пак ще говорим. Между другото, в Ухан и района имо около 1100 заразени още. Също факти.
26
1
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Кои с ме ние бе мерките се спазват в България и то много повече отколкото на запад . Хора от Германия ми изпращаха снимки на тълпи от хора там докато тук вече беше забранено.Фактите са такива Ухан вече е отворен .Болниците са махнати . Дали щяха да го направят ако не се бяха оправили а ?
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 19"Тогава когато го изолираха Ухан имаше единични случаи"Вие сте абсолютно ненормални. Китайците блокираха видеата от болниците за да не се знае какво става там, и това беше ПРЕДИ блокадата.Мерки в Китай? Абе вие ревете че за няколко седмици са ви казали да не излизате без нужда, тука ми говорите че одобрявате мерките от Ухан. Смешковци и ли*емери.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 16Защо вкарваш "цена-качество" в уравнението? Аз казах че са по-качествени. Точка. То това е и причината китайците да се налагат: с евтина работна ръка, без никакви права на работниците, с крадене на технологии правят дъмпинг. Това е което си купувате: дъмпинг.Какъв ти е проблема със "западното"? Тия производители не са унищожили нищо, просто "източноевропейското" беше лошо качество, това също го знае всеки който е живял по време на Комунизма. На българското как съм му сърбал попарата
23
2
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Кои мерки да зазидат входовете на блоковете и да разстрелват който иска да напусне Ухан ли?
22
0
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Въобще не беше плъзнал вируса по целият свят.... Тогава когато изолираха Уахан имаше единични случей, които запдните *** наричащи се елит просто проспаха . Точно на запдните управляващи са виновни за тази пандемия . Абсолютно неадекватни реакции . Сравнението с Китай много добре показва как се справиха и как либерлните паразите се ***.Хиляди хора щяха да са живи ако бяха направили мерките на Китай .
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 11Ос*а се и то много яко. Виж поста ми (19). България копира Германия с тайминга кога да наложи карантина, и ще я копира кога ще излезем, освен ако при нас няма някакви екстремни обстоятелства. Даже вече се вижда как Бойко си прави устата като видя че Германия мисли да сваля в скоро време .. Не си разбрал какво е казала Меркел. Меркел каза, че рано или късно докъм 60-70 % ще се заразят докато се получи тоя стаден имунитет, а не че ще чака да стане това и тогава да прави нещо.
20
3
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Кои какчествени стоки от запад са по качествни. Предпочитам китайско защото цена качество е много по-добро .Единсвено друго може да купя БЪЛГАРСКО но западно няма да пипана .Същите тези западни производители унищожиха цялото източно европейско производство за да не се конкурира с тяхното . После го изнесоха в Китай за да правят още по-големи печалби .Така че западно никога
19
2
 
7
 
! Отговори
КООП Кола преди 4 години
Китайците още живи палеха хората и ги навираха в чували Тва им е медицината.Ще изържите ли карантината ако затворят града с танкове зазидат блоковете и ви подават храна колкото да не умрете а ако тръгнете да излизате директно изстрел?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да бе 17Още "тогава се знаеше че с тоя вирус шега не бива".Още тогава когато стана ясно ВЕЧЕ беше късно, вируса беше плъзнал по целия свят. "Тогава" беше, когато в Ухан имаше десетки хиляди заразени а хората умираха като мухи в болниците". Китайците арестуваха доктора който би тревога, разкарваха го по арести, после го пуснаха .... Също така Китай подаваше невярна информация към СЗО. Бяха казали на СЗО, че вируса не се предава от човек на човек ...
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Не знам какви телефони си имал, но доскоро имах 4ката (сега съм с осмица и нямам намерение в близко бъдеще да минавам на китайски пръчки).
16
2
 
3
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
-Къде бяха западните държави когато Китай изолира Ухан а ? Още тогава се знеше че с тоя виру шега не бива . -Защо никой на запад не предрие мерки като в Китай в началото на епидемията . Хиляди животи щяха да бъдат спасени .Запада заради некадърниците които управялват проспа началото на епидемията и не предприе никави мерки
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МнениеУчат те, разбира се. В момента живееш както живееш заради тях. Десетилетия на "евтини" китайски стоки са те научили да живееш в определен контекст. Не виждам какво общо имат базите по света с качеството на продуктите им. Алтернативите са "скъпи" само ако не си правиш сметката и искаш още и още. Качеството е безспорно по-високо на почти всичко западно. Всеки, който има опит с двете може да го потвърди.
14
2
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Как точно се *** Китай с вируса . За три месеца успяха да го ликвидират . Къде бляха великите запдни държави два месеца а ? България въобще не копира Германия .Германците до преди две седмици положението беше абсолютно разхлабено . Излизаха си събираха се бяха без маски . Дори пътуваха насам натам. Меркел беше казала че ще се справят и 70 % трябва да го изкарат ама като видяха дебелия и те решиха като Китай.Държави като ЮК и Сингапур директно копираха Китай и там драма за момента.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МнениеДа, един приятел си купи такъв телефон "евтино" и с е оказа, че освен че липсват приложения, и поддръжката на софтуера за него изтече и ... трябва да купува нов. Епъл поддържа софтуерно телефоните им до айфон 4 :)), но на *** му дай евтино и "параметри". Сестра ми още търкаля един МакБук отпреди 10 години. Бавен е малко, но иначе баца без проблем :))) Мъжа й си купи китайско Леново, уж среден клас. Е нема такъв ***. Айде мерси.
12
5
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Китай поне не ме учат как да живея .Не ми спират изгодни проекти само и само да правят мръсно на Русия . Нямат над 700 окупациони бази по света включително в БГ. Като не му харесва на някой нека не купува китайски стоки . Само че какво ще купувате . Алтернативите на китайските стоки са безумно скъпи и не бих казал с по-добро качество

Спонсорирани публикации