Кога трябва да кажем на детето истината за Дядо Коледа?

Рано или късно всяко дете разбира истината за самоличността му
21 дек 2020 13:54, Ния Христова
20
Кога трябва да кажем на детето истината за Дядо Коледа?
Снимка: Pixabay
В коледната сутрин една от най-щастливите гледки е, когато малките деца отварят подаръците си. Много родители смятат, че е по-добре да крият истината за самоличността на Добрия старец колкото е възможно по-дълго. Според психолога д-р Джъстин Кулсън обаче моментът на истината не трябва да се отлага прекалено дълго.
 
Пред Daily Mail Australia, той казва: "Това е постоянна тема на разговор като всичко, което би трябвало да е тайна. Ако детето е достатъчно любопитно, за да постави под въпрос съществуването на Дядо Коледа, значи е и достатъчно пораснало, за да чуе истината".
 
Когато този въпрос дойде на дневен ред, д-р Кулсън смята, че честността е най-добрата политика. "Точният момент да кажете на детето си е веднага, щом ви попита", категоричен е специалистът.
 
Той препоръчва да се напомни на децата да не развалят магията на по-малките от тях, които все още не знаят истината за Дядо Коледа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
anti-hater преди 3 години
За теб света може да е сив, без Дядо Коледа, но той не е. Жалко, че не си разбрала колко пъстър е света и колко много интересни неща се случват в него, не по-малко възхитителни от магия.Жалко, че не можеш да видиш по-надалеч от сивото си ежедневие.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля ,че Децата я знаят още от към 4-5 годишни , но им харесва да се правят на вярващи и да получават двойни подаръци - от Дядо Коледа и от Родителите ,
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карлсон, и за домомъчителницата.
12
0
 
3
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 3 години
Разкажете им за Снежанка и джуджетата.. интересът им ще е голям..
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото може по-рано трябва да му кажем, че Дядо Коледа всъщност е Дядо Мраз.
10
2
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Виж, мой човек. Мечтаеш си за Снежанка, ама щом я вземеш и скоро ще ти се струва като Свинянка. Тъй че по-добре си мечтай.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрях да вярвам когато разбрах че един от елените на дядо Коледа е Рудолф Хес !
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъщеря ми сама разбра. Върна се от детската и каза, че този дядо Коледа бил фалшиф, защото мустаците и брадата му били бели, а веждите черни. Освен това много й заприличал на чичото, дето пуска парното. Беше много наблюдателна и умееше да навързва фактите. Сега си има един разкошен малък философ и многознайко на 5г., та да видим и той кога ще разконспирира дядо Коледа.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на 40 и все още си мечтая за снежанка
6
1
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Живея живот, който ти дори не можеш да си представиш, просто имах прекрасно детство, това е основната цел за децата ми. Щастливите деца стават добри хора. Работата ми е много динамична, аз си я харесвам , а напоследък и доходна. Весели празници!
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4: За теб света може да е сив без Дядо Коледа, но той не е. Жалко, че не си разбрала колко пъстър е света и колко много интересни неща се случват в него, не по-малко възхитителни от магия. Жалко, че не можеш да видиш по-надалеч от сивото си ежедневие. Жалко, че работиш скучна работа и живееш скучен живот. Поне детето не ти ли внася малко цвят в битието?
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно са казали-когато попита! В един момент децата сами почват да коментират със свои връстници и се досещат истината.Синът ми на 7 вярва в Дядо Коледа,но за феята на зъбките е убеден,че мама и тате слагат парите😀Даже бях свидетел как спори с приятелче,че съществува... За всичко има време,а магията за Коледа е нещо чудесно
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моите деца още вярват, втори клас са. Миналата седмица госпожата онлайнзаяви пред целия клас, че Дядо Коледа не съществува и обясни надълго и наширококакви подаръци харесва. Подготвям се сКоледните изненади от един месец. Наистинапредпочитам аз да им кажа и да не е една седмица преди Коледа.Когато свършат всичкивълшебства от детството, остава само сивият свят на възрастните.
2
7
 
16
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
А кога да кажем на възрастните истината за Дядо Бог? На децата има кой да каже, че Дядо Коледа не съществува, но на възрастните кой ще обясни, че белобрадия старец на небето също е измислица?
1
4
 
10
 
! Отговори
родител преди 3 години
Когато му казахме истинана беше в 1 клас , и много плака !!

Спонсорирани публикации