2 млн. евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция

Парите са по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция
24
2 млн. евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция
Снимка: БГНЕС

Близо 2 милиона евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция в периода до 2027 година, предаде БНР.

Сред приоритетите по програмата са подпомагане на бизнеса в зеления преход и интегрираното териториално:

Заложените мерки в програмата за справяне с нелегалната миграция, която поставя сериозни предизвикателства в момента, може да започнат най-кратки срокове, отчитат от Комитета за наблюдение. 1,7 млн. евро ще бъдат насочени към обучения и обмяна на опит за повишаване на капацитета на полицейските управления за справяне с миграцията.

Ще бъдат финансирани още мерки за подобряване на сигурността, както и за доставка на специализирано оборудване за техническа готовност на проектните партньори. Такива от българска страна ще бъдат областните дирекции на Министерството на вътрешните работи в Хасково, Ямбол и Бургас.

Сред приоритетите по програмата са още подпомагане на бизнеса в Зеления преход и интегрираното териториално развитие, като общият бюджет на програмата е 34 милиона евро.

От Комисията за наблюдение отчитат и напредъка за трансгранично сътрудничество за предходните шест години. По програмата са били финансирани общо 101 съвместни проекта на стойност 29 милиона евро.

Изпълнението на 98 от тях е приключило успешно, а изплатените средства са близо 25 милиона евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Динев преди 1 година
И някой се чуди или не вярва тук при руснаците е нормално на някой сами строшат черапа дори е без д са на война,дори е най модерният им град Москва изнасят трупове всеки ден с разбити глави илли намушкани с счупена бутилка,които са живяли в СССР пък и сега че там е абсурт вечер да минеш под подлез и да не ограбят
17
0
 
0
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
на никой в ЕС не му пука за българия.по същата логика ,защо трябва да ни пука за мигрантите,и да им усигуряваме пълен пансион.по правилно е да бъдат затваряни в трудови лагери и в кариерите и по магистралите да си отработват издръжката.ако това се разчуе от другата страна на границата,потокът през българия със сигурност ще секне
16
0
 
0
 
! Отговори
Лесно преди 1 година
Кучета, Калашников, Граничари дето стрелят на месо.. Снайперисти - на бройка 2 седмици отпуска или половин заплата бонус
15
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 1 година
Спомнете си думите на Ботев ? Не се гаси туй що не гасне ! И 20 милиона да инвестирате никой не може да спре човека и желанието му за по добър живот ! А ще има още и климатични мигранти ! Тях как ще спрете ?
14
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Нагли и безочливи КРАДЦИ...!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом с 2 млн се оправя проблема, чудя се що от Европа са толкова неумни и харчат милиарди
12
0
 
0
 
! Отговори
Грешка преди 1 година
Имате предвид откраднати не инвестирани
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 лева нанобстрелян мигрант и ще се оправи работата :)
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е диверсия ... Оградата я минават 50-100 парчета на ден, а останалите 900 минават орез границата, като някой тая смяна зарадощботва по 5-10000 евро и това е само 1/4 рушвета, щото по веригата има много гладни.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куче влачи рейс, диря няма, няма... еййййй. Куче влачи рейс...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете няколко момпета с опит с пушките, дайте им право да гърмят или побе не се правете на много важни и не ги гонете, па да видиме, дали ше има мигранти хехехехеххехехехехеххех
7
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Проблемът ще се реши само с криминализиране на прескачането на оградата, гумени куршуми и стрелба с тях като на заря при всеки опит за преминаване. Успешно преминалите - конфискация на теленофоните и трудов затворнически лагер да си изработят поправката на оградата, ако е повредена.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито и милиони да се дадат, те изчезват. Тази оградка която имаме сега, колко милиона глътна и нищо. Едни хора ще се нагушат с парите и проблема пак ще го има.
5
0
 
0
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
Правилно. На всеки мигрант за Нидерландия да се осигури безплатен транспорт
4
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Най евтино и сигурно е дасе сложат мини полета и ровове.И край с хуните и влизането у нас.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе! Турция ни дава пари за това да браним границата на ЕС! А ЕС толкова се е загрижила, че пуска Нидерландия да ни наказва, докато дава 300 милиарда за оръжия на наркомана. Да бяха дали 1 милиард за границата си на Балканите, знам ли, може би нямаше да може да се минава. Но не, Зеленски е по-важен. А ние да се оправяме както можем. В случая се договаряме с Турция. Добре че поне това можем.
2
0
 
0
 
! Отговори
Чичо леля преди 1 година
С тея 2 млн за къде са , първия който се докосне до тея пари ще купи 2 бентлита и 7 бнв-та по 1 за всяка любовница и тв парите свършиха
1
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ОГРАДА ЗА 200 МИЛИОНА НЕ ГИ СПИРА 2 МИЛОНА ЩЕ ГИ СПРЕ. МОЖЕ АМА ДРУГ ПЪТ