Арестуваха бивш мияч на чинии, представил се за прокурор

Създал си фалшива биография и в социалните мрежи
27
Арестуваха бивш мияч на чинии, представил се за прокурор
Снимка: Pixabay

Турската полиция задържа Халил Баки Челен, завършил гимназия от Денизли, в западната част на Турция, който се представял като прокурор на Международния съд в Хага (МС), свързан със Съвета за сигурност на ООН, съобщи в. „Сабах”.

Челен също се срещал с известни хора чрез фалшиви документи и установяване на въображаема самоличност в профилите си в социалните мрежи. Той дори публикува измислената си житейска история в редица новинарски уебсайтове.

27-годишният мъж се представи като прокурор в МС на публични събирания и в социалните мрежи, където има над 100 000 последователи. Челен, притежавайки фалшива лична карта на прокурор, казва, че е завършил Юридическия факултет на университета Мармара, след това е завършил магистърската си степен в университета в Осло, Норвегия, и твърди, че е назначен в екипа, отговорен за наблюдението на делата за убежище в офиса на ООН в Женева.

Челен създава акаунти в социалните медии с неговото име и публикува фалшива информация за работа и образование, дори убеждава някои новинарски уебсайтове да публикуват измислената му житейска история.

Според уебсайтовете, които са изтрили информациите след скандала, Челен е учил право с парите, които семейството му е дало от продажбата на кравите им в селото му. Вдъхновяващата история на млад мъж, идващ от малък град в Турция, за да стане прокурор на ООН, докосна много хора и образът на Челен в социалните мрежи нарасна бързо.

Челен се представил на много известни хора, включително политици, бюрократи, съдии и прокурори, използвайки неговата фалшива самоличност и присъствието си в социалните мрежи. Той се сприятелява с известни фигури и споделя снимки с тях при периодичните си посещения, придобивайки доверие в социалните мрежи.

Истината беше разкрита в сряда след посещението му в районното полицейско управление в родния му град Денизли. Полицай станал подозрителен, след като изслушал неговата история. Полицията установи, че той е завършил гимназия, кандидатствал е в професионално училище по правосъдие, но е бил отхвърлен и единственият му опит в работата е бил като мияч на чинии в хотели в Истанбул./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
Ами, и у нас е така преди 2 години
ПИНОКИО ГДЕТО СА МУ ОТНЕТИ АДВОКАТСКИТЕ ПРАВА ИСКА ДА Е НА МЕСТОТО НА ГЕШЕВ!ЦЪР ВУЛ НЕМА--ГАЙДА ИСКА!
19
0
 
7
 
! Отговори
Само да напомня.. преди 2 години
...че българските форуми са пълни с нашенци - миячи на чинии на Запад, които масово се представят за скромни милиардери!Турският им колега ряпа да яде със своя прокурорлък ;)
18
0
 
4
 
! Отговори
Хо,хо,хо,ооо... преди 2 години
АМИ САМО МИЯЧИ НА ЧИНИИ И СЛУГИНАЖА У ЧУЖБИНА ИЗБРАХА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ.ЗАТОВА И ТОЛКОВА РАБОТА СВЪРШИ....КАТО КУЧЕТО У ГРАДИНАТТА....
17
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Че нашия прокурор си е оригинал милиционер което е същото като този който е мил чинии.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бивш прокурор си създаде фалшива биография на мияч на чинии и се представя за мияч на чинии, ще го арестувате ли?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво престъпление е извършил като се е представял под фалшива личност. Да не би като на Ердоган сина му да е вкарвал незаконно петрол.Или като ердоган да е откраднал милиони от нрода. Просто се е представял за такъв какъвто е искал да стане но са го прецака ли.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100% ако живееше у нас, щеше да е вече известен най малкото с ранг на министър. То ако се разровят хората в досиетата на родните ни политици ще намерят дори по абсурдни истории.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И при нас има един такъв!Казва се Иван Гешев!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България този щеше да успее. Примерно от пожарникар щеше да стане премиер, а от разносвач на папки в МВР щеше да стане вицепремиер и вътрешен министър.
11
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 2 години
тук тези се представят за лекари и разбирачи по всичко :D
10
2
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
И какво от това? Животът е една ролева игра и нищо друго.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питанката- ТИ СИ СЕ ПРЕДСТАВИЛ ЗА ГЕШЕВ, АМА СИ ЗАБРАВИЛ.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хора с облни амбиции има навсякъде. Да откреднеш самоличност е лесно след като в нета има всичко. Някои хора крадат цели фамилни истории и с години трупат база данни с открадната самоличност. Но това често води до циклофрения и психиатрични деформации. Не е шега работа. В главите им живеят много хора. Напрактика са серийни престъпници.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Турция са различили измамника от истинските прокурори. Дано не ни го пробутат тук за главен... мияч на чинии.
6
0
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Pff, тва не е в България, братчед :D
5
3
 
14
 
! Отговори
Гешефтура преди 2 години
Ами че той и Гешефта мяза на бивш мияч на чинии
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега адвокатите ще го изкарат с някакво психично заболяване и ще го пуснат.Пълно е с психопати и тях ги пускат защото всичко е пари. Който има пари плаща и го пускат. Както виждате няма нито един осъден депутат. За кокошка няма прошка за милиони няма закони.Адвокатите на мутрите са вече в парламента.
3
4
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Не, това е електората на ГЕРБ
2
1
 
4
 
! Отговори
Тиквата преди 2 години
Ами докато има балъци ще има и рибари да се хващат на въдиците им!
1
5
 
24
 
! Отговори
Питанката преди 2 години
Гешев?