Навални публикува своя снимка в Инстаграм

Пътят към възстановяването е "все още дълъг", призна той
Обновена: 19 сеп 2020 15:52 | 19 сеп 2020 15:47, Анисия Иванова
47
Навални публикува своя снимка в Инстаграм
Снимка: Инстаграм

Руският опозиционен лидер Алексей Навални разказа днес какви трудности е изпитал през периода на възстановяването си в берлинската клиника "Шарите", където се озова, след като се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия, предаде Франс прес.

Навални сподели как "краката му треперели" и как е имал "моменти на отчаяние".

"Ще ви разкажа как протича възстановяването ми. Това е един ясно начертан път, но той е все още дълъг", написа Навални в акаунта си в Инстаграм, където постна и снимка, на която се вижда как слиза по стълби.

"Настоящите ми проблеми - фактът, че телефонът ми е толкова безполезен, колкото и камък в ръцете ми или че е истинско шоу, когато се опитвам да си налея вода - са дребна работа", сподели той. След което разказа, че доскоро не е разпознавал никого и не е можел да отговаря на въпросите на лекаря, който всяка сутрин идвал в стаята му, за да му помага да си върне способността да води разговор.

"Това ме отчайваше, защото разбирах какво иска лекарят, но не знаех къде да намеря думите", разказва Навални.
"Сега съм човек, чиито крака треперят, когато слиза или се качва по стълбите", допълва Навални.

После се шегува, че преди при вида на стълбище, е щял да стои пред него с глупаво изражение, без да знае какво да прави, а сега, след като се е възстановил, при вида на стълбище вече се сещал, че то служи за качване на горния етаж, но би се сетил също така да вземе асансьора, за да си спести това упражнение.

Навални благодари на лекарите, че са го превърнали от "един технически жив човек" в "човек, който има шансовете отново да започне да използва умело социалната мрежа Инстаграм".

На 3 септември германска военна лаборатория заключи, че Навални е бил отровен с нервнопаралитична субстанция от типа Новичок, разработена за военни цели по съветско време. Москва отрича тези твърдения. Френска и шведска лаборатории потвърдиха германските изводи. (БТА)
 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
2
 
! Отговори
moja strana преди 1 месец
България е по-уредена държава от Русия, а руснаците идват да ни работят тук. Българите пътуват и работят свободно в ЕС, а руснаците се редят за визи, като останалите страни от третия свят.
38
3
 
1
 
! Отговори
tibe преди 1 месец
Щом има толкова жлъч от съветофилите във форума, значи добре си върши нещата.
37
4
 
2
 
! Отговори
abv преди 1 месец
Бъдещият президент на демократична Русия вече е на крака.
Само *** беснеят
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе аре стига вече с тоя бре! Колко още ще ни занимавате?
35
2
 
7
 
! Отговори
мечтиииии преди 1 месец
До Анонимен33 тоя може да е "президент" само в кварталната кръчма или в нечий болен мозУк!
34
1
 
5
 
! Отговори
вълшебството новичок преди 1 месец
Начи, освен че беше парфюм и едни в Англия се парфюмираха щото го намериха в парка, сега излиза, че е почти гениален и полезен стимулант - тоя "пунта мара"я как е цъфнал!
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бедна е фантазията на тираните та не могат да си представят какво ги очаква в близкото бъдеще. Бъдещият президент на демократична Русия вече е на крака.
32
2
 
10
 
! Отговори
Защо? преди 1 месец
Защо не питат Навални, коя е Мария Певчих? Защо тя е спяла заедно с него в хотелските стаи по време на пътуването в Томск, а съпругата му е била отделно от тях? Защо Мария Певчих е пътувала от Омск до Москва отделно от Навални и не е била в медицинския самолет? Защо в Москва изхвърлят от този самолет съпругата на Навални и до Берлин го придружава Мария Певчих? Защо Мария Певчих, веднага след пристигането в Берлин тръгва за Лондон, където живее? Вярно ли е, че тя е агент на МИ-6 и е връзката между британските служби и Навални? Възможно ли е тя да е вкарала в самолета бутилката за вода с новичок
31
1
 
7
 
! Отговори
в следващата серия преди 1 месец
В следващата серия, Навални ще се върне в Томск, където отново ще го отровят, самолетът отново ще кацне в Омск, където ще го спасят, и отново ще го закарат в Берлин, където Мария Певчих ще пробута в навалицата бутилката от вода с новичока, за да докажат, че руснаците са виновни за всичко, и отново ще го спасят, след което отново ще го върнат в Томск и т.н.
30
1
 
9
 
! Отговори
голяма каша преди 1 месец
Немците забъркаха голяма каша. Ако пуснат Навални да си ходи в Русия, ще трябва да му дадат епикризата, която Меркел така старателно крие. И тогава ще се разбере какво точно е станало. Връщането на Навални ще означава, че не го е страх от "кремълските убийци", защото не са го убивали. Ако го "убедят" да остане в Германия, той от "главен противник на Путин", ще се превърне в един от многобройните безлични руски емигранти, ще му спрат парите, няма да ходи на почивка в скъпи западни курорти, и дъщеря му няма да следва в Стендфордския университет.
29
1
 
10
 
! Отговори
торба с лъжи преди 1 месец
Само да припомним, че от Шарите вече един път излъгаха. През 2003 г. обявиха, че тогавашният украински президент Юшченко е бил отровен от диоксин, което се оказа лъжа. Юшченко не позволи да му вземат кръвна проба.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе знаех си аз че новичока е лекарство. Я как се е отръскал и наперил.
27
1
 
11
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 1 месец
Изглежда по свеж ,след дозата
26
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори и с този неуспех государството е на първо място по унищожаване на собствените си поданици.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не си купувайте руски новичок
не става за нищо
един продажник не може да събори
купете си американски новичок
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крепостните освен пари нямат и действаща мухоморка.......мъка.
23
1
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Стига американска пропаганда!
22
12
 
4
 
! Отговори
Забавно преди 1 месец
Забавно е да гледам напъните на българските русо-ибрикчии и на троловете от Фабриката в Ленинград. Наред с това намирам за очарователна еволюцията в практиката на руското о.сиране. Преди мълчаха - сега фейкват шумно. Фейквайте, фейквайте, пък земете да се факнете по некое време. Спасибо товарищи!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По колко Новини ви карат да крадете и поствате в тоа сайт?
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как бранят майка Русия по**длогите във форума. Комунист срам няма. Нагли, нагли...