Шведите: Нито да, нито не за сделката за Нова тв

Компанията не коментира "слухове или спекулации" пред Investor.bg
Обновена: 20 фев 2019 13:02 | 20 фев 2019 13:01, Бойчо Попов
15
Шведите: Нито да, нито не за сделката за Нова тв
снимка: Нова ТВ

Шведската компания Modern Times Group (MTG), която е собственик на българската Nova Broadcasting Group, част от които е и Нова телевизия, не потвърди, но и не отрече, че пpeдceдaтeлят нa Koнфeдepaциятa нa индycтpиaлнитe paбoтoдaтeли в Бългapия (KPИБ) Kиpил Дoмycчиeв e cпeчeлил тъpгa зa медията чрез свързана с брат му фирма.

"Благодарим за запитването, но ние никога не коментираме слухове или спекулации", коментира пред Investor.bg Тобиас Гюлениус, ръководител на РR екипа в шведския концерн.

Късно във вторник сайтът tорnоvіnі.bg съобщи за сделката, като се позова на свои независими информирани източници. Както е известно, за телевизията наддават Домусчиев и мажоритарният aĸциoнep на Vivacom Cпac Pyceв, след като българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) не разреши сделката през лятото на 2018 г.

Припомняме, че през февруари миналата година бе обявено, че MTG продава своето 95-процентно акционерно участие в българската група на PPF Group, която е управлявана от Петр Келнер. В средата на лятото миналата година чешкият милиардер завърши закупуването на норвежкия телеком Telenor в Централна и Източна Европа, тоест в България, Унгария, Черна гора и Сърбия.

Целият анализ вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Нова твКирил Домусчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ преди 5 години
И ТЕ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ИДВА КРАЯТ !!!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, пак ни обяснявайте гербери, че държавата се оправя под мъдрото ръководство на мутрата.Значи чехът не може да купи Нова, но Домусчиев може.Гинка не може да купи ЧЕЗ, но сега някакви индийци, с представители в БГ комунистите в енергетиката ще го купят.Иначе, всичко е точно...ГЕРБ са чисти като сълза и се борят срещу комунистите.ГЕРБер...вече означава да си комунист през 93-94г. Товално без мисъл.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не е политиката бг медиите ще фалират.
11
0
 
5
 
! Отговори
made in BG преди 5 години
Скоро няма да има кой да я гледа нито Нова нито другите, ако продължават така сaмо пенсионерите и кучетата ще останат в БГ и зализания пед ал също без това е само на субстанции
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....ще стане бойковизия,
9
1
 
10
 
! Отговори
Ани Салич преди 5 години
Ауу, какво ще правя сега? Дали да не се върна при турците в БтВ?
8
9
 
4
 
! Отговори
Додо преди 5 години
100 пъти по-добре Домусчиев да е собственик на Нова, отколкото сегашните глашатаи на Новия Световен Ред, чиято първа работа, като поеха контрола беше да назначат гей - открит пропагандист за изпълнителен директор! В момента Нова (заедно с БтВ) води конкурса за най- антибългарска медия. Все пак Домусчиев и да иска не може да е толкова зле!
7
1
 
3
 
! Отговори
Швед преди 5 години
Шведите от факултета да я вземат цялата и без това само фалшиви новини там
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Домуса и геврека , какви само бизнесмени назначиха за демокрацията. Много тъжна реалност , направо за филм на гнома Кулеков.
5
1
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Пле--в-е-н-л-и-ев да спонсорира едно HD, че тия се излагат тотално!!!Не стига, че Стара ТВ го уредиха. Кой знае, утре като стане на 80 може да го уредят с трета жена.
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 пъти по-добре Домусчиев да е собственик на Нова, отколкото сегашните глашатаи на Новия Световен Ред, чиято първа работа, като поеха контрола беше да назначат ХОМОСЕКСУАЛИСТ- открит пропагандист са изпълнителен директор! В момента Нова (заедно с БтВ) води конкурса за най- антибългарска медия. Все пак Домусчиев и да иска не може да е толкова зле!
3
1
 
9
 
! Отговори
Мъка преди 5 години
Айде одобрете сделката, та белким най накрая пуснат тази телевизия и в HD формат, че жалки стават вече с това качество на картината от 90-те год на миналия век..
2
0
 
15
 
! Отговори
не народ а ....ша преди 5 години
По предложение на двама депутати от "Атака" и ВМРО, с решаващата подкрепа на ГЕРБ, ДПС и "Воля" и мълчаливото съгласие на опозиция от БСП бяха приети по безпрецедентен начин лобистки промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. С тях собственикът на Параходство "Български морски флот" (БМФ) Домусчиев ще си спести плащането на неустойки за неизпълнение на приватизационния договор, които се изчисляват на над 50 млн. лв.
1
1
 
17
 
! Отговори
Няма как. преди 5 години
Стадото трябва да се дои и да се стриже редовно.