Китай предупреждава за нов вирус с потенциал за пандемия

Той се предава на хора, подобен е на свински грип
30 юни 2020 11:35, Петя Славова
66
Китай предупреждава за нов вирус с потенциал за пандемия
Снимка: БГНЕС

Учени в Китай предупреждават, че са открили нов вирус, който е подобен на свинския грип от 2009 г., предаде BBC.

Вирусът може да се предава на хора, като за основния му носител са считани домашните прасета, уточнява БГНЕС.

Изследователите са притеснени, че вирусът може да мутира, да стане леснопредаваем от човек на човек и да доведе до нова епидемия.

Към днешна дата вирусът не представлява проблем, но според учените “носи всички признаци” на бързото адаптиране към хора и има нужда от внимателно наблюдение.

Последната пандемия, с която се сблъска човечеството преди сегашната вълна от коронавирус, беше свинският грип през 2009 г., който започна от Мексико. Тя не се оказа толкова смъртоносна, колкото се опасяваха експертите.

Оказа се, че възрастните хора имат определени нива на имунитет, което вероятно означава, че е имало подобни вълни на болестта и в миналото.

Този вирус, който носи названието A/H1N1pdm09 беше включен в годишните противогрипни ваксини и се смята, че хората вече са защитени от него.

Новият вирус, който са открили китайските учени, прилича на свинския грип, но има някои разлики. Изследователите са го нарекли G4 EA H1N1 и казват, че може да се захваща и мултиплицира в клетките, които покриват дихателните пътища на човека.

Вирусът бил открит у работници в кланици в Китай. Сегашните противогрипни ваксини не предпазват от него, но експертите казват, че в препаратите може да се направи промяна и да предлагат защита срещу G4 EA H1N1.

Професор Кин-Чо Чанг, който работи в Университета на Нотингам коментира: “В момента вниманието ни е фокусирано върху коронавируса, както и трябва да бъде. Но не трябва да изпускаме от поглед и други потенциално опасни вируси.”


66
Още от Общество
"Подкрепа" срещу сумирано изчисляване на работното време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Смешен е театъра, които се опитват да играят китайците. Предопреждават за вирус, от който уж ще ни спасят и ние трябва да сме им благодарни и да им простим за КИВУД19. Няма как да стане обаче. Дълго време ще им остане това срамно петно.
56
1
 
2
 
! Отговори
къри преди 2 дни
предупреждава щото са го пуснали или щото ше то пускат ?!
55
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 дни
Тия комунисти ще ни довършат...
54
2
 
4
 
! Отговори
баба преди 2 дни
тия моканци не се научиха да си пекат месото
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Пъклен план Демократите се опитват да бутнат Тръмп това е по вероятно.
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Трябва да се внимава за прехвърлянето на болести от животни към човека. Испанският грип, от който преди век загинаха милиони, тръгна от едни американски войници във форт в Канзас, САЩ, заради една ферма с животни наблизо.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Блокирайте полетите от и за Китай. Никакви китайци да не преминават границите на други държави. Ако това не се направи ще стане същото както с корона вируса.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тръмп наложи оня ден санкции на Китай,и те веднага пуснаха нов вирус. В Китай трябва международна комисия да влезе,да се види какво става в билабораториите,и да се вземат под международен контрол защото ще избият човечеството някой ден тези гади ни га дни.
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ай стига бе,пак китайски вируси,сега от кланници.Оправете си хигиената и стига сте яли ,това което не следва са се яде.Тия нямат оправяне,ако не се вземе радикално решение срещу техните пазари и традиции.
48
3
 
10
 
! Отговори
Един там преди 2 дни
На Тръмп няма да му издържат нервите и ще натисне червеното копче от куфарчето...
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе тия ще ни побъркат, бе!
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Китай да бъде тотално блокиран
45
5
 
13
 
! Отговори
------ преди 3 дни
Тия не се ли къпат всички вируси от там идват
44
2
 
14
 
! Отговори
Krom преди 3 дни
А риби вирус с овча тиква и птичи бутове кога да чакаме? Тея не спират да бълват зарази и това си е!
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Китай ще продължи да бълва биологическо оръжие докато всички държави колабират и бъдат колонизирани от Китай и Русия с подкрепата на Иран и Турция
42
8
 
22
 
! Отговори
Е преди 3 дни
Мислех, че ще изчакат до есента за ковид 20. Защото този ковид 19 не уби реално много хора ( много са надписани). Сравнете смъртностт за първите 4месеца на годината, на която и да е държава и ще видите, че даже намалява.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
първо ти пускат ковида и вече свинския грип те довършва
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Кирай нищо не могат да бутнат тъй като на науката 99% от нещата са известни а истинската наука е на Запад.Китай приличат на Нацистка Германия която е седнала прекалено късно да преразпределя ресурсите.Много са а ресурсите както и обитаемите земи а кът няма за къде вече.Китяйките раждаха безсмислено като на конвеир.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
....РАБОТНИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИТЕТИ И ХИГИЕНА - МИШКИ, ПЛЪХОВЕ, ПРИЛЕПИ, КУЧЕТА, КОТКИ ЩЕ НОСЯТ НОВИ И НОВИ ВИРУСИ ПО ЦЯЛ СВЯТ....
38
7
 
11
 
! Отговори
Пъклен план преди 3 дни
Китай се опитва да си направи своя търговска организация, заедно със Иран и Русия
OЧЗ (Организация на чудовищата и злодеите.)

Китайците опитват да бутнат САЩ и да направят нов световен ред според както те искат. Успеят ли да бутнат долъра, че е без ценност и направят ли петролната и търговията със суровини да бъде поне 50% в китайски йоани, ще видите как новия световен ред ще бъде наречен ред на китайския йоан.

Вярвайте няма да ви хареса!
Мерките трябва да се вземат сега!