36 извънземни цивилизации може да населяват Млечния път

Все още няма категорични доказателства
18 юни 2020 09:44, Петя Славова
42
36 извънземни цивилизации може да населяват Млечния път
Снимка: БГНЕС

Един въпрос тормози човечеството от поколения: има ли интелигентен живот отвъд нашата планета?

Все още няма категорично доказателство, че извънземни съществуват някъде там, но нови проучвания показват, че нашата галактика може да бъде дом на цели 36 цивилизации от други планети. За такова проучване разказва Евронюз.

Според проучването, ако съществува живот на други планети, подобни на Земята, то в Млечния път могат да се намират три дузини "интелигентни цивилизации". Те също би трябвало да могат да излъчват сигнали в космоса по аналогичен начин като хората.

"Начинът, по който ги дефинираме, е нещо като интелигентен, разумен живот, който комуникира чрез технологии като радиовълни, лазерна, оптична светлина, стигаща до космоса като от нашите градове, нещо такова…" каза Кристофър Конселис, професор по астрофизика в Нотингамския университет и съавтор на изследователска книга, публикувана в "Astrophysical Journal".

Констатациите зависят от редица предположения, съобщава БГНЕС.

"Основното изчисление включва това кои звезди в нашата галактика могат да бъдат достатъчно стари, за да могат да поддържат живот", каза Конселис.

"Знаем как се е образувал животът на Земята и нашата собствена слънчева система. Знаем колко време е отнело. Знаем какъв вид метали имаме. И ако погледнем кои други звезди в нашата галактика имат тези свойства, можем да достигнем до това число", обясни той.

Е добре, защо тогава още не сме срещали друг живот? Това е въпрос от десетилетия, известен още като "парадокса на Ферми".

Конселис подозира, че е така, защото тези видове общуващи цивилизации са “много редки” и животът им не е много дълъг.

"Така че ние просто още не сме успели да ги засечем. И те не са успели да ни засекат, защото ние излъчваме радиовълни в галактиката от около 100 години", каза той.

"Просто те са толкова далече…", добави той, прогнозирайки, че ще са необходими "хиляди години", за да достигнат до тях радиосигналите от Земята.

Е, както се казва в любимия на всички киномани филм "Досиетата Х" – "истината е някъде там"! 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не 35, не 37, а точно 36?
39
1
 
1
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 1 месец
Аз мисля, че са пропуснали клингоните и цивилизациите са 37.Или май клингоните не бяха от млечния път, а от Косите на Андромеда...Баси с кви тъпни се занимават т.нар.учени...
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аннийййййй ! как само ги сметнаха че са 36 извънземни цивилизацийй ! А ми ако са 40 или 400 ?
37
1
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 1 месец
Струва ми се, че за да изследваме дълбокия космос първо трябва да решим проблеми, като екология, войни и т.н., за да започнем наистина да отделяме огромни средства за технологии от съвсем нов тип, с които да изследваме. Но за съжаление това е една далечна утопия засега... донякъде Елон Мъск вдъхва надежда, че нещата могат да се променят, но за съжаление изгубихме твърде много години и нашето поколение млади сега може би няма да доживеем и да видим... :)
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 35

Пачки има, но сам си ги слага, сам си снима, сам се записва - идат избори, а овцете взеха да поумняват! Затова, че са глупачета си прав. Иначе, ако има разумна цивилизация някъде и са технологично напред, по-добре да си стоят там и да не бият толкова много път за нищо.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупачета, истината пред очите им те вярват че сме сами във Вселената.глупачета и пачки няма в чекмеджето на патрона Тиква ...Гупачета
34
1
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 месец
Въпросът за интелигентвия живот, който тормози тукашното човечество е от екзистенциален характер и май не е добре дефиниран. Въпроснто човечство първо трябва да може да определи какво точно означава "интелигентен живот" и после да се опита да си отговори дали е възможно да се вмести в това понятие ... Интелигентните форми на живот в галактиката сигурно са намерили начин да влязат в контакт помежду си, а това че ние не можем да осъществим контакт с тях, говори за нивото на нашата интелигентност..
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По бай Тошево време извънземните цивилизации бяха над 100!!
Съсипаха я тази галактика!!
32
6
 
2
 
! Отговори
11 преди 1 месец
Извънземни Няма, защото ако има - няма как да съществуват религиите. А без религии няма държави. Така че ти си мюсулманин ти християнин ела тука да си плащаш данъците бачкай и не мисли много. Написали са няколко к иги като алиса в страната на чудеста и ги повтарят както им е изгодни за да контролират тази маса под една шапка. Ако е нужно масата под една шапка се насъсква срещу друга такава с цел облагодетелстване на 1 -5 човека и смъртта на милиони хора. Това е истината за извънземните.
31
2
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
И слава богу че са далеч. Среща между две цивилизации няма да свърши добре за по изостаналата. Все едно хората да живееха по времето на Тиранозавър Рекс. Моля ви се. Какви шансове би имало дори цяло племе с копия и стрели срещу 13 тонен звяр със зъби като саби. Явно природата си знае работата. Няма да се срещнем с Хищника или Пришълеца. ;)))
30
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Млечният път е само една пукнатина в купола, направена от атомни оръжия в последния апокалипсис. Апокалипсисите се правят от рептилите на всеки 15-20 хил години за да редуцират популацията. Последния път са обстрелвали купола, и при спукването земята се пълни с вода, оттам и потопът. Над купола е само вода, звездите са вградени в самия купол.
29
0
 
3
 
! Отговори
Баба Вуна преди 1 месец
Понеже всичко им станА ясно на учените за самата планета тук, та взеха да броят цивилизациите. Алоу - учените, докога ще ни залъгвате с такива евтини провокации. Няма отговори на толкова много въпроси за Луната и Слънцето дори. Четейки днешните научни списания - то е като да четеше приказки - само догатки и догатки....
28
7
 
3
 
! Отговори
111- !!! преди 1 месец
Гадни комунистически ***, времето ви изтича!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ма що пък 36 а не 48?
26
1
 
1
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Не може.
25
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извънземни НЯМА.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви извънземни, всички знаем, че земята е плоска. В космоса може да се видят само слоновете, на които стои плоската земя и костенурката, на която са стъпили слоновете.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 21
Ти искаш да ти сложат снимка на Млечния път направена от Андромеда ли?
22
1
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
и сите са македонци!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
36 Цивилизации в Млечния път, пък слагате снимка на Андромеда :)