Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков

Полицията съобщи, че няма никакви улики за насилствена смърт
43
Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков
Снимка: БГНЕС

Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков, съобщи австрийската национална информационна агенция АПА.

Италианецът с датски паспорт Франческо Гулино е бил открит мъртъв в жилището си в австрийския град Велс от свой приятел. Лекар е потвърдил смъртта на 75-годишния бивш таен агент.

Полицията съобщи, че няма никакви улики за насилствена смърт.

Гулино, който от 2010 г. се занимавал с търговия с антики във Велс, винаги е твърдял, че няма нищо общо с убийството на българския писател дисидент в Лондон през 1978 г., отбелязва АПА. (БТА)

 


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната лъжа! Оставете човека да почива в мир! Приближен на властта, та дисидент... дрън-дрън. Тъпите комунисти решили да го убият в Лондон, а не в БГ, за да разбере целия свят. Имайки предвид, че по писания и спомени на негови приятели и познати се е прибирал често в родината... Също като Кирил Маричков - властта му забранявала да изнася концерти, ама той изнасял по 130 годишно!!!???
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ско ГМ не беше убит, нямаше да е герой. Днес заставят децата да го четат, утре ще се запитаме: всъщност какво толкова е написал? В други ден ще забравим, също както за Калитко. Дано някоя куха глава не реши да му маха паметника на журналист. Тия злодеи на историята
36
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
То това четиво не е за такива като теб.Чету Овчарчето калитко напр.имер.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички убити журналисти са погубени само защото говорят и пишат истината.Няма продажен журналист който да е убит за това че пише и говори лъжи срещу заплащане.Георги Марков го убиха дори когато беше вече избягал в изгнание.Убиха го нашите служби,защото при една моментна смяха на власта/преврат/ в България,той щеше да е човекът който да организира и създаде новото Правителство.Дори би станал и Президент на България.Всички са го харесвали,и е бил ,,добре дошъл'' на всякъде по света.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възможно е да са го боцнали със съчма с рицин като за последно. Да разбере какво е изпитало жертвата му.
33
5
 
6
 
! Отговори
кескьосе преди 1 месец
Чел съм малко от неговите задони репортажи - абсолютна тъпня! Не знам кой и за какво го е гръмнал, но едва ли е за писателските му напъни.
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Георги Марков - един от сценаристите на "На всеки километър" _ Какво да приказваме повече за човека. От типа хора които никой не харесва но всеки иска да използва. Края му е съвсем логичен и кой го е направил няма никакво значение
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мъртвите - или истината, ли нищо (забрава!). Предпочитам истината! Той беше негодник и новите му стопани решиха да се отърват от него. И понеже освен негодници са и некадърници, съчиниха историята със съчмата, нали преди тях е имало и големи английски писатели на криминалета. Конан Дойл, Агата Кристи, Джон Льо Каре. Ама сега са слаби мозъци и сътвориха пълна и-диотщина. Нямам време, а и ми се спи да ги опровергая!
30
10
 
5
 
! Отговори
ПО ЯСНО преди 1 месец
ГЕОРГИ МAРКОВ винaги е бил ИНВAЛИД по ТЕЛК още от Бългaрия..................естественно и нормaлно е дa се провaли кaто писaтел в Aнглия.............Лошото е че след 1975 когaто вече се е провaлил кaто писaтел почвa дa хулигaнствa и буйствa по подобие нa любителя ченге Джон Ленън от Бийтълс
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чепига: Операцията протече нормално, другари!Рапорт даден!
28
8
 
6
 
! Отговори
биогрaфиятa преди 1 месец
Във Бългaрия Георги Мaрков е елит посрещнaт с фaнфaри в "рaдио Свободнa европa" но се окaзвa некaдърен писaтел зa НAПРЕДНИЧЕВИЯ ЕВОЛЮЦИОНИСТКИ ЗAПAД и се провaля обречен нa зaбрaвa че дaже се изпокaрвa с aнтикомунистите ни нa зaпaд но сaмо с тези:ПИСAТЕЛИТЕ ни........той Г.Мaрков още във Бългaрия имa висок процент ИНВAЛИДНОСТ по Телк тa нормaлно е слaбa рибa в писaтелския зaпaден брaнш
27
11
 
12
 
! Отговори
ФAКТ преди 1 месец
Георги Мaрков стигa дъното нa aнглийското общество от писaтелскa некaдърност a е женен зa aнгличaнкa............виждaйки че е никой в Aнглия Г.Мaрков дори успявa дa се изпокaрa с бългaрскaтa писaтелскa AНТИКОМУНИСТИЧЕСКA зaпaднa общност воден от желaние по нечестен път дa пробивa кaто писaтел нa зaпaд
26
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г.Марков беше толкова мощен,че сам беше в състояние да смачка цялата комунистическа номенклатура от ЦК-то,барабар със службите на ДС и инструкторите им от КГБ.Той беше толкова опасен,че се наложи да го ликвидират извън граница в заточение защото дори и от там клатеше устоите на комунизма със своите радио-предавания.Тодор Живков го беше много срам да дава обяснения на чужди дипломати и журналисти.Г.Марков е ,,Най-кадърният Политик в България на 20-ти Век''. Писател,политк,дипломат.
25
5
 
13
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 1 месец
Денят на смъртта на Георги Марков " съвпада с рождения ден на другаря Тодор Христов Живков. Какво съвпадение, каква случайност. :) Да се е усетил навреме и да запраши зад океата. Там такива работи с имигрантите им не стават.
24
8
 
6
 
! Отговори
ИСТИНAТA преди 1 месец
Нaпред нaзaд от Бългaрия до Итaлия при брaт си НИКОЛA живеещ тaм е историятa нa туристa Георги a и през умa му не минaвa мисъл зa емигрaция чaк до зaгaдъчнaтa смърт нa ГЕОРГИ и НИКОЛA през 1971 и после емигрирa в ИТAЛИЯ при брaт си НИКОЛA после емигрирa в Aнглия и лекa полекa посредствения средняшки писaтел Георги Мaрков се сгромолясвa и се ИЗПОКAРВA със aнтикомунистическото писaтелско лоби нa зaпaд от бългaри ЧЕ МУ ПРЕЧИЛИ
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Велд или Луелс!!??
22
1
 
13
 
! Отговори
Aгент Пикадили преди 1 месец
Дошъл в на почивка в БГ. Съден за валутни престъпления и вербуван от ДС. Другарите половници му казват: "Или работиш за нас, или отиваш за 30 години в пандиза". С помощта на КГБ изработват българския чадър, слагат отрова рицин и го пращат в Лондон да бодне Джорджи Марков. След туй му дават държавна пенсия, безплатни почивки по курортите на НРБ. Накрая като го разкариха кой е, се правеше на хахав и вика: "Кой е тоя вашия Марков ли, Макаров ли? Не съм го чувал. Нямам нищо общо с този случай". :)
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Светозар Тъй де, може да е решил да си поотвори устата, и да е станала белята...?
20
4
 
7
 
! Отговори
Стават грешки преди 1 месец
Да не са го почерпили с новичок работодателите, като за последно?
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАСС какво казва