Съд: Логото на Jägermeister не е обидно за християните

Еленът с кръст между рогата вече нямал чак такава религиозна сила
21 фев 2020 00:30, Нели Христова
31
Съд: Логото на Jägermeister не е обидно за християните
Снимка: Flickr

Преди Свети Хуберт да стане светия, той бил син на дук, който имал навика често да пропуска ходенето на църква и се отправял към гората, където ловувал. Според легендата, един ден Хуберт решил да пропусне месата по случай Разпети Петък и отново отишъл на лов в  Ардените.  Ала тогава се случило чудо – еленът, който преследвал, се обърнал, вперил очи в неговите, а между големите му рога се появил кръст.

Еленът казал: "Хуберт, ако не се обърнеш към Бог и не започнеш да водиш свят живот, ще отидеш в ада.

Разбира се, синът на дукът се стреснал толкова, че щом жена му починала, той се отървал от всичките си пари и ценности, преместил се в Маастрихт и станал свещеник.

Хуберт починал някъде около 728 година. И до ден днешен е познат като покровителя на ловците, математиците и металурзите. Неговият символ е именно еленът с кръст между рогата. Вече сте се досетили, че това е и логото на прочутата алкохолна напитка Jägermeister.

Преди време, Jägermeister искаше да започне производството на своя козметика, тениски и други продукти, но Шведският институт по интелектуална собственост се опита да спре желанието на марката, тъй като логото можело да „разстрои християните“. Jägermeister трябваше или да се примири и да продължи да прави само алкохол или да се обърне към съда. 

И така шведският съд окончателно реши – логото на Jägermeister не е обидно за християните.

Според съдебните заседатели, макар и да има християнски корени, повечето хора асоциирали логото с елена и кръста с алкохол, а не със свещеници. Тъй като Jägermeister използва този символ вече десетилетия, компанията вече е „отслабила религиозната му сила“, което още повече намалява шанса той да е обиден за някого.

След това решение Jägermeister вече има свободата да използва логото си за каквото поиска – от козметика, до мобилни телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
До немо: Не. Същата глупост са и полумесеците. Защо трябва да кичат планините с религиозните си символи? Да си ги слагат по църкви и джамии.
15
0
 
0
 
! Отговори
немо преди 4 години
до 14а ако бяха полумесеци щяха да ти харесат, нали?
14
1
 
5
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Тези християни много обидчиви, бе. Мен пък ме обижда да гледам кръстове по върховете на планините. Отишъл съм да гледам природа, а то - средновековни уреди за мъчения и екзекуции накичени за щяло и нещяло.
13
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Преди време имах връзка със силно религиозно момиче. Беше трагедия!
12
2
 
2
 
! Отговори
ЯК ПИЯЧ преди 4 години
То па една пукница това....това е шоколадов ликьор дето бабите го слагаха едно време в сладкишите. Друго си е да удариш един як гълток Дива пуйка примерно. Да ти изтръпнат бузите. Много си подхожда Иегера на логото. Невинно питие за дечица.Ся ако удариш десет шота и между тях лочиш бира, може и да се получи ефект някакъв.
11
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
Свети Евстатий е покровител на убийците на животни, наричани ловци. Той първи е видял говорещ елен с кръст върху рогата. Така е.
10
1
 
1
 
! Отговори
ined преди 4 години
Не е ясно след коя бутилка е получил видението
9
1
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Абе фанатици, кръста не е само християнски символ ве! Преди това са го ползвали келтите! Я пораснете! Безбожие, джендърство, дрън, дрън. Г*лупаци!
8
3
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Век на безбожието! Не остана много!
7
0
 
7
 
! Отговори
До дженди преди 4 години
Доброто мюсли не употребява алкохол...
6
0
 
13
 
! Отговори
Дженди преди 4 години
Щом е така,нека на елена между рогата се изобрази полумесец.Нека видим какво ще стане!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът твърди, че е имал видение! Кой е прав! Църквата или той? Доколкото ни е ясно, църквата не е комуникирал ... с когото трябва, откакто я има!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мене като християнин ми е по обидно да го гледам на бутилка с алкохол този символ отколкото на други вещи.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не казват никога за нашият учител от коя религия е ? Интересна работа. То като питаш и мюсулманите Мохаммад коя религия е изповядвал,бая ще ви се наточат,но отговор няма да ви дадат.
2
3
 
14
 
! Отговори
Знаещ преди 4 години
Църквата е най-големият собственик на земи след английската кралица която притежава 1/4 от територията на земята. Самата вяра разделя хората на различни полюси за са може да ги насъсква когато е нужно един срещу друг. Оказва се чв няма как да има кралства без вяра. Или на български каьсно няма как да има богати без да има бедни.
1
1
 
10
 
! Отговори
Много се е стреснал преди 4 години
бай Хуберт като гледам.Толкова много, че изчакал благоверната да се спомине и чак тогава разпродал всичко. И отишъл в манастир, където най-вероятно е измислих напитка като Йегермайстер.Или е калпав превода или бай Хуберт се е отживял след това!