Ръкавици от латекс - защитават ли ни от коронавирус?

Според учени, те ни дават „фалшива надежда“
27 мар 2020 23:45, Дарена Найденова
31
Ръкавици от латекс - защитават ли ни от коронавирус?
Pixabay

Разпространението на COVID-19 започна в Китай в края на 2019 година, но само за няколко месеца достигна целия свят. Жертвите надхвърлят 10 хиляди, но по-голям процент от заразените вече са напълно излекувани. В резултат на бързото разпространение много от държавите наложиха рестрикции и помолиха гражданите си да спазват социална изолация.

В момента Европа е в центъра на пандемията като най-засегнатите държави са Италия, Испания, Франция и Германия. Все още се търси ваксина срещу коронавируса, а в изследванията се включват учени от цял свят.

От Световната здравна организация напомнят на хората, че най-добрата превенция е личната хигиена и честото миене на ръце и дезинфекциране на дома и офиса. При неотложно излизане е добре да носите защитна маска и да бъдете на около 1-2 метра далеч от останалите хора. Все повече се забелязва и покупката на латексови ръкавици, но дали те наистина помагат?

Според Националната здравна служба на Великобритания, маските и ръкавиците играят много важна роля при предпазването в клинична обстановка, но има малко доказателства затова дали са ефикасни за хората, излизащи навън. Световната здравна организация също не препоръчва носенето на маски и латексови ръкавици.

Говорител на министерството на здравеопазването в Англия казва пред „Independent“, че не е препоръчително да използвате подобни защитни средства, когато ви се налага да излизате от вкъщи.

Още за латексовите ръкавици четете в Tialoto.bg


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
. преди 2 месеца
когато нещо го няма - не се препоръчва. То и по комунистическо, казваха, че черният хайвер е вреден!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"се предава от човек на човек а не лети свободно във въздуха"

И това не е съвсем вярно. Китайците скоро предоставиха доказателство, че се задържа във въздуха около 15 минути след като заразения вече го няма там.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гледайте във филмите. Там има известна доза истина. Гледайте как се предпазват служителите на болници и служба с борба със заразни болести и ще видите, че маските и ръкавиците играят важна роля в предвазването от вируси дори и навън.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото си по - предпазлив, толкова по - далече ще е момента...

Е нали това е идеята. Да отдалечим момента, зашото ако всички ве разболеем по едно и също време, не само че няма да има място в болниците, но няма да намерите и лекарства за да се лекувате вкъщи.
19
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предпазните средства няма да те спасят да не се заразиш. В един момент ще почувстваш дразнение в дробчетата и ще се разкашляш. предпазните средства само отдалечават този момент. Колкото си по - предпазлив, толкова по - далече ще е момента...
18
0
 
8
 
! Отговори
Влад преди 2 месеца
Разбира се, че предпазват, когато ги използваш правилно.
17
1
 
1
 
! Отговори
Предпазват преди 2 месеца
Колко кондомите предпазват от нежелана бременност
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** статия с почти никаква информация, колкото да има нещо.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Короната е с големина под един микрон така че и през маската ще влезе. А в Китай непрекъснато си носят маски заради мръсния въздух.Маската предпазва болния да не зарази здравия, а не обратното.Аз също не нося маска и гледам да стоя на голямо разстояние от хора да не се доближавам до тях."Хубавото" на този вирус е че се предава от човек на човек а не лети свободно във въздуха и да го прихванеш от напълно безлюдно място.
14
1
 
24
 
! Отговори
Dr. Know преди 2 месеца
Хайде пак глупостите за маските и ръкавиците! КАК НЕ ЗАЩИТАВАТ! Двеста пъти зам председателя на Китайския червен кръст им повтори в Милано "Защо не носите маски"? Японците - толкова гъсто населени а са с ПОД 2000 случая, но ВСЕКИ носи маска! Но в Европа всички сме професори и не се учим от опита на другите!

https://youtube/watch?v=zS_nIj9R7sI
13
2
 
6
 
! Отговори
. преди 2 месеца
Стига да са правени на машината, която преди това е правила презервативи, а не на тази, която е правила биберони :D :D :D
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами това лесно се доказва. Пускат доктор Мангъровв радетеля на груповия имунитет към Корона в отделение със критично заразени за 14 дни и ако оцелее, значи маски и ръкавици не са нужни
11
0
 
38
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
ако латексовите ръкавици не защитават,то тогава значи ,че и презервативите -също
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЗО + 00Н = абсолютна кръгла О
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Като гледам министър-председателя на Великобритания ,един такъв безгрижен и ухилен ,трудно мие да повярвам ,че му има нещо .
8
1
 
21
 
! Отговори
1111 преди 2 месеца
СЗО+ООН=0. Колкото тежест в света остана на ООН,толкова е и практическата полза от СЗО-никаква,за съжаление.
7
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нитрилни ръкавици.Миете си ръцете.Сушите ги.Подготвяте 2 бр нитрилни ръкавици.Преди това ноктите на ръцете изрязани на макс без да достигате месото отдолу защото е доста болезнено.Намазвате си ръцете с антибактериален гел.Докато са още мокро-мазни от гелът бързо си слагате ръкавиците.Ще разберете че ръцете влизат много лесно.След това напръсквате ръкавиците със спирт.Слагате маската.Не дишате рязко и не поемате дълбоко дъх. Пазите се.И се молите поне веднъж на Бог.Това е.
6
1
 
18
 
! Отговори
ЗАЩО? преди 2 месеца
В крайна сметка защо ръкавиците да не са ефективни?

Има медостстъци при обик овените маски, но най-малкото предпазват околните. Освен това могат да са ефективни при въздушно капково разпространение.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не препоръчват...щото в Англия ги няма даже за тези които са на първа линия..та камо ли за останалите. Така че, така предотвратяват протестите на хората.
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ???
Не препоръчват,обаче не обясняват защо.

Генерал Мутафчийски всеки ден обяснява на пуйките като теб защо.