"Ахат" тръгват на "Последния поход"

Бандата готви прощално турне по повод 30-годишнината си
14
"Ахат" тръгват на "Последния поход"

Легендарната родна рок група "Ахат" ще отбележи 30-години от създаването си с национално турне, което ще бъде последно за групата. Турнето ще носи името "Последния поход"  - препратка към легендарния албум на групата "Походът".

От създаването си през 1986-та и до днес “Ахат“ е запазената марка на българския тежък рок. По повод юбилея си групата ще стартира турне в няколко български града, което ще започне на 22 ноември във Велико Търново.

"Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика, да ни видят и на живо.

А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години", споделя фронтменът на "Ахат" Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на групата в последните години – главно като съпорт на легендарни групи, както и последното им турне през 2007-а година. На практика обаче от няколко години музикантите в групата не са работили заедно.

"Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край", допълва Денис Ризов, басистът на групата.

До момента графика за протичане на "Последния поход" е:

22 Ноември   - Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.
25 Ноември   – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ
27 Ноември   – Бургас, Спортна зала МЛАДОСТ
28 Ноември   – Пловдив, Панаирна палата 2
30 Ноември   – Благоевград, Спортната зала СКАПТОПАРА
17 декември – София, НДК - ЗАЛА 1

Съпорт на турнето на Ахат ще бъде първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.  До дни се очаква и потвърждение за още няколко концерта на групата, а финалът на турнето ще бъде на 17 декември в зала 1 на НДК.

Билети за турнето на Ахат вече се продават в мрежата на EVENTIM в цялата страна, на място в касите при залите в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
шишо преди 7 години
да ходат и да се не връщат оти за нищо не стават
9
20
 
3
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
До до 5От коя песен точно е крадено?
8
22
 
3
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
"Походът" е най-добрия БГ метъл албум! Няма слаба песен в него!
7
3
 
22
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Абе айди сиа уфцътъ си беше супер едно времи....ам брадвата пада върху всяка главааааа...ам протягам бавно ръцеееееее...един един ама супер си беше...а пък за оня дето отишъл накрая на света а?
6
5
 
26
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Именно - мегахитът, всъщност единствената им що-годе добра песен ЧЕРНАТА ОВЦА е крадена от великаните RAINBOW. Това естествено простолюдието материал няма как да го знае.
5
6
 
24
 
! Отговори
Лек Тип преди 7 години
Ох, дано да е Последния поход!!!
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С един албум 30 години...толкова са им силите, нямат идеи за повече.
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешници - навремето комунистите ги лансираха и оттогава ... все едно и също.За 35 години - един албум и половина.
2
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахат са група уникат в родната музика. Всичко на всичко имат 20 песни максимум за цялото съществуване на групата, но няма слаб текст и почти няма слаба музика. Вярно е, че отдавна са спрели, все пак всеки си има бизнес и си го движи, главният им текстописец стана отец... само Звезди си пее, но си има група. И все пак ще отида да ги слушам за последно! Земя на слепци, Походът, Монолог, Дървото, Брадвата, Огнени души, Нашият път... все велики парчета!
1
16
 
33
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Гаси джоукърите, 1 песен за 30 години, че и прощално турне по случая. Сетлистът сигурно ще е 1. Черната овца; 2. Черната овца; .... 10. Черната овца; бис: Черната овца. Свършиха още преди 30 г., но като типични БГ изпълнители страдат от чувствителни заблуди относно действителността. Както примерно миналата година Авеню правиха подобно турне с единствената им блудкава песен. Очаквам БТР с "цвете от луната ти" и с "приятелю, прости ми".