Венци Мицов премина при Слави, Светльо Витков се разграничи от него

Вокалистът на Хиподил с остра реакция към решението на своя колега
12 май 2020 11:40, Красимир Ангелов
107
Венци Мицов премина при Слави, Светльо Витков се разграничи от него
Снимка: БГНЕС

Политическите пътища на музикантите Светослав Витков и Венцислав Мицов по всичко личи се разделят. Двамата бяха водещите лица на партия "Глас народен", която основаха след кандидатирането им за изборите за президент през 2011 година. По-късно двамата бяха и общински съветници в столичния общински съвет.

Преминаването на Венци Мицов към екипа на Слави Трифонов и новата му телевизия обаче не бе прието добре от Витков, който публикува острата си позицията в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"От 2013 г. съм лидер на Глас Народен и нося цялата политическа отговорност както за всяко решение, действие или позиция на партията, така и непряко за поведението на всеки член или структура в нея. Понесох всички клевети, обвинения, грешки, удари и мръсни номера, без да прехвърлям вина другиму, с ясното съзнание, че го правя заради целостта и просперитета на организацията", написа вокалистът на Хиподил и Svetlio & the Legends и продължи:

"Най-лесно е да си измиеш ръцете с някого, но това не е поведение на лидер. От друга страна като партия на свободната воля, не съм издавал заповеди и не съм изисквал сляпо подчинение. Освен в критични моменти. Също така не съм си позволил да правя „мръсни номера” на враговете, както и да се моля, а и да целувам нечии ръце, за да бъде постигнат успех. Вярвам, че достойнството не е празна дума! Партньор при справедливи условия – може би, но слуга – никому!"

"Днес съм длъжен да се разгранича рязко от действията на г-н Венцислав Мицов. Разбирам, че в момент на криза всеки човек търси възможност да осигури прехраната си и тази на семейството си, но не мога да приема "склоняването на глава" пред хора, които многократно са замесвали името на партия Глас Народен и моето в неоснователни обвинения и целенасочена злонамереност.

Казано просто: Можеш да се правиш на пънкар и да отидеш на служба на чалгата, когато си свободен творец, търсещ прехрана, но когато се обявяваш за радетел на демокрацията и особено културата, а и се заявиш като политик зад определена гражданска позиция – при това в ръководството на конкретна партия, такова поведение считам за унизително към всички членове и симпатизанти на Глас Народен", написа Светльо Витков.

По думите му неговият колега вероятно си дава сметка, че "откакто се появи Глас Народен, опитите да бъде унищожена партията не са спирали".

"За този пореден удар, идващ от действията му, без значение дали от глупост, от безпаричие или планиран от новите му работодатели, АЗ няма да нося вината! Нито ще мълча с надежда, че хората няма да го видят или ще забравят. Камо ли пък да ме откаже да продължа. Уважавам опонентите и враговете си, но вярвам в достойнството и упоритостта. Желая успех на г-н Мицов в новото начинание. Глас Народен продължава напред. Докогато и докъдето можем!“, написа още Светослав Витков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общото между тримата е, че за нищо не стават. Отчаяно искат да водят по-добър начин на живот.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ниско ниво на интелект, високи нива на алчност....
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попитайте го като какъв се определя самият той.Като шоумен,или като политик.Ако се определя като политик,тогава нека каже майка си ли е търсил по сцените,и е разправял смешки като някой ,,Ла-ла''.
82
0
 
5
 
! Отговори
ми, преди 3 години
От трън на глог,че по-висок. Всички споменати в материалчето са мека *** комплексари изживяващи се като "шоумени''и политикани.
81
0
 
3
 
! Отговори
The Truth преди 3 години
Мисля още че партийните субсидии в една бедна държава са разбира се голяма глупост, ама лобизъм, манталитет и пусти гяволък..Малка България -300 партии които си копират програмите, смях, смях...
80
0
 
1
 
! Отговори
The Truth преди 3 години
Защо пишете глупости за комунисти и седесари, НДСВ и ГЕРБ, ясно е че българинът на 80% използва или се опитва да използва политиката с цел лични облаги - кво да правиш, манталитетец и между другото с такъв морал нищо добро не ни чака...искрено се удивлявам как още не са спрели европейските субсидии, знаейки че ги крадат но това е друга тема...по темата мисля че да си купуваш скъпи дънки не е престъпление, и аз съм го правил и то без да получавам субсидия...
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКаква е връзката!?Ако си беше купил дънки за 30 лева по-голям патриот ли щеше да е?Или се очаква да почне да раздава пари?
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години, работех в столичен мол в един от най-скъпите магазини. Едни дънки струваха от 200 лева нагоре. Патриотът Светльо Витков обичаше да си купува скъпи дънчици, иначе голЕм патриот на фона на бедния народ.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам никакво доверие на Светльо Витков. Ама никакво.
76
0
 
2
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До 73 - не го финансират български бизбезбени фъопше. Финансират го същите лица които седят зад Затворено Общество (Отворени Крака и дирник), БХК и подобни не-правителствени организаций.Във коя телевизия той стана ултра голям? Босфор ТВ. Кой беше собственик на Босфор ТВ? Ру-ПРЪД Мърдок - ай сигда отиди в гоолаг и потърси малко инфо на енгелизки кой и какво е той и на чий интереси отговаря.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно хранилката прекъсва. За Светльо , зет на кърваво червен полоковник от агентурата, може не всичко да е до прехраната, защото е подсигурен за цял живот. Но глада се оказва по-силен, когато няма за другите.
74
9
 
15
 
! Отговори
Диди преди 3 години
Слави да си гледа чалгата !Там е най- добър.От политика нищо не разбира.Слави,ти имаше връзка с всички мафиоти,а ще кажеш ли в какви заведения ходиш - само за баровци.Бойко бил чел само,,Винету'', а ти какво си чел?
73
0
 
6
 
! Отговори
анеманужда преди 3 години
Този сериозно си тежи на мястото.
72
1
 
18
 
! Отговори
..има вечни интереси преди 3 години
На 10-ти септември 1944 (ден след 9-ти) изведнъж комунистите в Б-я станаха няколко милиона. 45 години по-късно изведнъж всички парийни (БКП) членове и комсомолкси лидери станаха СДС-ари , а най-върлите кумунисти и комсомолци се оказаха видни дисиденти (някой даже управляват телевизията днес). По-късно, като почнаха да се клатят краката на СДС мощна тълпа се хвърли в редиците на Царя. Но много скоро, като видяха, че там трудно се ***, в купом си претнаха един ГРОБ и сега ще ни ***, докато...
71
0
 
23
 
! Отговори
с преди 3 години
Toй Венци и от СДС беше и от Костов и журналист им беше и певец! А бе панаирджийска мечка!
70
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УчителяА партията на Бойко антинародна ! Всички работим да си пълни гушата той и ръкопляскащите около него !
69
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73 А лакомията на Борисов я финансираме всички ние 80 % от българите с мизерните си пенсии и срамни заплати...По голямо финансиране няма ! Цяла България събира пари Бойко ги харчи ,де в Барселона ,де за момчета с дебели вратове да го пазят ,де за скъпи джипове ,де да плаща огромни на безброй съветници и пагагали да му ръкопляскат !
68
10
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Светльо президент!
67
2
 
23
 
! Отговори
Az преди 3 години
И сега какво, от партия с двама членове, сега има партия с един член - Светльо, так ли ?
66
1
 
25
 
! Отговори
TTЕ преди 3 години
Егати новината . Някой си бай Никой направил еди какво си...На кого въобще му пука???