Софийски рапър кани Гуру във Варна

Концертът на световната хип-хоп звезда е на 4 август в морската столица
27 юли 2005 18:08,
Софийски рапър кани Гуру във Варна
Гуру е един от малкото рапъри с текстове, лишени от нецензурен език или агресия

Слим, един от най-известните артисти на Снайпер рекърдс се зае с промоутърска дейност и покани Гуру за концерт в България , който е сред най-талантливите МС-та в света.

Шоуто ще бъде на 4 август във Варна, като Слим и агенцията му ShortCut Agency въобще не се притесняват, че организират шоуто на място, считано като „вражеска територия“ заради неотдавнашните пререкания между Снайпер рекърдс и R&B рекърдс на Мишо Шамара.

„Това с вражеската територия са глупости. Ние го правим за хората, които харесват тази музика. Наели сме клуб Момо за два дни, като следващата вечер след Гуру ще правим дръм енд бейс парти“, коментира Слим за екипа на Dnes.bg.

Гуру или Кийт Елъм, започва кариерата си като "лирическата половина" в хип-хоп дуото Gang Starr - една от първите банди, смесваща джаз с рап.

По-късно започва солова кариера, като работи с едни от най-големите имена в музиката, като Шака Кан, Келис, Хърби Хенкок, Мейси Грейс и др.

Гуру е един от малкото рапъри с текстове, лишени от нецензурен език или агресия, за разлика от тези на повечето хип-хоп изпълнители.

Продуцент на последният албум на Гуру е Solar, който също ще дойде в България за шоуто.

„Много искам да запиша албум с хип-хоп в България“, сподели Слим „За да запиша албум , обаче трябва да има кой да го слуша. Трябва да има хип-хоп сцена. Ето това сега се опитваме да направим ние. Да създадем сцена, като каним най-големите. Когато има сцена, тогава ще може да се прави и хип-хоп в България“, казва Слим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание