Дева Мария се явявала в босненско село

Заради това Меджугорие вече е под надзора на Ватикана
92
Дева Мария се явявала в босненско село
Снимка: Reuters, архив

Босненското село Меджугорие, където според очевидци се е явявала Дева Мария, от днес е под надзора на Ватикана, предаде агенция Фена.

На 31 май тази година папа Франциск назначи архиепископ Хосер, досега специален пратеник на Светия престол, за апостолически визитатор в Меджугорие. Неговото назначение се смята за особено важно, тъй като статутът на Меджугорие все още не е определен.

Хосер пристигна днес в Меджугорие и ще започне своята служба с тържествена меса в местния храм "Свети Яков", съобщава БТА.

Досега католическата църква беше крайно сдържана по въпроса за Меджугорие, без да забранява поклонничеството, но и без да потвърди, че там е имало свръхестествени явления. Нещата се промениха, когато през 2010 г. папа Бенедикт Шестнайсети назначи кардинал Камило Руини да проучи случая Меджугорие, а делото му бе продължено от папа Франциск, който миналата година изпрати там Хосер, за да анализира ситуацията.

В изявления за медиите монсеньор Хосер е казвал, че първите явявания на Богородица в Меджугорие през пролетта на 1981 г. може да бъдат признати.

Според твърденията на шестима души, които по онова време са били деца, Дева Мария се е явила за пръв път в Меджугорие на 24 юни 1981 г. Някои от тях имат подобни видения и до днес. Заради своите послания Мадоната от Меджугорие е наричана Царица на мира.

Въпреки неопределения статут босненското село се посещава от милиони поклонници, за които трябва да се организира подходящо посрещане и религиозно обслужване. Според сараевския портал Кликс главната задача на Хосер ще бъде да подобри работата на свещениците с вярващите, които идват на поклонение. Светият престол съобщи по-рано, че става дума изключително за пасторална служба. Хосер ще остане в Меджугорие неопределено време.


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярват хората ,католиците са вярващи хора ,те живеят с Христа и дева Мария.Подигравките са неуместни ,вижте ни парламента ,свърталище на мафиоти и убийци на животни !
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16TYA E LUBOVNIZA NA PAPATA,KOITO MNOGO ZASHTITAVA EMIGRANTITE,NO NE GI VKARVA V CERKVITE,A ISKA DANAKOPLATZITE DA IM PLASHTAT IZDRAGKATA I DGOBNITE...защо "крешиш" и защо пишеш с латински букви?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
TYA E LUBOVNIZA NA PAPATA,KOITO MNOGO ZASHTITAVA EMIGRANTITE,NO NE GI VKARVA V CERKVITE,A ISKA DANAKOPLATZITE DA IM PLASHTAT IZDRAGKATA I DGOBNITE.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все по - яко промиват мозъците на масите подхвърляне на сензации и артефакти за "велики събития по техните земи"!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ПРОВЕРЯТ РАДИАЦИОННИЯ ФОН!!!ЩО НАПОЛЕОНОВЦИ И ЖАНА ДАРК ИМА ПО ЛУДНИЦИТЕ НЕ Е ИСТИНА :DНАДРУСАЛИ СЕ С МАК ОТ ПОЛЕТАТА И ХАЛЮЦИНОГЕННИ ГЪБИ И ИМ СЕ ПРИВИДЯЛА ГОЛЯМАТА СТЪПКА!!!КОМЕНТАРИТЕ СА НЕНУЖНИ ПОВЕЧЕ!
13
5
 
8
 
! Отговори
Кашкавала преди 3 години
Хората си правят туризъм от нищо...Ние от много природа и история, правим омраза и скандали
12
7
 
6
 
! Отговори
шматка преди 3 години
Един видял Неси.Друг извънземни.Трети Богородица.Четвърти пети...Луд умора няма.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6" Черквата е фабрика без кумин и печатница за пари."Това определение се отнася за римо- католическата еретическата лъжецърква .
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BurzumИдиот си ти, имаш нужда от спешна психиатрична помощ. Нещастен ***.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Римо - католиците ( по- точно е да се казват катогъ/з/ци) са еретици. Тия *** искат да покатолиочат Балканите и балканските народи. Няма да стане!
8
3
 
7
 
! Отговори
Манчо преди 3 години
Седнали сме една весела компания и сме испекли едно прасенце не ти е работа , с хрупкава кожичка , мммм красота , па салати , па ордьоври , па кюфтенца отделно , а што вино и ракия нее за думане .Таман се бехме развеселили и те ти отвори се вратата и у стаята влезна нашио приятел поп Штерьо сос расото ,иде от черквата.-Абре не ве ле е срам ! Да ядете свинско на велики пости ?Седни дедо попе -викаме ние што ке се напиеш ?Он попо разлюля кандилницата ,па рече над прасето-Гуде, гуде ,риба буди !
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падретата превърнаха Ваникана в банка и печатница за пари.Нищо свято няма в това свърталище на дявола.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черквата е фабрика без кумин и печатница за пари.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ватикана иска да цоца кинти от туристите и сега ще въдвори ред в неорганизираната търговийка.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключено е Богородица ,да се яви в общност с най-голямата християнска ерес ,католическата.
3
9
 
13
 
! Отговори
:) преди 3 години
Пролет и есен товарят баби и старци италианци и черквата ги води на екскурзия там. Уж дъртите не могат да вървят, а припкат като кози по едни баири да се молят на Богородица. Наоколо се продават какви ли не боклучаци на религиозна тематика. Бая пара пада там, затова папата ще го прилапа.
2
15
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 3 години
Как все на лудите им се явяват бе?То и Христос не е бил съвсем в чалмътъ...
1
5
 
18
 
! Отговори
Дан Браун преди 3 години
И аз правя пари от религиозни измишльотини, ама някакси по-почтенно. Халелуя бейби!