Най-богатите в света стават още по-богати

Безос, Зукърбърг и Мъск са натрупали общо 115 млрд. долара за година
29 юли 2020 20:08, Петя Славова
21
Най-богатите в света стават още по-богати
Снимка: БГНЕС

Състоянието на основателя на Amazon.com - Джеф Безос, се увеличава с 63,6 милиарда долара през тази година. Само за един ден през този месец богатството на Безос се увеличи с безпрецедентните 13 милиарда долара.

Най-богатият човек в света вече се насочва към нов рекорд - състояние, което надвишава 200 милиарда долара, съобщава Bloomberg.

Друг ръководител на компания от технологичния сектор - Марк Зукърбърг, е забогатял с 9,1 милиарда долара през тази година. Трупането на богатства от технологичния сектор е ненадминато по отношение на бързината и мащабите си през тази година.

Никоя група на ръководители от които и да е сектор, не е спечелила толкова много. Всъщност най-богатите хора в света стават още по-богати, тъй като коронавирусната пандемия подкопава глобалната икономика и насочва активността все повече към онлайн пространството.

Седем от десетимата най-богати хора в света са увеличили богатството си благодарение на технологични компании, като комбинираното им нетно състояние в размер на 666 милиарда долара се увеличава със 147 милиарда долара през тази година.

Големите победители през 2020 г. включват Илон Мъск, чието състояние се увеличава повече от двойно до 69,7 милиарда долара след поскъпването на акциите на Tesla, пише BloombergTV.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
И нашия" велик"велик вожд,става по-богат,с повече в чекмеджето,което се пълни при всеки транш от ЕС,ето сега чака 29 милиарда,но Нидерландския премиер,се опъна ,и нашия веднага го оприличи с полицай на ЕС. И сигурно няма да дочака транша.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, тя и изкуствената паника с пандемията бе направена за това - взе се някакъв пореден вирус, покрай него купища фейк новини и странни неадекватни мерки с цел да фалират дребните и средните и, разбира се, големите да монополизират окончателно света!
18
0
 
2
 
! Отговори
ДА преди 3 години
А безсмъртието ще се открие когато спомените от мозъка (Памет) се пренесат в интернет пространството.
17
0
 
5
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Мисля че този хора не искат никога да умират. За това консумират най-здравословните храни които обикновеният човек дори не може да види в сънищата си. Може би не сега но след 200 или 500 години хората ще живеят над 100 години дори ще изглеждат млади като вътрешните им органи ще се отстранят и ще заменят с електронни органи. Така кибер-човекът ще се появи на бял свят. Дори и сега ги виждаме. Присъждат на хора роботизирани части като крака, ръце дори и електронно сърце което работи с батерия
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е и какво е едмокрациятабогатите по-богати бедните по беднии айде на пазарната икономика дано ви светне че нито демокрация има някъде нито пазарна икономикагледате западни държави дето столетия са доили колонии и са се натъпкали със златоа сега понеже колониите им се изплъзват вие сте колонията
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не им завиждам. Не могат да ги занесат на оня свят. Хубаво е да имаш колкото да живееш нормално и да не се лишаваш от нищо, но това трупане на милиарди за какво е?
14
1
 
9
 
! Отговори
ined преди 3 години
Спечелили са още десетки милиарди щото са крали много и милиони хора заради тях са станали по-бедни
13
1
 
4
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Тая вечер си лягам беден,но утре ще съм с пълни шкафове евро, долари и кюлчета злато.не ме смятайте за бедни.
12
3
 
8
 
! Отговори
Пълни глупости преди 3 години
Тия всичките са някакви кукли на конци.Истинските кукловоди не се показват.Тия милиарди са както аз да напиша на мой приятел на хартийка нещо с много нули и да му го изпратя по имейл. След това имейла се изтрива и му се праща съобщение, че многото нули са изчезнали.Игри на нули, което е нищо.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и тук е така ..за 6 месеца криза,има 12 нови милионера ,явно да приближените до герб,от които се раздават милиони от първите 800 милиона,и сега ще има от милиарда ,на така наречените наши бизнесмени
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Може и да се бъркам.Ама ти верно ли мислиш, че някой ще си сложи ваксина против корона?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори бедните, никога не са били толкова богати като сега.Ако беше преди 100 години, богатите щяха да пратят бедните на фронта да се самоунищожат едни други.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Бедни и богати е имало винаги.нищо няма да свърши - не се заблуждавай.Що мислиш, че богатите консумират много - напротив.Мъск кара електрическа кола.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тесла е един надут балон, който ще се спука скоро.А Безос е велик.
6
4
 
15
 
! Отговори
11 преди 3 години
А бедните ставаме по-бедни. Докато обществото е такова, светът няма да бъде по-добър. Поне едно е сигурно - с този начин на оцеляване до 1000г. Ще се свърши. Богатите ще изконсумират всичките провизии от планетата и като няма на какво да карат ще си теглят ножа. И пак стигаме до вечния въпрос: какво ще правиш с тия пари като умреш? Нищо, но важното е да създадеш бедно хора и да им плащаш жълтици.....
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново под слънцето, при такава яка инфлация е напълно нормално някой активи да поскъпнат повече. Да му мислят бедните и тия със спестявания най-вече в долари.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъбил ще ги задмине с ваксината срещу ковид19
3
7
 
9
 
! Отговори
Пародия преди 3 години
То пък едни богаташи. Кенефна артия и цифрички в компа. Въздух под налягане. Реални активи НЯМА.
2
1
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Благодарете на ФЕД и ЕЦБ - измислиха нова "икономика"! И ще влязат в историята -дали ще е с добро,а?
1
0
 
11
 
! Отговори
Ние мислехме преди 3 години
Че ще дадът фъндък на бедните....от залъкът си:)