Спипаха китайската пропаганда в неумел фотошоп

Как се "произвежда" масов протест
3 юли 2014 14:45,
5
Спипаха китайската пропаганда в неумел фотошоп
Снимка: Liberty Times Net

Китайската пропаганда е в крак с технологиите. До такъв извод можем да стигнем, ако разгледаме кадри от проправителствения митинг, състоял се вчера.

До проправителствения митинг се стигна, след като в Хонконг се проведе традиционният продемократичен протест, отбелязващ годишнината от връщането на Хонконг в Китай. Властите обявиха, че на събитието са се събрали 98 600 души, но те всъщност са били половин милион.

Китайските медии отразиха протеста по странен начин. Събитието беше определено като добра възможност за всеки да се упражнява и весели на открито.

Но не тази реакция на медиите беше най-запомнящата се изцепка. Медиите трябваше да представят по достатъчно впечатляващ начин проправителствения протест, организиран в отговор на митинга в Хонконг.

Снимката по-горе е трябвало да представи митинг в подкрепа на присъединяването на Хонконг към Китай. За това шествие е било съобщено, че са присъствали 500 хил. души.

Както се вижда, не просто хората не са половин милион, а и доста от тях...се повтарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Кико преди 9 години
До морскиРазгледай внимателно снимката морски. Имам близнаци не моа ги накарам да застанат в сходни пози, че да ги сниам, а тия са копи-пейстнати. В случая това пълничкото моме дето го има в перспектива требе да е тризначка по твоята морска логика.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
китайски комунизъм. какво да се прави?
1
7
 
2
 
! Отговори
морски преди 9 години
Защо пък да не са близнаци?