Карти Таро - Жрица, Императрица, Сила или Звезда сте?

Разберете вашия архетип
14 сеп 2021 21:15, Екип на Tialoto.bg
7
Карти Таро - Жрица, Императрица, Сила или Звезда сте?
IStockphoto

В тестето на картите Таро има четири женски архетипа, които съдържат сценарии за женски съдби и описват различни типове жени от гледна точка на основните митологеми на човечеството. Как да определите своя архетип и да приложите тези знания в живота?

Архетипите са „програми“, присъщи на нас, които определят сценариите на целия ни живот. Благодарение на архетипите се формира възприятието за света и себе си, определят се житейските позиции и се очертават приоритети, пише marieclaire. Архетипите се намират в нашето подсъзнание и ни свързват с миналия опит на цялото човечество, от най-древните му времена.
 
Ако разберем нашия архетип, можем да предвидим развитието на предстоящите събития и да анализираме това, което вече се е случило в живота ни, да осъзнаем силните и слабите си страни и да изберем най-правилната и ефективна стратегия на поведение за решаване на определени проблеми.
 
Има ли начини да определите кой архетип е доминиращ в живота ви?
 
Картите Таро могат да ни помогнат в това. Тестето Таро се състои от 78 карти, които обикновено се наричат ​​Аркана. Коренът на думата „Аркан“ се отнася до латинската дума arcanum, което означава „мистерия“ или „загадка“. А това означава, че пред нас са не само 78 карти, а 78 тайни, които са готови да ни бъдат разкрити. Таро може да бъде истински пътеводител за собствения ви живот.
 
И ако 56-те така наречени малки аркани ни разкриват тайните на причинно-следствените връзки на външното пространство и онези събития, които ни се случват, то 22-те големи аркана са ключовете към вътрешния ред на самия човек и представляват 22 архетипа, включително женски.
 
Днес ви представяме 4 аркана, свързани с 4-те основни женски архетипа – Жрица, Императрица, Сила и Звезда.
 
Аркан Жрица – архетип на „девствената богиня“
 
Това означава, че водещият архетип на жената е една от девствените богини – Артемида, Атина или Хестия, а този архетип дарява жената със самодостатъчност. Тя се превръща в „единствената за себе си“. Душата на такава жена не принадлежи на никого, независима е от мъжете. Тя не се интересува от мнението на патриархалното общество за това какво трябва да направи. Жена с този архетип винаги привлича мъжете като неразгадана загадка.
 
Този архетип отваря пътищата за самореализация пред жената, където пожелае, дори ако според общоприетото мнение това са мъжки пътища. Тя е подходяща и за самоизразяване чрез всички видове изкуство, творчество, медитация.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви сатанисти, какви 5 лв? Това е направено за забавление.
6
1
 
2
 
! Отговори
... преди 1 месец
niamam ni6to ot izbroenite ne6ta . no za smetka na tova moga silno da izpitvam 4uvstva na obi4 i privurzanost kum goliam liubim bliznak, kogoto obojavam
5
3
 
1
 
! Отговори
Православен преди 1 месец
До Ем да е, то за това си гледат сами хората. Картите са изобретение на дявола, за да се подиграва с Бога. В момента, в който вземеш карти в ръцете си, дори и за обикновена игра, вече започваш да служиш на дявола. Не се докосвайте до карти, а ако имате карти за игра вкъщи - веднага ги изхвърлете от дома си!
4
2
 
1
 
! Отговори
те преди 1 месец
вредят сега тия от протеста налазват
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Православен - Ем да е, то за това си гледат сами хората.
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Саатанаииистииии! Сатаниистиии ... за поповете говроя ;)
1
3
 
2
 
! Отговори
Православен преди 1 месец
Не врачувайте с карти, това е гнycoтия пред лицето на Бога. Не ходете при гадателки, врачки и магьосници, защото те служат на дявола.