Полезни храни, с които да замените не толкова здравословните

Заменете бисквитите с ядки или фурми
0
Полезни храни, с които да замените не толкова здравословните
Снимка: Istock

Чипсове, сладкиши, пържени храни... Обичаме да ги консумираме, въпреки да знаем, че са вредни за здравето и красотата ни. За щастие, има по-здравословни варианти, с които да заменим едни от най-често консумираните и така любими ни вредни храни. Вижте някои от тях.

Сушени плодове вместо сладкиши

Когато говорим за здравословно хранене и диета, най-трудна е битката със захарта и сладкишите. За съжаление, те имат много калории, никаква хранителна стойност. Когато ви се хапва нещо сладичко, заменете го със сушени плодове, които са натурални без добавена захар. С тях може да си приготвите и здравословни сурови бонбони. Ако обичате горски плодове, може да замените лакомствата и с тях. Те ще ви осигурят витамини, фибри, а и имат малко калории.

Заменете пържените картофи със сладки картофи на фурна

Знаем че дори и да си ги приготвим у дома, пържените картофи са мазни и съдържат много калории. Сладките картофи са подходящи за диетични режими на хранене и са отлична алтернатива на обикновените картофи. Богати са на витамин А и антиоксиданти. Пригответе си ги на фурна, с малко зехтин и пресни билки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари