Родителите на убитото бебе опитали да прикрият случилото се

През 2018 г. срещу семейството имало сигнали, проверката нищо не открила
3 сеп 2021 09:16, Петя Славова
39
Родителите на убитото бебе опитали да прикрият случилото се
Снимка: БГНЕС

31- годишен мъж уби 2-месечно бебе в село Хрищени, а сигнали срещу семейството в старозагорското село са били подавани още през 2018 г. Мъжът е задържан, като двамата с жена му първоначално се опитали да прикрият убийството, съобщава bTV.

В семейството има още четири деца, а от Агенция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава била направена проверка, но не открили нередности.

Още по темата

През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за малките. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.

По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.
 


39
Още от Общество
Преброяването - моментна снимка на хората и условията им на живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 2 седмици
Аз не мога да разбера, има 4 деца, не може да се грижи за тях, правят още, и вместо да вземат навреме мерки, чакат да се роди, за да се отърват от него?! Или са толкова необразовани, че майката сигурно не е знаела че е бременна отново, доде не е почнала да ражда? Толкова па да нямаш връзка с реалността, и отделно тия деца които сега растат, какви хора ще станат? Същите необразовани диваци, натоварващи държавата и социална система. Пример за това, че не количество, а качество трябва.
30
1
 
10
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 седмици
Драмите на моите обрезани братя край нямат от нова Зеландия до България и Афганистан!
29
0
 
22
 
! Отговори
Боливудските драми преди 2 седмици
са безкраен сериал, в който гледаме все едни и същи отвратителни неща. И понеже ни принуждават да ги спонсорираме, а пък нищо по-добро не се случва, не изпитвам и капка жал към героите. Иска ми се сериалът да свърши със смъртта на всички тях.
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нека всички родители от тази каста последват светлия пример на тези и почнат да убиват децата си. Може би ако им се даваше пари за това ще направят цяла кланица. Тогава света ще стане едно по-добро място за живот.
27
1
 
17
 
! Отговори
....... преди 2 седмици
Кастрация му е майката. Ци!гане или не на 2месеца не знае друго какво е освен глад и болка. Да не раждат, ама в мозъка имат само 2 бутона един за нагон и 1 за ам-ам...
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От цялата история резултата е едно мангaye по-малко в страната, което е винаги е добра новина. Не мога да разбера само защо ни занимавате с това, сякаш е нещо важно?
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А превенцията е просто една спирала, няма бременност и такива неща. Тя с тези деца не се справила, а ражда още. Там трябва да е насочена помощтта. Струва 100 лв. И държавата може да я плати и след това ще спести хиляди.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Видех ги по телевизията. бойков хелекторат.
23
0
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 седмици
Колко само като тоя и себеподобните му храним и поим, всичко е оставено на самотек, нищо добро не ни чака.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И кака Корни иска да плаща на тези от нашите данъци, за да продължават да се размножават. Аз съвсем сериозно започвам да мисля, че сегашната политика с помощите на държавата е геноцид към нормалното население. Това е национално предателство. Трябва незабавно да се спрат всякакви помощи (включително детски) в брой и да се премине към вариант с данъчни облекчения. Ако работиш пИчелиш, ако никога не си внасял - адио ми аморе.
21
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 седмици
Познавам ги Мостафа и Айшето :)))
20
0
 
25
 
! Отговори
До Абеее преди 2 седмици
Не само тяхните помощи ,ами и заплати на всякакви институции за закрила плащаме заплати за нищоправене.Ще правят курсове да им повишавали родителския капацитет,че това се прави за хора,не за .....
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нека дамата със специфичен загар на кожата да роди още 10 деца, ние ще поемем отговорност и за тях, ще ги гледаме по институции, а мама и тати да си гледат кражбите и живота, както е било до сега ❤️
18
0
 
12
 
! Отговори
Абеее преди 2 седмици
Ще си направят още няколко,нали си ги развъждаме и за техните помощи работим.ЖивотНите имат размножителен период,а тия се размножават непрекъснато.
17
1
 
9
 
! Отговори
Пореден преди 2 седмици
Семейства с години правят опит да имат дете...а други ги убиват .Не сме народ ,а ***...
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи освен извършителя има и институциална отговорност!!!!!!!!!!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някой журналист да звънне до проекто министърката по ромските въпроси и да я пита за мнение?Така де, да можем ние да си формираме информирано становище за подготовката и за поста който щеше да заема.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да, позная ли? 4 деца, без дом, с мъж в затвора...Напитки!!!
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма как да забележите като не ходите по селата кога дават пенсийте има полицейско присъствие щото тия бият старците и им вземат пенсийте
12
0
 
43
 
! Отговори
Биологичният баща преди 2 седмици
в затвора, майката не разполага с жилище да отглежда 4-те си деца, "съжителят" й не желае да се грижи за тях, обаче посещават курсове да повишаване на родителския капацитет. После правят пето бебе убиват го и се опитват да прикрият следите... А ние им плащаме помощи и се опитваме да ги образоваме и интегрираме, защото били хора и имали човешки права! Кое е човешкото в тази история не разбрах?! Животните се грижат по-добре за поколението си!