КНДР провела учение за нанасяне на удар на голямо разстояние

То е било разпоредено и наблюдавано от Ким Чен Ун
10 май 2019 08:40, Елка Василева
14
КНДР провела учение за нанасяне на удар на голямо разстояние
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е осъществила военно учение за нанасяне на удар на голямо разстояние, съобщи държавната информационна агенция КЦТА, ден след като Сеул каза, че Пхенян е изстрелял две ракети с малък обсег към Японско море, предаде ДПА.

Учението било разпоредено и наблюдавано от севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Успешните маневри за разполагане на сили и нанасяне на удар, чиято задача бе да се провери способността за бързо реагиране на отбранителните части, показа мощта на тези части, които са напълно подготвени да осъществят вещо всяка операция, отбеляза КЦТА.

КНДР не се отказва, изстреля ракета в източна посока

Южнокорейският обединен комитет на началник-щабовете каза, че вчера две изстреляни от Северна Корея ракети с малък обсег са прелетели съответно 420 и 270 км, преди да паднат в морето.

Резолюциите на ООН забраняват на Северна Корея, извършила няколко ядрени опита, да изстрелва балистични ракети с малък, среден и голям обсег, припомня БТА. Ако Пхенян е осъществил изпитание на балистични ракети вчера, това би било нарушение на условията на ООН. КЦТА не уточни какво точно е било изстреляно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
KOI LI JIVEE NA IZTOK
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ТошоКраварите много ги е яд, че в Северна Корея дневната дажба храна е 300грама.
9
8
 
8
 
! Отговори
комунизъм=бедност преди 4 години
Изводът е ***, където има *** народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно.
8
4
 
11
 
! Отговори
Севернокореец преди 4 години
А бе ЮК като са толкова добре, защо преди време по Дискавъри даваха научнопопулярен филм за австралийската гранична полиция по летищата. Та във филма непрекъснато се разказваше как полицаите дебнели пристигащите самолети за нелегални южнокорейски икономически емигранти. Неколкократно натъртиха думата ИКОНОМИЧЕСКИ. Иначе Ким не знам до кога ще прави сухи тренировки, да види ракетките собствено производство гърмят ли, не гърмят ли!
7
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото, което дразни са гладните си заспали поданици ...умиращи от страх от военната хунта. Абсолютно на никой друг не пречи. САЩ имат толкова боен ресурс, че ще ги изкъртят за 24 часа ..Ще стане черно поле.САЩ ги боли пипера за СК ..Да гладуват и да им минава живота в сухота и празни магазини. ЮК лети в космоса ...богата ..уредена. .създаваща куп техноюогии. Единственитее губещи при такива военни престъпници са хората в държавата :)
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СК произвежда ядрени ракети, ЮК прави Самсунг, Киа, Хюндай, ЛГ. Преди години Източна Германия правше Трабант и Вартбург а Западна - Порше и Мерцедес. Личи си кой е приятел с Русия :))
5
9
 
22
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
браво Ким, продължавай да дразниш краварите
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важното в цялата тази работа е, че Северна Корея никога никой не е нападала.Е какво искате от тях още?Как да не поддържат армия, като много добре знаят, че за съвсем малко дефектоида Маккартър е щял да ги засипе с бомбен килим от атомни оръжия. Единствено заплахите на Китай и руснаците за глобална ядрена война са го спрели.
3
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
явно им е много смешно на тия от снимката. според вас дали им е весело или им е казано да се смеят по команда за пред камерата? как мислите? вожда ясно, че не го слуша главата, цял народ си пати заради неговите глупости. скоро им намалиха дневната дажба на 300 гр на човек. дажбата на кучето ми на ден е 486 гр за сравнение.
2
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северно корейците са весел,мирен и справедлив народ,добре ,че има хора като Ким Че Ун и Путин за да запазят доброто в хората и да спасят Земята от гибел!На американците бленуваният от тях световен ред води до разпад ,смърт и нещастие!
1
0
 
8
 
! Отговори
Красавец преди 4 години
!!!