Трите медсестри, предпазващи се с торби за боклук, с COVID-19

Заради липсата на маски, медиците трябвало да "сдържат дъха си"
9 апр 2020 20:09, Нели Христова
69
Трите медсестри, предпазващи се с торби за боклук, с COVID-19

Една снимка на три медицински сестри във Великобритания обиколи целия свят. Докато броят на заразените и умиращи от COVID-19 на Острова се увеличава, те бяха принудени да се изправят лице в лице с него с... найлонови торби за боклук.

Сега и трите са дали положителна проба за коронавирус, съобщават от The Telegraph.

Медицинските сестри работят в болница Northwick Park в Лондон. Те бяха заснети как покриват главите, тялото си и ръцете си с торби за боклук, тъй като нямат маски, нито защитни облекла. Болницата бе и едно от първите медицински заведения, което обяви, че е на ръба, заради недостига на защитни средства.

Трите жени обаче не са единствените - 50% от служителите на болницата също са заразени с COVID-19.

Въпреки усилията на властите във Великобритания, които се опитват да намерят начин да се справят с недостига, проблемът се оказва водещ в страната. Лекарите и медицинските сестри са принудени сами да купуват предпазни средства или да ги споделят помежду си или да ги използват многократно.

Пред The Guardian доктори от британската Лекарска асоциация казват, че медиците са тормозени, за да лекуват коронавируса. Тъй като нямало маски, директорите на болниците им казвали да "сдържат дъха си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 4 години
Аз си мислех, че *** командват само у нас. О ти беднии Албион!
44
0
 
1
 
! Отговори
язе преди 4 години
Горките бедни островитяни! Помощи няма ли да им събираме ве? Нещо wc хартишка, маски да им пратим и малко здравни работници да им командироваме безплатно, от добро сърце?!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли смисъл да се претовариш колата до унищожение за да занесеш един товар тухли до вилата? Не. Същото е и с лекарите - няма смисъл да ги избиеш с вируса. По - добре е да си ги пазиш за времето след като се намери ваксина, защото вероятно тогава ще имаш по - голяма нужда от тях. Проблема е за нисшия медицински персонал - санитари, сестри... Те са лесно заменими и обществото ги жертва лесно. Поклон пред всички тях.
42
5
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Никой ли не погледна снимката,3 китайки и uk,вай вай
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22"Не те знам какъв си, но моля не ми ползвай езика и азбуката моля."Да не си го патентовал/а този език? Ебааати тъпичките граждани!
40
1
 
5
 
! Отговори
Производител преди 4 години
Отговор на "до Производител".За съжаление гащеризоните нямаме възможност да ги продаваме на дребно. Известно количество дарихме на нашата болница.Ако не намерим вариант за продажба на едро, ще търсим вариант за "на вън".
39
0
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Тамън се чудих кой е тоя психопат дет не си е взел хапчетата.... Ама ти сам се издаде , че чистиш тоалетните в Кралството. Хаирлия да ти е , поне нямаш недостиг на тоалетна хартия.Жив и здрав да си , да те издигнат по служба, само да не тие хрумнало да се връщаш обратно тука. И дет някой ти писа не се опитвай да използваш азбука, която е над нивото ти
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 39Опа, изтриха го герберските платени клакьори, сега ти си 37 :)Важното е че лайнюратора е велик:))))))))))))))))))
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа, изтриха го герберските платени клакьори, сега ти си 37 :)
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, хубава работа... Такива неща се случваха само в лошия Съветски съюз, в богатия капитализъм това не може да се случи.Не вярвам, фейк нюз.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37С торби за *** се предпазват но работят.А в БГ самите медици са торби зо *** и.отказват.Поне за едно нещо сме.първи и единствени, не знам другаде по света лекар да е отказал да лекува.Трябва.да ги съдят като дезертьори на война.............Лайнювете и говнювете в ситуация се познават!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Само Англия ли набира скорост? :))))))))))))))))))))))))))Не за друго на това му се вика пандемия. Никой не знае със сигурност колко точно са заразените и колко от тях заразяват без да имат симптоми и усложнения.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия в момента набира страшна скорост с тази епидемия и вероятно до месец ще изпревари Италия и Испания. Заради един глyпав Премиер...
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До д-р Ох БолиНека му измислят лекарство пък тогава се заразявай колкото искаш.Аз не искам да участвам в експерименти като опитна мишка за разни китайски дизайнерски вируси.Клошарите не им се е давало пари за да плащат на хора за да тестват върху тях и са решили да го карат възможно най-евтино.Като всеки продукт произведен и замислен в Китай. Нрка стане лечим като грипът и тогава да сме спокойни.До тогава да се пазим.Щоо Цизипин ходеше с маска N95 и10м периметър нали няма нищо?
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33Това което също помага в случая е че сме значително по-малко хора. Шведите например нямат никакви огреаничения като казват че имат възможност да се погрижат за всички хора които ще се разболеят. Някои няма да прескочат трапа за съжаление но поне няма да допуснат лекарите да вземат решение кой да живее и кой да умре.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Точно заради това решиха да променят нещата но без крайности. Повечето хора спазват дистанция от 2 метра и не напускат радиуса от 2 мили. Скоро почват да тестуват масово за да се види нивото на придобити антитела пре по-здравите организми. Населението е над 65 милиона души от които много са с по няколко съпътстващи заболявания и няма как да се предотвратят смъртните случай. Хора с Енфизема са над 900 000.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През соца битието беше от криза в криза. Обаче заради това сме натренирани като американски тюлени и можем да посрещнем всяка криза с бързи и адекватни мерки. Само дето много плямпаме и сме вечно недоволни ама това си ни е национална черта.А горките оядени западняци си мислеха че са на Олимп и пак бедните страни ще го отнесат.Оказа се че вирусът не различава беден от богат и метач от министър председател. Всеки може да изтегли късата клечка.
28
8
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Ако си мислите, че като се скрили, вирусът няма да ви намери, значи дълбоко сте се заблудили. Излесте навън и се порадвайте на живота! На някои ще им е за последно, но поне няма да си отидат като плъхове.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До д-р Ох БолиЗа съжаление си прав ..И аз се опитвам тук да отворя очите на някои заблудени човечета,но те пък го избиват само на политика...
26
1
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
До ПроизводителЯвно не си от "правилните" хора, които ТРЯБВА да се облажат от държавните поръчки. Не може всеки.Предлагай си предпазните облекла в чужбина! На Щаба не разчитай. Той за друго е създаден.

Спонсорирани публикации