Приложението Zoom и урокът за доверие, който научихме

Прекаленото доверие може да ни донесе редица проблеми
10 апр 2020 18:54,
10
Приложението Zoom и урокът за доверие, който научихме
Снимка: Pixabay
Откакто всички работим от домовете си заради пандемията от коронавируса, получих безброй покани за срещи в Zoom – приложението за видео разговори. Не се включвам в тези разговори и то не защото косата ми е пораснала срамно много, а заради фундаменталния проблем, който имам със Zoom, пише Браян Чен за The New York Times, цитиран от Investor BG.
 
Браян казва, че разбира и причината защо Zoom е придобил такава популярност по време на пандемията. Компанията създаде безплатно приложение, което е лесно за използване. Дори хората от обкръжението ни, които нямат особено големи технически познания, могат да се присъединят към среща в Zoom само с един клик върху линк. Веднага на екрана се появяват познати лица и можете да започнете разговора. 
 
Поне 200 млн. от нас, които прекарваме времето по домовете си, сега използват Zoom, спрямо 10 млн. души само преди няколко месеца. Повечето от нас го използват безплатно, макар че Zoom има и платен продукт. Много от нас държат да не спират да се виждат и чуват с приятели и роднини. 
 
През последната една година Браян Чен внимава с това приложене. Zoom претърпя немалко проблеми с поверителността в този период, които се проявяваха доста често. В това число проблеми свързани със слабости, които позволяваха закачването на зловреден софтуер в Zoom и следене на нашите уеб камери. Проблемите със сигурността достигнаха кулминацията с т.нар. "Zoombombing", когато тролове се намесваха във видео срещите на потребители и ги бомбардираха с неподходящо съдържание, като порнография.
 
Ако всичко това ви е познато, не се учудвайте. Това е така, защото отново и отново се оказваме в подобна ситуация, след като се фокусираме върху лесни за използване технологични продукти, които имат проблеми с опазването на данните. 
 
Преди не много време преминахме през подобен пробелм с Ring, звънецът с камера. Ring, която е собственост на Amazon, стана популярна в друга неприятна ситуация: скок на кражбите на пратки. Беше лесно да се инсталира, но въпреки многото добри отзиви от потребители, Ring се оказа в центъра на куп скандали, свързани с поверителността, включително в случай, в който камерите Ring на няколко семейства бяха хакнати.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Таню преди 4 години
През зуум ми хакнаха комп-а... Честно, не бях го очаквал, толко да са зле. Ама служебен комп, не съм човекът, дет ги е наинсталирвал тия програми. Изтрих го, турих макафий и работата се оправи. Инак, аз има бях виновен, че хакер флъдва през моя 365 акаунт...
8
1
 
1
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 4 години
Шефът на Зуум е китайски шпионин. Трябва да напълно луд да ползваш подобен софтуер.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ползвайте Discord вместо Zoom - позволява чат канали с до 2000 и видео-разговор на живо с до 50 човека.Това е ограничението за безплатната версия. Оказва се че е най-доброто и сигурно приложение към момента. Ползва се от ТУ-София за дистанционно обучение.
6
0
 
0
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До АнонименПомня Ликос, даже имах поща там.Само да споделя, че наскоро дойде някакъв ъпдейт на Zoom и ми затри всичко (история и номера на конференции и обучения). А в Германия май ще го забраняват.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, кой си спомня сега Ликос, Инктоми или Олдъуеб...
4
0
 
2
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Откога има понятие като "срамно много" пораснала коса? При това в Ню Йорк.Явно покрай мерките и карантините, извънредните положения се ползват за връщане на позабравени и.диотии.
3
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Много ясно,че ще им забрани Мъск.Аз се обзалагам,че преди да туитне забраната е шортнал бая акции на зуум при това на сериозен леверидж...нали и той заплати трябва да плаща.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията ми звучи като жално скимтене на Майкрософтската и Гугълска платфоми...Подобен подход по отношение на браузърите и мобилните операционни системи демонстрираха преди гореспоменатите: да си спомнят че всеки има своя звезден миг!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъск е забранил на служителите си да ползват Zoom. Препоръчал им Тесла.

Спонсорирани публикации