Няма пари за Украйна, Конгресът на САЩ запразни

Конгресмените излязоха във ваканция
14 дек 2023 13:57, Петър Бойчев
243
Няма пари за Украйна, Конгресът на САЩ запразни
Снимка: БГНЕС

Конгресът на САЩ излезе в зимна ваканция, без да вземе решение за помощта за Украйна в размер на 61 млрд. долара.

От Белия дом заявиха, че решението на председателя на Камарата на представителите - Майк Джонсън от Републиканската партия - да не удължи работата на двете камари на Конгреса с една седмица, само насърчава потенциалните агресори в световен мащаб.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер изрично подчерта, че действията на американския Конгрес се наблюдават изкъсо от Москва, Пекин и Техеран. Сенатът на САЩ обаче подкрепи законопроекта за отбранителната политика, като отпусна рекордните 886 млрд. долара годишни военни разходи. Също така бяха обещани 300 млн. долара за Украйна по програма до 2026, пише "Ройтерс".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски беше на посещение във Вашингтон, но не успя да убеди републиканците да гласуват помощ за Киев.

Преди това законодателите не допуснаха пакета на Джо Байдън за 110 милиарда долара за Украйна, Израел, Тайван и за борба срещу нелегалните мигранти по границата на САЩ с Мексико. От Републиканската партия искаха повече средства именно за последния елемент от плана и така блокираха средствата за Киев и Тел Авив в Сената. 

Топ републиканецът в Сената Мич Макконъл преди това беше предупредил, че е почти невъзможно да се приеме пакет за Украйна до края на годината, тъй като ваканцията започва от 14 декември и вероятно няма да има удължаване на работата на Конгреса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сенатът на САЩ подкрепи законопроект за политиката в областта на отбраната, разрешаващ рекордните 886 милиарда долара годишни военни разходи със силна подкрепа както от демократите, така и от републиканците в сряда, предаде Ройтерс.Отделно от бюджетните кредити, които определят нивата на държавните разходи, новият законопроект дава разрешение за всичко - от повишения на заплатите за войските - тази година ще бъде 5,2% - до покупки на кораби, боеприпаси и самолети, както и политики като напр. мерки за подпомагане на Украйна и отпор срещу Китай в Индийския и Тихия океан.
157
2
 
6
 
! Отговори
Манол Пейков преди 4 месеца
Айде сега всички *** гей дружки ,задружно да се хванат за ръце и да вървят към Авдеевка и Маринка .Да засвидетелстват верността си към Галя от посолството си
156
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде укрофилите да се хващат за палците и да изкарат по някой лев за укрите.
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЯМА ПАРИ И ОТ ГЕРМАНИЯ. ГИГАНТИТЕ "ФОЛКСВАГЕН" И "АУДИ" ЗАКЪСАХА. НЯМА КОЛЕДНИ ВМЕСТО ТОВА ПО НА НЯКОЛКО СТОТИН РАБОТНИКА ЩЕ ИМ БЪДЕ ПОДНЕСЕН ПОДАРЪК ЗА КОЛЕДА. "УВОЛНЕН".
154
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Розовите сънища на русофилите)) да няма денги за Украйна, нооо за тяхно съжаление ще си останат само сънища)
153
1
 
11
 
! Отговори
Ситият на гладния не преди 4 месеца
Затова има Български Народно Събрание,да внася гаранции млн.евра и да им плаща и лихвите!Ние сме шейховете на Европа!А и да им хрантутим стресираните граждани в най-бедната страна!Срам и позор!Капачки за помощи за тях,ако са заеми,които ще връщат нашите деца-нека са тях-Българските деца!Детска национална болница ли ще е,детски надбавки,майчинствоЗащото кой ги пита децата или нас-съгласни ли сте да ви заробим с още борчове?!Дайте да видим колко много капачки ще се съберат?Така ще измерим социоло
152
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно голямо браво,заслужава Унгария,а на зелевски може, да му кажа,за помощ,може да с обърне,към товарищ Путин,той много е спечелил,от търговията със злато с африканските държави
151
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
143 - онзи ден една мина "ТАГАРЕНКО" гръмнала във ръцете на на едно нацистче. покрай него и още двама поели към БАНДЕРА.
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КВО СЕ ПЛАШИ ТОЯ ЗАПЪРТЪК БЕ. ПУТИН ЧЕ МУ ТОВАРИ ДЕСЕТКИ ТОНОВЕ "ПОДАРЪЦИ" ЗА КОЛЕДА. ЧЕ МУ ПИСНАТ УШЕТАТА НА ЗЪПЪРТЪКА.
149
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зелето е сготвено. Айде на нашите УКРОФИЛИ по една порция.
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЯМА ОТ ЕСЕС, НЯМА ОТ РОГОНОСЦИТЕ, НЯМА, НЯМА, НЯМА. СБОГОМ И ДЪРЖАВА. НЕМА ПАРИ БЕГАЙТЕ.
147
1
 
12
 
! Отговори
Дзивко преди 4 месеца
Колко трябва да си загубен та да се репчиш на ввлика сила с идеята че друга велика сила ще те пази, важеше по времето на студената война, сега вече не важи, при първия по сериозен конфликт и нашата застраховка НАТО се издъни, щатите не искат повече да издържат Украйна, а Европа няма ресурс, сега да видим кога ще спретнат преврата на Зеленски
146
4
 
10
 
! Отговори
Случайно попаднал преди 4 месеца
Много българи подкрепят Русия и Китай,Путин, Ислямска република Иран.Сев Корея,Време е вече да поискат чрез референдум за излизане от НАТО и Евро съюза,спираме да купуваме западна продукцията, само китайска и руска,стига сте ходили по тези тяхни молове,слушайте, Слави и Костя,Корнела и Ванчето, Георги Гергов, Румен Петков,спрете западното влияние, не гледайте американски продукции
145
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как кълвете на гола кука. Парите за Украйна и Израел са сигурни и никой не ги оспорва, ще ги гласуват скоро. Спора е за парите, които трябва да се дадат за границата с Мексико. Парите и от ЕС са сигурни и нищо няма да блокира Унгария. Когато започне гласуването, Орбан пак ще си намери причина са не е в залата и готово.
144
2
 
19
 
! Отговори
Валери преди 4 месеца
Марш на укрите авантажии.най мьрзеливото лукаво и крадливо племе.*** Зеленски си купи сумати луксозни имоти,а гадните укри живеят тук на хотели на морето и на Банско и са с огромни претенции.марш бе кучета украински.бежанец означава индивид без луксозен автомобил на палатка в лагер в Хасково и чакащ водоноска да се подмие и чакащ полева кухня!това са бежанци!
143
1
 
10
 
! Отговори
Путин преди 4 месеца
Зеленски стана на Червенски с парите
142
2
 
23
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 4 месеца
Накрая ние ще сме последните които помагат на фашистка Укрия че да може загубата да ни е по катастрофална. Либералните медии в сащ готвят материали с които да обвинят режима на Зеленски в грандиозни корупционни практики и кражби с които да оправдаят отказа от финансиране. По този начин ще избегнат тактично загубата от Русия. Няма да се очудя ако накрая ние самите не бъдем обвинени от САЩ че финансираме един корумпиран режим!
141
3
 
11
 
! Отговори
XмХ преди 4 месеца
Лоши Американци
140
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Идат избори, Израел трябва да се подпомага. Украйна вече не е тръпка на САЩ .Зеленски заговорил че ако не му дадат пари ще прави партизанска война тоест с наемници както беше в Ал Кайда и Идил . Или казано още по ясно това момче на снимката ако почнат неговите хора да избиват публично ,САЩ (които го създадоха )ще трябва да го неутрализира ЗА ДА НЕБЕРАТ СРАМ .
139
2
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 4 месеца
Стига глупости! 5.2 % се повишавали заплатите на военните в САЩ. Ама инфлацията е 18%... Дълговете на САЩ растат с по няколко трилиона долара на година. Само за лихви - 1 трилион. Колко още ще могат да харчат?