Летен уелнес - ето кои тенденции да следвате

Въздържайте се от алкохолните коктейли на плажа
Обновена: 29 юли 2023 23:56 | 29 юли 2023 22:45, Дарена Найденова
18
Летен уелнес - ето кои тенденции да следвате
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лятото на 2023 година най-накрая е тук, а горещото време вещае безгрижни и дълги дни на плажа с коктейл в ръка. Готови сме да посрещнем сезона на банските, отпуските и пътуванията, като вече сме подредили гардероба с тениски, поли и рокли, а идеите ни за свежи напитки се обогатяват с всеки ден.

Лятото обаче понякога идва с няколко притеснения, особено за хората, които спазват здравословни режими на хранене и тренировки. Докато зимата е много по-лесно да отидеш на фитнес, защото няма възможност за разходка или плаж, то през лятото задачата става доста по-трудна. Тогава сме по-склонни да се отпуснем и да забравим за режимите, които сме следвали през изминалите месеци. За щастие този сезон има шепа уелнес тенденции, които със сигурност ще направят това лято най-доброто досега.
 
Въпреки че лятото често означава късни вечери, партита и липса на време за здравословни режими, има много начини да се насладите на сезона, без да съжалявате на следващия ден. Независимо дали имате големи здравословни и фитнес цели или просто искате да се чувствате най-добре всеки ден, включването на следните практики в лятната ви рутина може да окаже голямо влияние.
 
Уелнес тенденции за следване през лятото
 
1. Безалкохолни коктейли и въздържание
 
Докато чаша розе на покрива обикновено е основна храна през лятото, много хора експериментират с трезвост и разменят своите алкохолни напитки за вкусни безалкохолни коктейли. Прекомерната дългосрочна консумация на алкохол може да бъде свързана с различни рискове за здравето, но дори и в краткосрочен план, все повече и повече хора преминават през махмурлука, социалната зависимост, лошия сън, забавеното възстановяване и тревожността, които могат да последват дори една алкохолна напитка. Да не говорим, че спирането на алкохола може да означава голяма полза за портфейла ви.
 
Въздържанието от алкохол през лятото е нарастваща тенденция, за която телата ще ви благодарят. Ако и вие сте любопитни, експериментирайте със замяната на вашата бира, вино или алкохол с безалкохолна или любима напитка, която все още е освежаваща, но няма да навреди на фигурата или главата. Започнете със сода, плодов сок или фреш, които да бъдат свежо допълнение към обяда или вечерята.
 
2. Сънят е приоритет
 
Ако се чудите какво да поставите на първо място в списъка си с приоритети, сънят е вашето решение. Сдобиването с необходимото количество отново се завръща като водеща тенденция в здравето, така че е време да започнете да я следвате, ако все още не го правите.
 
За да получите 8 или повече часа сън, има няколко неща, с които трябва да се съобразите и да изпълните преди лягане. Първо и най-важно, уверете се, че спалнята ви е тъмна, тиха и с комфортна температура. Второ, опитайте се да поддържате рутина за лягане всяка вечер, включително избягване на използването на телефона ви в продължение на 30 минути преди да изгасите осветлението. И накрая, не забравяйте добрата тренировка през деня и спокойната медитация за успокояване на ума след вечеря.
 
3. Електролити
 
Всеки знае, че трябва да пие много вода, за да остане хидратиран, но знаете ли, че по време на тренировка или изпотяване губим не само течности, но и хранителни вещества? Хидратирането чрез обикновена вода остава важно, но тази година ви препоръчваме да се съсредоточите и върху приема на електролитни напитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Едно заглавие не могат да напишат без грешка а ми пише уилнес.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да пият мастика за уилнес.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подлошки няма в България. Някой е преписал
11
0
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 6 месеца
Баба ми разбираше от уелнес, не де е чудила къде да отиде да си направи селфи.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На село не му викаме уелнес на онуй нещо.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябва ли да знам какво е уелнес? Сигурни ли сте, че няма българска дума за това?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо няма да следвам, особено наречено с чуждица, което значи нечия чужда традиция.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въздържайте се от всякакви разходи. Зимата иде.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ЕзикСвещенНаМоитеДед. Мъчат се да го нахлуят, но едва ли ще им се получи. Твърде смешно е.
5
0
 
10
 
! Отговори
ЕзикСвещенНаМоитеДед преди 6 месеца
Уелнес - да си в добро психично и физическо здраве. Прието е да се казва и "да си в добра кондиция". Сега пък уелнес нахлу в езика ни.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приятни сънища!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато имам достатъчно парички уелнесът ми е в цветущо състояние, независимо от сезона.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нямаше ли българска дума, a трябва да е точно уелнес? Или като кажеш уелнес и психичното здраве те удря в петите?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Излизане в природата. Трудно постижимо сутрин, но опитваме през деня