Догадките започнаха: Сезон 4 на Stranger Things ще намеси... "Чернобил"?

Потребител в Reddit публикува странна, но логична теория
Обновена: 14 юли 2019 20:25 | 14 юли 2019 20:25, Нели Христова
27
Догадките започнаха: Сезон 4 на Stranger Things ще намеси... "Чернобил"?
Снимка: Netflix

След шокиращият финал на Stranger Things много въпроси остават неотговорени. И макар Netflix все още да не е обявил, че ще финансира четвърти сезон, създателите на сериала, братята Дъфър, вече знаят какво ще се случи в продължението.

"Чувството в следващия сезон ще е много по-различно. Но това е правилният път и сме много развълнувани, да ви го покажем“, споделят те.

Макар сериалът да продължава да се развива в малкото градче Хоукинс, Индиана, този път в картинката се намесиха и външни лица – "злите руснаци“, които успяват да освободят чудовището Демогоргон.

Братята Дъфър не отричат, че руснаците ще продължат да играят голяма роля в историята на Ел и нейните приятели. Също така разкриват, че четвърти сезон може да излезе от рамката на Хоукинс.

Това е всичко, което самите режисьорите разкриват за сега за следващия сезон. Самите те признават, че имат още работа, да завършат цялата история.

Но един потребител в Reddit, с никнейм Gamer_Nation, вече има идея и тя звучи доста правдоподобно. Той твърди, че сезон четири на Stranger Things може би ще включва взрива в ядрената централа "Чернобил“.

За тези от вас, които още не са гледали сериала – следват огромни спойлери.

Руснаците не просто освобождават Демогоргон, но те са и най-големите злодеи. Заради тях, Ел и семейство Байърс напускат дома си и заминават далеч от Хоукинс, а Хопър вероятно е мъртъв. В последните секунди, точно след надписите, има допълнителна сцена, която се развива не къде да е, а в Русия.

Това, че следващият сезон може да се развива отчасти във Федерацията не доказва напълно, че Борис Шчербина ще вземе участие в приключенията на децата от Stranger Things, но теорията на Gamer_Nation звучи още по-правдоподобно след тази разбивка:

Сезон 1 се развива през зимата на 1983 година, около Коледа.
Сезон 2 е през есента на 1984 година, по времето на празника Хелоуин.
Сезон 3 показва лятото на Ел и приятелите й през 1985 г. и приключва в Деня на независимостта.

Ако следваме логиката, то сезон 4 трябва да се развива през пролетта на 1986 година, най-вероятно около Великден или пролетната ваканция. Какво още се случва през пролетта на 1986 година? Избухването на "Чернобил“ - 26 април 1986 г.

В сезон 3, доктор Оуенс казва, че руснаците ще направят нещо, което ще изглежда познато на обществото, за да предотвратят някой да търси нещо свръхестествено в случващото се. Това провокира въпроса: "Избухва ли реакторът в "Чернобил“ или Ел участва в битката на живота си?“

Но колкото и да съвпада времевата линия, Netflix едва ли ще опита да адаптира такава голяма човешка трагедия в свръхестественото си шоу.

Разбира се, Stranger Things се опитва да навее тази носталгия по 80-те, но да покажеш раждането на Кока Кола и манията по „Ловци на духове“ е едно, а да създадеш измислена история, за да обясниш едно глобално бедствие – съвсем друго.


27
Още по темата: теорияNetflixRedditStranger Things
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Love_Stranger_Things преди 9 месеца
Дано някак Хопър да е жив ,защото мисля че няма да е толкова интересно без него,но въпроса ми е кога ще пускат4-ти сезон надявам се да не е Декември 2020
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно 4-ти сезон няма да го гледам...пак изсмукана боза от пръстите..
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се сдържаха да намесят лошите руснаци... Аман. Вече и по детските хоръри
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо не се включат сцени от бомбардировките над Хирошима и Нагазаки?
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То не беше, Супер мен, Батмен, Железния човек, Супер гърл, Тор, Хората Х, Спайдър мен, Зомбита, Вампири... Талъсъми и т.н. и т.н...

САЩ - Изкуствено създадена държава от множество народи и етноси, но без история, национални герои, дори митове и легенди...

САЩ е "Дърво без корен"!
Държава с нарастващо социално, етническо, религиозно, културно напрежение и сегрегация.
22
0
 
0
 
! Отговори
Това е за Търново .. преди 11 месеца
Да си му кажа ...
21
0
 
0
 
! Отговори
Триста работи са: преди 11 месеца
Балдир дето ти му казваш иначе, тая планета е живо същество и поражда живи същества ... отново и отново. Балдир отдавна е мъртъв, и умира на всеки 14 години отново ... човешката подигравка и номера са го убили. Сега е останал само човек като след война ...
А тука има и други фактори ... Който и ще да съм ... Имам свободната воля да не вярвам в триста глупости .... Или седемстотин глупости и да не ме пасат като овца, а да живея свободен от всякакви вярвания, който не са реални ... А са илюзии ..
20
0
 
0
 
! Отговори
Хубав ден желая .... преди 11 месеца
И аз ....
19
0
 
0
 
! Отговори
Ти ми казваш ... преди 11 месеца
Вярваш в Христа, аз ти казвам, че нищо от това не си видял, нищо от това не се е случило, искам да ти кажа, че като умра има къде да отида както всички в Лайфстриима в потока на живота , като всички живи същества на тоя свят ... заради нещо нехристиянско, огледай се и виж, че са само на хартия. Ще ти кажа и друго енергията не се губи само променя формата си... И да нямам къде да отида какво да се покая ли, да се изповядам ли? Ад ли? Не знаеш ти какво е ад !!! Ела и виж ...
18
14
 
9
 
! Отговори
11 преди 11 месеца
"За тези от вас, които още не са гледали сериала – следват огромни спойлери."
Мбуаахахаха, вие сте завършени идиoти. Всъщност, къв е тоя неизвестен сериал?
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето още едно нещо, което никога няма да гледам.
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нито съм го гледал, нито ще го гледам, както всички останали промивки като се почне от Хари Петър та се стигне до всичките им зомби драми.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 1

Че не са ли баш "тийновете" с мустаците. А и момчетата са набор 02, 03 ... Ако играят тийнове, ще са на си в точната възраст.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сериалчето кърти, ама липсата на субтитри е покрътителна .... В смисъл, аз ще им ги адвам, ако ми дадът ... Ама . ... Да еааа и нефликса
13
12
 
4
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 11 месеца
Колко ли трябва да си зле с горния етаж , за да се зомбираш с таквиз измишльотини ?!
Всъщност няма много за чудене, като се вижда каква огромна армия от промивачки на мозъци са се включили за да рекламират друга промивачка на мозъци !
12
8
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 11 месеца
Каква радиация ръси? Доказателства? Или пак в някой руски форум ги бистрите тия работи с колегите от космическите сили на русия и дарт вейдър ..
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А няма ли да намесят Фукушима ? Вече години,реакторите бълват радиация и ни капак ни кожух ни покритие някакво . Барем станиол да бяха хвърлили .Или ще чакат 28-30 години да спре реакцията . Гробовно мълчание !
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен Ама броят ,колко Авангарди ,Циркони,Сармати ,Пересвети имат ,а ? И плюят през рамо !
9
4
 
6
 
! Отговори
да преди 11 месеца
сигурно за това САЩ трепери от страх от Русия.. защото Русия не се брояла:))))))
8
0
 
6
 
! Отговори
nikonik преди 11 месеца
Е-гаси, очаква се Чернобил 2 сезон, руски сериал за Чернобил и този сериал за Чернобил....