Какво е полиране на ноктите?

Перфектно за грижа в домашни условия
1 май 2023 19:00, Иванка Гъркова
2
Какво е полиране на ноктите?
Снимка: iStock

Ако се грижите за маникюра си у дома, трябва да се интересувате от това какви инструменти за пилене и полиране са ви необходими. Освен обикновената пила, е хубаво да си купите и така наречената буфер. Тя е по-фина и най-често има формата на паралелепипед. Може да се каже, че е мултифункционална.

Какво е полиране на ноктите?

Най-просто обяснено, това е триенто на ноктите със шлифовъчен блок (буфер пила), който е направен от фини зърна. Чрез въпросното действие плочките изглеждат по-гладки и блестящи.

Много буферни пили са с четири страни - едната с обикновена пила за скъсяване и пилене на нокътя; друга за придаването на формата му; трета за изглаждане на повърхността и последната - за полиране.  

Как да полирате ноктите у дома - няколко лесни стъпки

Преди да пристъпите към ползването на специалната пила, се уверете, че сте със сухи и чисти нокти. В случай, че те са мокри дори леко, могат лесно да се счупят под натиска на пособието.

Уверете се, че с лакочистител сте премахнали стария лак. После вземете нокторезачка и подрежете ноктите до желаната дължина. Изпилете с обикновена пила всяка плочка във форма, която желаете – кръгла, квадратна или каквато ви подхожда. Може и с пила с четири страни.

Вземете буфера и обърнете на най-грубата страна, за да премахнете грапавините по плочките. Движете се от ляво на дясно или обратно без да настискате твърде много.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: полиране на ноктите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Почти същото като полиране на мозъка
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз с ъглошлайфела