Спецпрокуратурата иска отстраняване на кмета на Несебър

Николай Димитров можел да повлияе на свидетели
21
Спецпрокуратурата иска отстраняване на кмета на Несебър
Снимка: Булфото, архив

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд днес искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров.

Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите.

Още по темата
На 23 декември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Димитров от "Задържане под стража" в парична гаранция в размер на 50 000 лева. Съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство.

На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров парична гаранция бе внесена и от 2 януари 2020 г. той отново изпълнява функциите на кмет на община Несебър.

Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

Димитров положи клетва, след като с разрешение на наблюдаващия прокурор беше конвоиран до Несебър за първото засезание на Общинския съвет, като след това се върна в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кметовете на София,онова врачанско село,където 100% са гласували за ГЕРБ и на още много други места,кога?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А спецпрокуратурата не иска ли отстраняването на кмета на Симитли???Или там не може да се пипа.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ ако имаше повече роми в тая община, лесно щяхме да ги купим и да спечелим по герберски. Обаче тоя кмет е избран с голямо мнозинство, и гешев ще го сготви както му поръчахме.Както крадем бизнеси, така вече и кметски постове.
18
1
 
8
 
! Отговори
Виц преди 4 години
Кмета Н.Димитров, управляваше 3 мандата като независим кмет !
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, когато ни управляват личности, прочели една книга!Когато започнат да ни управляват личности, прочели нула книги, ще стане по-различно!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го знам какви ги е вършил този кмет, но е факт, че е избран за такъв с огромно мнозинство от суверена на първи тур. Спецпрокурорите не са избрани от суверена. Те са избрани от мафията.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е никаква прокуратура, това е подигравка с демокрацията!Прокурорите не работят като държавни служители а като чекисти от времето на Октомврийската Революция в Русия!А думата "прокурор" е синоним на "терор"!Когато ние в София избрахме Десислава Иванчева за кмет на община Младост, чекистите от така наречената "спецпрокуратура" я арестуваха като опасен контрареволюционер белогвардеец.А защо не проведоха частични избори за кмет ами чекистите директно си го назначиха??? Каква демокрация?
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо със същият аргумент прокуратурата не поиска забавяне встъпването в длъжност на кметовете на София и Шумен с аргумента че тече второ преброяване на гласовете и оспорване на изборните резултати, а съответните кметове влизайки в длъжност биха могли да влияят на резултата ? Самата осново на деморкацията - избирателният процес не е ли по-важен казус?Май "праивлните" кандидати встъшиха в длъжност по бързата процедура да не би някой да си помисли ,че властта не е тяхна.
13
1
 
12
 
! Отговори
Бил купувал гласове преди 4 години
ГЕРБ купува и това го знае вспко хлапе!!!А този май не беше от герб и им зае бройка и полудяха!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко това е нормално за мутро-милиционерския султанат, в който живеем...
11
0
 
13
 
! Отговори
Ти си го избра преди 4 години
Гешевци изпълняват повелята на шайката ГЕРБ!Нали за това си го назначиха.Както и предшественика му Цацаров.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главната мутра развъртя бухалките по посока Несебър!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тук се получава, като с Румен Гайтански-Вълка, Бойко го изгони от чистотата в София и си сложи свой хора в чистотата!
8
1
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Спецпрокуратурата не е никаква прокуратура защото няма право да иска това!На практика, така наречената "спецпрокуратура", която е една имитация на държавна структура, иска да отнеме основни демократични права на българските граждани:А именно правото на свободни избори!Кметът на Несебър е демократично и свободно избран кмет.Прокурорите са длъжни да се съобразят с волята на народа, тъй като той не е обвинен за ново престъпление извършено след встъпването му в длъжност!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно прокуратурата ще играе ролята на Конвент, който е над закона.Не го познавам този кмет и не съм стъпвал в този град, но две неща са очебийни: същия беше избран с голямо мнозинство и гражданите се дигнаха на протест в негова защита.Какво да кажем за София, където 90% от ромите гласуваха за Фъндъка, социолозите нагло лъжеха за екзитполовете и накрая едвам я добутаха до поста?Хората не са чак толковап росто, колкото ги мислят.Или... са ли?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя явно не иска да дели откраднатото с Главатаря на Шайката.Затова е и тази атака срещу него.В България конците на всички институции се дърпат от една Мутра, при това полуграмотна, проста, нагла и арогантна.И най-вече самовлюбена и комплексирана. Всички знаят за кого става въпрос, но никой не смее да каже, че Царят е гол.
5
0
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Бонджорно морски маФиозо.Омерта действа, няма ред.Туй е политтеатър грозен.От българската мафия привет !
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как гербавите да оставят най-богатата община в ръцете на други?
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен мафиоза бойко е решил да отстрани кмета на Несебър! Тоя кмет има поне за 50 неща за които трябваше вече да е в затвора, а те за купуване на гласове го юркат хаха Бойко е хвърлил око на Несебър, там има доста за крадене!
2
4
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Митьо Очите командва в Община Несебър.Отдавна !