Георги Иванов и Веселин Маринов аплодираха хора на Турецкий

Руснаците замислят грандиозен концерт на открито догодина
27 фев 2020 10:47, Павел Гълъбов
17

Снимка: Павел Гълъбов

Вокалният вулкан“, „шоуто на гласовете“ или просто хорът на Турецкий разтърси зала 1 на НДК в София. Руската вокална група бе посрещната от препълнена зала, очакваща с нетърпение грандиозното шоу. Българският космонавт Георги Иванов и певецът Веселин Маринов, заедно с цялата софийска публика, аплодираха на крака спектъла.
Още по темата

Шоуто на руснаците включваше най-различни класически песни, но в модерен аранжимент. Освен на руските романси, публиката в София се наслади и на френски, италиански, испански, еврейски и български изпълнения. Светлинното шоу засили на максимум изживяването от грандизоното събитие. Артистите споделят, че 90% от тазгодишното шоу е изцяло ново, за да няма повторение с предишни години.

Над два часа мъжете от хора на Турецкий успяха да накарат публиката да се просълзи, подскача от радост или просто да потанцува заедно с тях. Както самият създател на хора Мухаил Турецкий каза, подканвайки софиянци да се качат на сцената, това е  шанс веднъж в живота. Специално за всички деца, които присъстваха на шоуто, беше изпълнена и популярната детска песен „Пусть всегда будет солнце“. Турецкий благодариха за доверието от страна на родителите, които са довели децата си на техния концерт, и призоваха да се грижим за бъдещето на България. За всички дами имаше множество музикални поздрави по повод настъпващия 8-ми март. Изпълнителите позволиха на публиката да снима шоуто, изисквайки само поставянето на таг в своите публикации.

Кой е най-младият глас в хор „Турецкий”?

Краят на концерта завърши с руския мегахит Калинка и специална изненада за българската публика – песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“. Михаил Турецкий благодари за толпото посрещане и припомни, че българи и руснаци винаги ще бъдат братя.
 
Хорът на Турецкий съществува вече 25 години, извършил е над 5000 излизания на сцени по цял свят и Русия. Колективът няма граници в своя репертуар, изпълняват се световни класики, рок парчета, поп музика, опера, джаз и народна музика. Артистите изпълняват песни на повече от 10 езика, което успява да ги доближи до всяка една публика по света. Хорът на Турецкий е от онези редки случаи, когато шоуто на сцената всъщност са самите артисти.

Хорът на Турецкий изяви желание да посети отново България, но с концерт на песни от военните години - "Песните на победата". Турецкий искат да подарят този празник на България, осъществявайки концерт на най-големия ни площад през следващата година.

Спектакълът на хора на Турецкий ще бъде изпълнен и за публиката във Варна - на 27 февруари и Пловдив - 28 февруари.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпи хора, които ненавиждате Веселин Маринов, на този човек дължа живота си! На 8-ми януари 2018 вече 7 месеца бях в кома след катастрофа. По някое време медицинската сестра включи радиото и чух изпълнението му на песента "Жена на балкона". Наложи се да стана и да изключа радиото.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АЙДЕКой си ти, че да разправяш за еднопосочни билети? Вероятно на теб са ти показали One Way Ticket от ягодовото поле в Дорсетшир!
15
0
 
5
 
! Отговори
До гастроном преди 1 година
До астрономТвоята интелигентност наистина е на астрономическа висота! На висотата на лист от астрономически атлас.Поинтересувай се къде е пял хор "Турецки" и как е бил посрещан!Софийската публика е чувала и Рихтер, и Коган, и Ойстрах, и Щерн, и Навара, и Ричи, и кого ли не, които ти не си и сънувал!
14
4
 
4
 
! Отговори
АЙДЕ преди 1 година
До рускиня до 10Я еднопосочно ей малката/може би малкия, а????????? Знаеш за къде, нали ?!?
13
9
 
5
 
! Отговори
Е НЕ преди 1 година
Хорът на Турецкий изяви желание да посети отново България, но с концерт на песни от военните години - "Песните на победата---------------------Моля??? За коя точно победа ще ми тропате крак тук в сърцето на родината ми бе, алооооо !!!!!!!!!!!!!!!!!
12
2
 
9
 
! Отговори
рускиня до 10 преди 1 година
Твоя олигофрения е вече доживот.За теб ракийка, салатка и Галена. - За всеки свое .
11
4
 
17
 
! Отговори
сара преди 1 година
Само който не ги е чул не знае какво е изпуснал.Прекрасни !
10
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна зала с червени толстолопи:))))))))))))))))
9
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публиката е съставена основно от Ниновки, Радевци и носталгично настроени тетки и бабугери към комунистическите 'романси'!
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятни са и стават все по-добри!
7
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веселин Маринов.........българския Коронавирус!
6
19
 
5
 
! Отговори
астроном преди 1 година
С толкова шумна, прекалена реклама и самочувствие, Турецки явно подценява висотата на софийския интелигент - да не говорим за творците певци!
5
3
 
9
 
! Отговори
музикант преди 1 година
До оглушял от "концерта" - ами от 1000 елити в София - само тези двамката - та това си е предварителна оценка!
4
14
 
6
 
! Отговори
оглушял от "кон преди 1 година
Залата беше анемична, а когато се налагаше от певците да я подканят, та мрънкаше и то само руската част. Силата на "пеенето" беше ужасно силно и силово. Светлините и екрана заслепяваха - певците не се виждаха. А уникалната заслуга е само на Турецки - като водещ, приобщаващ и пеещ!
3
8
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Общото между фенките на Весо маринкин и Криско е ,че нямат цикъл
2
18
 
8
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Присъствието на Веселин Маринов е по- скоро негатив в моя свят. А ако руснаците изнасяха култура и спорт, аз щях да съм първи поклоник, но за съжаление там всичко е подчинено на користни и имперски цели.
1
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕКРАСНО Е, ЧЕ ВЕСКО МАЗНОТО НЯМА ДА ПЕЕ ПО КОНЦЕРТИ НА ГЕРБ НИКОГА ПОВЕЧЕ. ДА ГО ВЗЕМАТ В ТУРЕЦКИЯ ХОР, ТОЙ Е ЗА ТАМ.