Добре дошли в училище! А сега – на фризьор!

Китайски училища наемат фризьори, за да не допуснат модерни прически
3 сеп 2016 09:30, Боряна Павлова
5
Добре дошли в училище! А сега – на фризьор!
Снимка: архив Reuters

Училищата в Китай наемат фризьори, за да вкарат "в строя" още на входа учениците, които се връщат от лятната ваканция с модерни прически, пише британският вестник The Telegraph, цитиран от Фокус.

Други учебни заведения принуждават възпитаниците си да докажат с бележка от лекар, че имат естествено руси или къдрави коси. Мерките са наложени с цел противодействие на тийнейджърите, чиито модел стил има "негативно социално влияние".

Много училища и колежи в азиатската страна имат стриктни правила за прическите, които забраняват на момичетата да имат дължина на косата под нивото на долната част на ушите. Изисквания има също и за подстрижката на момчетата.

Правилата се превърнаха в обект на силна неприязън в последните години, през които китайските младежи възприемат все повече чуждестранните тенденции за оформяне на прическите си, включително чрез боядисване и къдрене.
 


5
Още по темата: Китайфризьоручилища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една лудост
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като завършат и станат пълнолетни и самостоятелни, да правят каквото искат с главите си. Докато ходят на училище, за да наливат нещо вътре, тежестта ще пада върху съдържанието, а не обвивката.