Ден без ток във Венецуела е равен на 500 обрани магазина

Търговците искат властите да възстановят реда
14 мар 2019 07:56, Павел Гълъбов
32
Ден без ток във Венецуела е равен на 500 обрани магазина
Снимка: Reuters

Над 500 магазина бяха разграбени във венецуелския град Маракайбо по време на голямата авария с електроснабдяването, обяви вчера сдружението на търговците, които поискаха от властите да възстановят реда, съобщи Франс прес.

Още по темата

В комюнике Националният съвет на търговията и услугите изрази съжаление за "безнаказаността, с която групи хора, възползвайки се от кризата с електричеството, разрушиха съоръженията на основния търговски център в Маракайбо и други 500 магазина", пише БТА.

В столицата Каракас също се съобщаваше за разграбени магазини, но броят им беше несравним с мащаба на мародерствата в Маракайбо, отбелязва агенцията.

От вторник електричеството постепенно се възстановява в Каракас и повечето щати, но продължава да няма ток в западните части на страната.

Според института за икономически анализи Екоаналитика аварията с електроснабдяването, продължила шест дни, е струвала близо 875 милиона долара на страната.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
6
 
! Отговори
АПРОЛ преди 1 година
Я оставтете и София една седмица без ток и ще видите колко магазина ще бъда ограбени,е няма да са 500 ,но към 50 ще има.)
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветското робство беше страшно. Комунистическите марионетки избиха цвета на нацията: учени, свещеници, икономисти, юристи, учители... Осеяха България с концлагери и масови гробове. За разлика от турците, отнеха земята от селяните и ги натикаха насилствено в ТКЗС. Оградиха държавата с бодлива тел и стреляха на месо по всеки който се опитваше да избяга от гигантския концлагер НРБ.
27
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26: Комунистическо робство? За хората с робско мислене като теб всяко държавно управление е робство.
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И у нас имаше режим на тока по времето на комунистическото робство. После имаше гладни и студени луканови и виденови зими, купони за олио и захар, заплата от 10 долара, масово ограбване на банки... Това е социализма и социалистите.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При развитият социализъм няма клошари да ровят в кофите.
Народът се радва на добър живот, по-хубав от песен, даже и от слънчев ден.
Ако все пак има изключения, то определено са дело на Шорос, Иван Костов и американците!
Да знаете
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е груба американска пропаганда. Венецуелския народ е възпитаван от 20 години в социалистически добродетели така че там не може да има грабители на социалистическо имущество.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На комунистите само диверсии им в главите!
Може би, защото това е в кръвта им: лъжа, измама, убийства!
Това са първите пороци, на които партията им ги учи,още с влизането им в нея!
Спомнете си СВ.Неделя, атентата 25 год, 600 човека убити от червените изрoди.

А за Венецуела,просто навлиза в етапа на саморазпад, както СССР преди 30 години.
По-големи престъпници от комунистите земята не е раждала!
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам до каква точно степен Мадуро е виновен за ситуацията във Венецуела, но американците много му помагат в това отношение. Изобщо те са майстори да правят м.изери.и с благородни цели.
И наистина ли мислите, че ако го свалят от власт, хората там ще заживеят по-добре? Тогава Венецуела ще получава за нефта си по-малко от 1%, както ние за златото си. За демокрацията, макари натрапена, трябва да се плаща.
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е авария, а диверсия. Не бъркайте понятията.
20
8
 
12
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Абе тези американци дотам ли я докараха да почнат да грабят магазините.Нарочно са
хакнали централата за да оберат магазините.Ето как Мадурко ще се оправдае за
празните магазини,той за всичко има обяснение- виновен е врага.
19
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 1 година
Целта на Мадуро е да има основание за въвеждане на военно положение и така да задържи властта си.
18
7
 
1
 
! Отговори
грииин барет преди 1 година
Ще им помогнат 70 000 има във форт браг -- защото на всяко латино полковниче и мераклииче тази идея да стане,, началник хунта ,,трябва да му бъде изчегъртана от болното извратено мозъче... И петрол имат ,НО за щатите и др парламентарни държави диктаторите са застрашаващите--както виждате те се подържат и плащат дори в чужди медии за пропаганда инвестират в партии с политици който са пълни шапки и др. подривни действия...
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките, тичат през глава за банани и т.хартия. Жалка работа, но Мадуро е виновен, още на предните избори трябваше да сдаде властта, а не да се натиска.
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ винаги има грабежи при бедствия, урагани, наводнения, вулкани, цунамита, торнадота.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е възможно, защото магазините са празни. Вярваме на западната независима преса от пеевски тип. Това е фалшива новина и Гаргамел трябва да я бори.
14
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
Да се обърнат към чичо Рижко ...
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само военна интервенция може да върне парламентаризма във Венецуела --защото народа няма оръжие с което да се противопостави на оцапаната с кръв и зависима от Мадуро армия която е затворила и границите ,точно за да не може да се вкара оръжие и да започне гражданска воина ,А да продължи гражданско избиване на противниците на Мадуро и неговата хунта. Той избори да направи ще са фалшиви къде се е чуло военна хунта да проведе честни избори-- така че спасението за тези хора може да дойде само от вън.
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е извратена някяква форма на диктатура правеща се на социализъм--- още навремето Маркс и Енгелс са казали ,че социализъм възниква в най-развитите даржави и от там към другите , а приноса на Ленин е че доказва че социализъм може да възникне и установи и в аграрна неразвита добре икономически държава--- НО времето показа ,че Ленин не е бил прав ,защото той възниква, но се задържа с цената на кръв и за кратко.Мадуро си е чис диктатор узурпатор -олигархично управление ,военна хунта !
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е наглост? Държавата ти да е в положението на Венецуела, а ти още да не искаш да се оттеглиш от властта. Щом Мадурко е още на власт - Венецуела си заслужава положението. Щом Бойко е на власт у нас - България си заслужава положението.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
шумкарите това го могат най-добре, у нас обираха направо мандрите.