Нова норвежка реклама представя дядо Коледа като гей

Краткото филмче бе прието положително
Обновена: 26 ное 2021 11:20 | 26 ное 2021 11:15, Нели Христова
520
Нова норвежка реклама представя дядо Коледа като гей

Живеейки сам, Хари прекарва цялата година в очакване на завръщането на Дядо Коледа и започва да се подготвя внимателно на Бъдни вечер, пръскайки се с одеколон и обличайки елегантни дрехи.

Дядо Коледа също проявява интерес, гледайки портрет на Хари цяла година, преди да се отбие да си поговорят. Двамата развиват колеблива връзка, като се смеят на шеги, преди Дядо Коледа да изчезне в комина.

В крайна сметка Хари заявява любовта си в писмо, което изпраща до Северния полюс, казвайки: "Скъпи Дядо Коледа, всичко, което искам за Коледа, си ти".

Кратък филм, който представя как Дядо Коледа се влюбва в друг мъж през годините на разнасяне на подаръци за Коледа, е възхваляван като трогателна и приобщаваща история.

Posten, пощенската служба на Норвегия, създаде видеото, за да отбележи, че следващата година се навършва половин век, откакто страната е декриминализирала хомосексуалността.

В рекламата "Когато Хари срещна Дядо Коледа", мъж на средна възраст се влюбва в Дядо Коледа, след като го среща в дома си, докато оставя подаръци.

На следващата година служител на Posten доставя подаръците на Хари до вратата му, преди Дядо Коледа да се появи с думите: "Уредих малко помощ тази година. Така че мога да бъда с теб." След това двамата споделят продължителна целувка.

Видеото завършва с посланието: "През 2022 г. Норвегия отбелязва 50 години от възможността да обичаме, когото пожелаем."

Видеото бързо започна да се разпространява в интернет и предизвика вълна от положителни коментари в социалните мрежи.

Рандал Гарисън, канадски депутат, го нарече "силно и вълнуващо послание за приобщаване".

Матю Хъдсън, изпълнителен директор на NAM, британска благотворителна организация, която споделя информация за ХИВ и СПИН, каза, че "обича" рекламата, "не на последно място защото изобразява по-възрастните гей мъже, които са сексуални".

Някои потребители осъдиха филма като нехристиянски или неподходящ. Хъдсън отговори: "И за хейтърите: (Предупреждение за спойлер!) Дядо Коледа е измислен. Той може да бъдат какъвто искаме да бъде."

PinkNews го нарече "празничната реклама, която съдържа всичко".

Говорител на Posten каза пред LGBTQ Nation: "Това беше мрачна година за всички – глобална пандемия, червен код за нашата планета, бежанската криза и др. Може би това, от което се нуждаем тази година, е топла и сърдечна любовна история?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
1
 
1
 
! Отговори
Справедлива кредитна преди 2 години
Здравейте,готов за хора с добра основа, но в същото време с липса на способности. Без забавено плащане. Заемите до заплата могат да бъдат изчерпани своевременно,след получаване на финансиране.Помагаме и на фирми, пенсионери и пенсионери.https://web.facebook/keabibanqueПоща 📤: keabibankplatform***gmail
380
0
 
1
 
! Отговори
Tuba преди 2 години
В дядо мраз е истината.
379
0
 
3
 
! Отговори
Лиза преди 2 години
Отвратително,чак нямам думи!Гнус!!!!!!Заради това натрапване отвсякъде, намразих подобни хора с различна сексуална ориентация....
378
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие още вярвате, че с избори си решавате бъдещето, та не е учудващо, че вярвате и в Дядо Коледа. Понеже не съществува, няма и как да е гей. А рекламата е само за вярващите в чудеса. Като в т.нар. анадолско инвитро..
377
5
 
1
 
! Отговори
Педо Беър преди 2 години
Всяка година по Коледа го играя Дядо Коледа някъде, тази година е в мол Варна, що дечица минават през скута ми, направо му завиждам на истинският, да има всички деца по света, направо не мога да повярвам че е в състояние да обърне резбата
376
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо Коледа е светлина, в която вярваме на чудеса. Е, това е чудо, закриване на света! Ваксините съвсем ги повредиха тия изчадия на сатаната. Светът става размирен. Мирът е нарушен. Историята казва че мир идва след в... а. ББОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
375
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 10г няма да си сигурен кой е мъж и кой жена
374
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евроатлантоажендатски ценности така жарко рекламирани от бившия президент Плевналиев
373
3
 
13
 
! Отговори
Либераст мултикултур преди 2 години
Носи ли памперс норвежкият дядо Мраз? Или от широкия му рек тум капят богатства, докато ходи и като кихне?
372
3
 
24
 
! Отговори
марко преди 2 години
Да очакваме ли сега и жълт сертификат за задължителна принадлежност ЛГБТ за достъп до обществени места и молове?
371
1
 
7
 
! Отговори
манафърфорий преди 2 години
Искам утре репортаж по БНТ и БНТ ХД з а добро утро деца
370
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунизма различните ги чакаше бой и унижение
369
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези удариха дъното
368
3
 
47
 
! Отговори
Край преди 2 години
Дядо Коледа може да е гей. Може да обича и джудетата и елените. Но дядо Мраз си обича Снежанка.
367
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като човек, прекарал голяма част от детството си преди 89 година, наричам ги спокойните, радостни години, все още си празнувам Дядо Мраз.
366
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваните скоро,реклама в която дядо Коледа е педофил и затова обича децата,а това е напълно нормално и допустимо.След това почти сигурно ще бъде доказано,че Исус Христос е гей и даже е флиртувал с разбойника разпънат до него.
365
2
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Чеси празнуваме Коледа без дедо Коледа !
364
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо Коледа е измислен от Кока Кола,тук има заблудени,койтомго свързват с религиятя.Няма нищо общо.Само Кола Кола може да се сърдят,но е и ние.А според мен той наистина е гей.
363
1
 
29
 
! Отговори
Тежък пропуск преди 2 години
Как е възможно пощите да проявят такава въпиюща дискриминация?Дядо Коледа е в хомоафера само с един мъж,и то бял и съдейки по наглосаксонското име гравитиращ около християнството.Ами къде са цветните му приятели-черни,червени,кафяви и жълти,мюсюлмани,индуисти и др?Защо не са си една топла разюздана компания,пък да привлекат и дечица в обща сексигра?Що за дискриминация?Що за пропуск във възпитанието на подрастващите,кой ще ги подготвя да се учат на всякакви перверзии?
362
4
 
21
 
! Отговори
Зрелостник преди 2 години
До До Цент: Западът е изпята песен отдавна.