Гърция затвори "Промахон" за чужденци през нощта

Между 00:30 ч. и 05:00 ч. се пропускат само гръцки граждани
6
Гърция затвори "Промахон" за чужденци през нощта
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложнената обстановка с COVID-19 Гърция затвори за влизане на чужденци през нощта ГКПП Промахон с изключение на товарните автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Между 00:30 ч. и 05:00 ч. през ГКПП „Промахон“ се пропускат само гръцки граждани с леки автомобили и автобуси, сочи информация на гръцката гранична полиция. Товарните автомобили сe пропускат без промяна, както досега.

Още по темата

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в някои области на Гърция е въведено временно ограничение на движението в нощните часове. За зоните, попадащи в ниво 3 (оранжево) и ниво 4 (червено), е забранено движението в интервала от 00:30 ч. до 05:00 ч. Изключения се допускат за работещите нощна смяна или при спешни случаи (проблеми, свързани със здравето).

По данни на посолството ни в Атина заради влошената епидемиологична обстановка от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 г. окръг Серес, където попада и Промахон, както и окръг Йоанина, ще влязат в т.нар. червена рискова зона със степен 4 . Вследствие на това може да бъде наложена забрана за движение както извън, така и в рамките на съответните области.

Считано от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 г. ще се повиши и нивото на риск до ниво 3 (оранжево) на област Родопи, с център град Комотини.

Според картата за здравна безопасност и защита срещу инфекцията Сovid-19 в Гърция (https://covid19.gov.gr/covid-map) към момента в ниво на риск 3 (оранжево) попада и град Солун и областта около него, както и област Атина.

Сред ограничителните мерки в „червената“ и „оранжевата“ зони са и задължително носене на предпазни маски в такситата, леките автомобили, освен ако шофьорът не е сам или с него пътуват роднини от първа степен. Маските са задължителни и в професионалните МПС, когато освен шофьора има и друг персонал или пътници. За районите от ниво на риск 3 и 4 максималният допустим брой на пътуващите в лек автомобил е трима души. При неспазване на правилата на всеки нарушител се налага глоба от 150 евро.

Посочените мерки и ограничения ще се прилагат до 9 ноември 2020 г. След тази дата, на база на развитието на епидемиологичната обстановка, ще бъдат предприети следващи действия от страна на компетентните гръцки власти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg; embassbg@otenet.gr, consular.athens@mfa.bg;Consulate.Thessaloniki@mfa.bg.


6
Още от Водещи мобилна
Светът е изправен пред по-голяма заплаха от COVID-19 - ядрените оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
щото вируса върлува през нощта най-много
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Скоро ще го затворят и за през деня за българи.
Българите са крастави!!
4
0
 
5
 
! Отговори
Никой преди 4 седмици
ТАКА СЕ ПРАВИ.ГЬРЦИЯ Е 12 ТЕ ЗВЕЗДИЧКИ НА ЕУ. НЕ ОТ 27 ТЕ. БГ АКО ЗАТВОРИ КАПИТАН АНДРЕЕВО ТРАФИКАНТИ ВСЯКАКВИ ЩЕ СПРАТ ПЛАЩАНИЯТА ДО ГЕРП И ПРЕЗИДЕНТ
3
3
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 4 седмици
А ние защо допускаме един Фигурант да се разхожда като турист из България и да ръси зараза ??? ( Умишлено , при това ! ). КОй ще озапти този Фигурант , еййййййй, хораааа !?
2
2
 
7
 
! Отговори
Kiro преди 4 седмици
Добре де, а БЪлгария кога ще предприеме подобни мерки за влизащите чужденци? Защо допускаме да идват в страната ни без да имат дори един хвърчащ PCR тест? Къде е държавата ни?
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много разумно. Вирусът е особено активен през нощта, това е от връзката му с прилепите.