Броят на мигрантите в Испания - три пъти повече

Средно 220 души дневно пристигат с лодки
17 юли 2018 18:24, Василия Пейчева
14
Броят на мигрантите в Испания - три пъти повече
Снимка: Архив, Reuters

Испания измести Италия като държава, през която влизат най-много мигранти, прекосили Средиземно море, съобщи Международната организация по миграция (МОМ), цитирана от ДПА.

От началото на годината до 15 юли на испанските брегове са пристигнали 18 016 мигранти, при 16 566 в Италия и 14 678 в Гърция, посочи на брифинг агенцията на ООН.

В Испания потокът от мигранти, идващи по море, се е утроил в сравнение със същия период на миналата година; в Италия броят на мигрантите, дошли с лодки, е спаднал с над 80 процента, а в Гърция броят на пристигналите се е увеличил с над 50 на сто.

МОМ каза, че броят мигранти в Испания е скочил през последния месец и половина и сега пристигат средно по 220 души дневно, сравнено с 54 на ден през първите пет месеца на 2018 г.

В Италия спадът на новопристигащите съвпадна с встъпването в длъжност през юни на популисткото правителство, което започна борба срещу новите мигранти.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини забрани на кораби на благотворителни организации да отвеждат спасени мигранти в италиански пристанища и предложи всички, спасени в морето, да бъдат връщани в Либия, пише БТА.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Негрите-примитивна преди 1 година
***-примитивна раса изостанала поне 100х. г. в развитието си. Раса номер едно по престъпления.
12
0
 
4
 
! Отговори
Да излизаме от гейс преди 1 година
Да излизаме от гейско-негърския съюз решен на унищожаването на белия хетеросексуален човек.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ги приемат и обгрижват а не ги връщат цяла Африка ще се пресели там.Лошото е че тази зараза плъзна по цяла Европа, а политиканите си играят на богове.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Какво да ги си ги дундуркат, нали ги пращат при нас секретно със самолети....
9
0
 
10
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Испанистан !!!
8
2
 
15
 
! Отговори
Пророчествата преди 1 година
се сбъдват - Европа в разгром,Русия - в подем..
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Италия спадът на новопристигащите съвпадна с встъпването в длъжност през юни на популисткото правителство, което започна борба срещу новите мигранти. =====Зна4и според някои ако не приемаш имигранти си ПОПУЛИСТ така ли ве4е казват на управляващите кито си гледат за държавата и народа. Тези имигранти да ги приемат и дондуркат тези които им ограбиха държавите и ги бяха колонизирали. Защо ще храниме имигранти с които нямаме нищо общо. Те не бягат от воини а от мизерията и глада.
6
0
 
26
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Новото правителство на Италия не е популистко.
5
3
 
17
 
! Отговори
Барселона преди 1 година
Политиката за мигрантите не върви...Италия отказала и сега Испания е на ред...Или законите важат за всички европейски страни или Е.С. по добре да го няма...Да се приемат мигранти или никой да не ги приема и да ги връщат...
4
2
 
10
 
! Отговори
факт! преди 1 година
До Jas

Голем праз испанците масово работят във Франция както и потугалците в Испания са основно българи и мароканци!
3
1
 
19
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Това ще е началото на края на сегашното правителство в Испания като им кипне на тореадорите..., за нула време ще има ново правителство. Безработицата там и особено сред младите е една от най- високите в ЕС + дългове + проблеми с Каталуня, ще е голям джумбиш, ако се опитат да трансферират *** до Барселона! Там особено недолюбват централната власт в Мадрид.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали са толерантни и поканиха потока на Италия да им е честито, ама да си ги дундуркат.
1
0
 
17
 
! Отговори
Ibiza преди 1 година
O, mnogo turisti...