Петър Стойчев иска да покори и Северния полюс

Най-неприятното на Антарктида било влизането във водата
5 дек 2018 17:15, Нели Христова
3

Петър Стойчев успя да пребори 15 участници от 9 държави в първото състезание по плуване в ледените води на  Антарктида, финиширайки първи.

Това бе триумфалното му завръщане след кратка пауза, а след 2 месеца българинът отново ще се гмурне в студения океан, този път край Северния полюс.

Още по темата

"Това, което усещам в момента, е коренно различно от това, което чувствах преди седмица. Вече съм си вкъщи, всичко е наред, но в Антарктида беше много тежко и неприятно, доста различно чувство от състезанията, в които съм се състезавал досега - плувните маратони по топлите морета и приятните дестинации", сподели пред Bulgaria ON AIR Стойчев.

Той е носител на десетки медали и е първият българин, приет в Международната зала на плувната слава на САЩ. Държи и рекорда за най-кратко преплуване на протока Ламанш.

Битката във водите на Антарктида не представлявала особено голяма трудност за него. Стойчев обясни, че нямало опасност за живота на участниците. Най-неприятното обаче било да се съблечеш и да влезеш във водата.

По думите на плувеца, дори и да си добър плувец, ако не успееш да свикнеш със студа в първите 30 секунди, няма да успееш да разгърнеш потенциала си.

"Последната вечер имаше търг на кораба с различни вещи. Беше предложено екипът на победителя да бъде на този търг, аз отказах, защото имах други планове - екипът да бъде изложен в Музея на спорта като историческо събитие за българския спорт", заяви Петър Стойчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Изпитвам огромно уважение към този българин!!! Моля се от все сърце Господ да го закриля навсякъде!!!
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го не дирим после с ВЕРТУЛУЕТИ?! Как пък не се пръкна един такъв покорител на корупцията в България!
1
1
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
малеее Петър след това състезание сугурно поне седмица е търсил малкият Петрър да излезе да го изпикае ... а то се крие ли крие