Откриха COVID-19 върху опаковка на замразена храна

Китайските експерти твърдят, че това е първият случай в света
18 окт 2020 09:15, Ния Христова
17
Откриха COVID-19 върху опаковка на замразена храна
Снимка: Pixabay
Експерти от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията откриха жив вирус на COVID-19 върху опаковки от замразени морски дарове, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС. 
 
Съобщава се, че по време на епидемиологично разследване на причините за нови случаи на инфекцията в Кингдао. Експерти от центъра са извлекли жив вирус от положителна проба, взета от външната опаковка на внесена замразена треска.
 
"Това е първият случай в света за извличане на жив вирус от положителна проба, взета от опаковка със замразена храна. Също така се потвърди, че контактът с жив вирус може да доведе до инфекция", пише в съобщението на уебсайта на центъра.
 
От отделът обясняват, че извличането на жив вирус върху опаковки от замразени храни в Циндао е първият случай в света. Извън лабораторията е доказано, че при специални условия на транспортиране на замразени храни COVID-19 може да оцелее за дълго време. Контактът с повърхността на продуктите без защита може да доведе до инфекци. Най-застрашени са  работници в индустрията, пряко свързани със замразени стоки.
 
Центърът също така отбеляза, че рискът в Китай е доста нисък. Преди това китайските специалисти никога не са успели да извлекат жив вирус от положителни проби, взети от опаковки от замразени продукти.
 
"Наличните досега проучвания показват, че COVID-19 не е хранителен вирус, няма случаи на инфекция чрез консумация на храна. Към днешна дата не е имало случаи на инфекция при контакт със замразени морски дарове, върху които е бил е открит вирус", отбелязва още центърът, подчертавайки, че основните пътища на предаване все още са във въздуха и тесен контакт.
 
Центровете за превенция на заболяванията препоръчват работещите в риск да увеличат личните предпазни мерки при контакт със замразени храни.
 

17
Още от Страната
Колеги на проф. Хубчев потресени: Коронавирусът го смля за 2 дни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 1 седмица
Пипайте замразената храна с гумени ръкавици за еднократна употреба. След това ги унищожете.
16
1
 
7
 
! Отговори
Ааа да бе преди 1 седмица
Значи като учих епидемиология в университета си имаше определение за вирус - патоген, който е неактивен и се размножава и 'живее' само в жив организъм.
Как така жив ковид вирус върху опаковка, тоест не е вирус сам по себе си, а нещо изкуствено създадено. Вирусите извън човешкото тяло не са 'живи'.
15
1
 
6
 
! Отговори
PULP FICTION преди 1 седмица
При -22 градуса вирусите стават като сачми за нанолагери, обаче купувачът на заразената храна понеже е бягал от час по физика като малък, не се е сетил да наведе опаковката, та топчетата да се отърколят. И час по-скоро да напусне района защото като се затоплят те се втечняват и се сливат отново в един голям ВИРУС ТЕРМИНАТОР.

Извод: ако ще бягате от часовете в училище поне ходете на кино и гледайте хубави филми.
14
1
 
4
 
! Отговори
PULP FICTION преди 1 седмица
При -22⁰С вирусите стават като сачми за нанолагери, обаче купувачът на заразената храна понеже е бягал от час по физика като малък, не се е сетил да наведе опаковката, та топчетата да се отърколят. И час по-скоро да напусне района защото като се затоплят те се втечняват и се сливат отново в един голям ВИРУС ТЕРМИНАТОР.

Извод: ако ще бягате от часовете в училище поне ходете на кино и гледайте хубави филми.
13
0
 
4
 
! Отговори
Мармот 19 преди 1 седмица
"Откриха COVID-19 върху опаковка на замразена храна"

Сто процента опаковането е извършено от един мармот използващ слююнка от ухански прилеп за подлепване.
12
0
 
2
 
! Отговори
Просветен преди 1 седмица
Глупости!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не се уточнява каква е била замразената храна.Ако е било замразен прилеп няма да е изненада.Вече не е сигурно че вируса се предава във въздуха и чрез тесен контакт.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние сме пьк океи мерки не взимаме та какво остана опаковки да иследваме - кои отцелее халал да му е
9
2
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 седмица
Хайде сега И с пропагандичката,че издържа на ниски температури!
8
0
 
4
 
! Отговори
до 1313 преди 1 седмица
Грамотния, мнение се дава, не се взема!
7
2
 
10
 
! Отговори
ист преди 1 седмица
Теорията на Томас Малтус трябва да се учи в училище.
Накратко - производството на блага се увеличава в аритметична прогресия, а населението се увеличава в геометрична прогресия.
Понеже хората не могат да се регулират, намесва се природата - появяват се нови неличими болести, които намаляват човешката популация до нормално равнище.
Изводът - един по един ще се заразим, и ще се намалим.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От къде е внесена храната,кого прикриват?Какви бяха тези прилепи,че цял свят пламна.
5
5
 
4
 
! Отговори
1313 преди 1 седмица
ХОРА,ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ ПРАВОПИСА !!!ЗНАМ ,ЧЕ СЕГА ВСИЧКИ ЩЕ НАСКАЧАТ С ''ТОВА ЛИ ТИ Е ПРОБЛЕМА..''АМИ ,ДА ТОВА МИ Е - НЕГРАМОТНИЦИ ВЗЕМАТ МНЕНИЕ ПО ВСИЧКИ ТЕМИ..
4
1
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 1 седмица
Значи вече продават ковид-19.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бе стара ли е,нова ли е,не знам!Но знам,че тая простотия с вируса,дето я направиха китайци и американци ще плащаме всички!Включително и едеотите,дето се направиха на Господ!
2
4
 
9
 
! Отговори
върху опаковката преди 1 седмица
Всеки може да го сложи , кога е била замръзена стоката ? При колко градуса е замръзена ? Колко пъти е местена стоката ?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стара новина, от преди няколко месеца.