Димитър Бербатов със сериозни въпроси към шефовете на БФС

Той настоява да бъдат огласени имената на хората, дали подкуп
17 окт 2021 20:10, Нели Христова
20
Димитър Бербатов със сериозни въпроси към шефовете на БФС
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов, който загуби президентските избори на БФС от Борислав Михайлов, зададе редица въпроси към настоящите шефове на родния футбол посредством официалната страница на кандидатурата си, носеща името "Р-Еволюцията е тук". Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор отстъпи на президента Борислав Михайлов на 12 октомври, когато се проведе извънреден Конгрес, свикан именно след съдебни действия от страна на Бербо и екипа му.

"Сегашното ръководство на БФС дължи отговори на футболните клубове и цялата футболна общественост.

Ето съществените въпроси, на които трябва да се отговори:

1. С какви средства бяха финансирани банкетите за клубовете, на които Михайлов представяше позицията си преди конгреса?

2. Какво правеха на тези банкети кметове на малки и някои от най-големите общини в България и какво изискваха от клубовете тези кметове?

3 На кои клубове и какво оборудване им беше подарено от Михайлов непосредствено преди конгреса? На какви цени и от кого бе закупено то? Не бе ли редно, ако се подпомагат клубовете с оборудване, да бъдат подпомогнати всички клубове?

4. Защо ръководството на БФС не допусна голям брой делегати на конкретни клубове да вземат участие в конгреса? С какви правни аргументи направиха това? Има ли въобще такива? Какво стои в основата на това решение да се отнеме правото на участие в конгреса и правото на глас на тези клубове?

5. Защо водещият на конгреса яростно се бореше, за да не бъде допусната за гласуване в залата промяната в процедурата за гласуване и включването на наблюдатели на броенето на бюлетините, представляващи всеки кандидат-президент? Какво им говори на Михайлов и компания резултатът от това, в крайна сметка допуснато, гласуване - огромно мнозинство ,,За" това да има наблюдатели на броенето на бюлетините и само няколко делегати "Против" и "Въздържал се"?

6. Защо за пореден път Уставът на БФС и законът бяха потъпкани и не бе допуснат балотажът между Михайлов и Бербатов, при положение че Уставът на БФС е крайно ясен и категоричен по отношение на присъстващите в залата делегати и че техният брой е в основата на изчислението колко е 50% + 1 глас, а не броят на гласувалите делегати?

7. Защо вече почти седмица секретариатът на конгреса не е готов с протокола и всички документи от конгреса не са внесени в Агенцията по вписванията? За какво се използва изминалото от конгреса досега време по отношение на документите от конгреса?

Вместо да се дадат ясни отговори на тези въпроси приближените на Михайлов обикалят студиата и с евтини лъжи се опитват да отклонят вниманието на футболната общественост от същественото.

Когато ние имахме данни за натиск върху клубовете, огласихме конкретни имена на клубове и ръководители на зонални съвети. Сезирахме за това и прокуратурата - не с празни приказки, а с конкретни събития, имена и факти.

Ние изнесохме конкретна информация, идваща от заседанията на Изпълнителния комитет, и би следвало да е включена в протоколите от тези заседания. Показахме документи, съставени или подписани от БФС.

‼️ Призоваваме разказвачите на приказки Лечков и Стефанов незабавно да огласят конкретни имена на хора, които засягат с намеците си, както и имена на конкретни свидетели и конкретни факти, а не да спират, преди да огласят конкретика. А и нека обяснят защо, ако са станали свидетели на нещо нередно в НДК на 12.10.2021 г., не са призовали полицията да се намеси. Тогава около НДК имаше хиляди полицаи, за да охраняват Михайлов и приближените му от народната любов.

‼️ Също така, призоваваме НДК и хотелите, в които бяха настанени делегатите за конгреса - ,,Хилтън", ,,Маринела", ,,Балкан", ,,Централ", да запазят записите от охранителните камери за датите 11 и 12 октомври 2021 г., за да може при необходимост да се види дали хора от екипа на Димитър Бербатов са били в хотелите на делегатите преди конгреса.

Ясно е едно - процесът по остраняването на това ръководство на БФС няма как да завърши, ако не е започнал. Този процес започна с гръмък шамар по ръководството, което досега се биеше в гърдите с конгреси, спечелени с по 85-90 процента от гласовете на делегатите. Сега се хванаха за един глас, за да могат да измамят своите членове.

Дали този опит ще мине в съда - предстои да разберем"


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Продължавай в същия дух, г-н Бербатов, истинските Българи сме с теб !!!___В една държава с независимо и кадърно правораздаване, перукан щеше да е в килията при байСтаври, строг, но справедлив !!!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, конгреса показа, какво дъно са феновете на този спорт. От 2 милиона град ... нямаше 100 човека от вън да кажат на перукан да си ходи. Всеки знае,ще са дъно.
17
3
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Питай си не ми пречиш :)))
16
0
 
6
 
! Отговори
697957246 преди 1 месец
Този конгрес показа какво дъно е досегашното ръководство на БФС, начело с Перуци. Пропито от корупция, измами, купени гласове и всички други подли манипулации които пробутаха, научили през годините, за да не изпуснат кокала. Направо не е истина как подобни индивиди продължават да съсипват футбола толкова години и как ги подпира цялата ОПГ пасмина покрай тях, която ги държи над повърхността заради шепа трохи. Срам за българския спортен живот.
15
4
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Ако Бербатов е предател, бих желал да чуя коментари за представянето на Б. Михайлов в Белград. Да отидеш толкова пиян на такава среща и да те дават по телевизията.. Извинявайте, ама тази излагация не е ли предателство спрямо България.
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е, че перуката си купи отново поста, но най-тъжно е че прокуратурата е съучастник в целя този цирков спектакъл.
13
23
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Бербатов не е подходящия кандидат,който да замени Боби.Предател на националния отбор не може да е президент на БФС.Боби може да е всякакъв,но винаги е играл за България.
12
3
 
23
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Ако човек, играл в Манчестър Юнайтед не става за нищо, се чудя ти панелен п.л.ъ.х за какво ставаш? Сигурно и дебелата ти космата жена не иска да я докосваш вече.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя работата стана ясна ,конгреса беше на тъмно ,мошеници и полувина ,какъвто БФС ,такъв и футбола у нас)
10
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз нахалник не искаше да играе за България! Какъв е тоя? Какво общо има този тип с България?
9
17
 
8
 
! Отговори
Досаден преди 1 месец
Млъкни бе, омръзна ни от твоето реване!
8
15
 
10
 
! Отговори
От трън та на глог преди 1 месец
Ще е положението когато най накрая Балерината смени Перуката... както и беше когато той пък смени Батето... Бербалетка иска да стане шеф единствено защото вече няма кой да го вземе да играе футбол и да му дава толкова пари докато седи на пейка или столче и гледа от първи ред играта на съотборниците си...а разточителния и луксозен начин на живот на който е свикнал ИСКА КИНТИ...МНОГО и Шефското място в БФС ще му ги осигури.Ще имитира малко "промяна" в началото докато настани своите хора а после...
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не че Митьо е стока,нооо на фона на Михайлов е като джентълмен срещу див селяни..н чалгар от най-забутания край на България.
6
5
 
13
 
! Отговори
фергюсън преди 1 месец
Президента на Славия каза ,4е са раздавани пари в клоз-етите на БФС ,за да се гласува за най-големият клоз-ет !
5
19
 
13
 
! Отговори
Резерватов преди 1 месец
Не че Перукана е стока, но Митя Фибата иска всичко да се върти около него, и когато не се случва дезертира и реве като мома. Случи се на времето в ЦСКА, след това в Националния отбор (по-срамна постъпка от това да откажеш да носиш националната фланелка надали съществува в спорта). Абсолютен мързел и полу-човек (думи на Сър Алекс).
4
1
 
14
 
! Отговори
УЕФА преди 1 месец
Ако искаш да ги компрометираш, питай за далаверите с Г.Ганчев.Как закриха 2016 г. ,знаеш кой клуб!Създадоха нова лига,заради клуб от Ловеч,който го докараха в София!Когато започнеш да питаш за очевидните лъжи и фалшификации в Б.Г.-футбола,тогава ще ти повярваме ,че наистина ще работиш за футбола в България!
3
6
 
33
 
! Отговори
xaxsasб преди 1 месец
Рано или късно Боби ще падне. Скучен е. Само като го видя сменям канала. Така ще бъде и с българския футбол докато той е там. Пое БФС на пълни стадиони, сега ходят шепа младежи за по 2-3 години. Може да се мисли за всякакъв, но обикновеният гражданин масово не го харесва. Няма да стъпя нито на клубен, нито на национален мач докато той е там.
2
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и да се ежиш за нищо не ставаш
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вечна слава на ядреното нападателно трио на ЦСКА Стоичков,Пенев и Костадинов,и гола на последния на парк де Пренс!!