Барселонагейт ще се разглежда от нов прокурор

Градският прокурор на София обаче не съобщи името на новия наблюдаващ
14 авг 2023 18:12, Нели Христова
46
Барселонагейт ще се разглежда от нов прокурор
Снимка: БГНЕС

Разследването по "Барселонагейт", по което бе поискан имунитетът на бившия премиер Бойко Борисов, вече е възложено на нов прокурор. Това съобщи пред журналисти градският прокурор на София Илиана Кирилова.

В момента делото е разпределено на друг колега, който предстои да се запознае с материалите по него и да прецени дали са събрани достатъчно доказателства по отношение на искания имунитет и какво трябва да бъде извършено от тук нататък, както и дали е необходимо да се събират нови доказателства", обясни Кирилова.

След отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, Върховната касационна прокуратура и Апелативната прокуратура иззеха материалите по делото за проверка, а то бе върнато в Софийска градска прокуратура. Междувременно наблюдаващият прокурор Стефан Христов бе отстранен от всички разследвания заради дисциплинарно производство.

Градският прокурор на София обаче не съобщи името на новия наблюдаващ.

Бившият обвинител №1 Иван Гешев внесе искането за сваляне на имунитета на Бойко Борисов в деловодството на 49-ото Народно събрание на 2 юни, а лидерът на ГЕРБ първоначално обяви, че няма намерения да се отказва доброволно.

Два дни по-рано бившата "Мис България" Ивайла Бакалова, която бе определена като ключов свидетел по разследването за имота в Барселона, даде показания в прокуратурата и обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление.

Пред обвинението свидетелства и бившият шеф на "Лукойл" Валентин Златев, който беше призован на разпит във връзка с делото "Барселонагейт", тъй като малко след избухването на скандала къща в испанския град е продадена на местен бизнесмен, но основен акционер в дружеството продавач е служител на Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 8 месеца
СТРАШНО ГЛЕДА...ЩЕ ИЗБЯГА ПРИ СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ...
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами нали в записите, които публикуваха от среднощното обсъждане на сглобката от партия Продължаваме измамата, точно лидерчето им - подлецът, лъжец и мошеник Кирил Парапетов се чува да обяснява, как всички трябвало да се задължат в новото правителство да "пазят Борисов" и той да стане недосегаем? Ето недосегаем е за сега. Предполага се, че това е нареждане на Посолството, понеже е замесен в повечето им тъмни дела и ако го натиснат, ще се разприказва да им развали рахатлъка в БГ.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зорът беше да си сложат свой и зависим главен прокурор. Такъв беше Гешев и чудесно държа чадъра над Тиквата, докато не се скараха по някое време и не си сритаха капите. Затова тоя не си даваше имунитета, докато не успяха с подлото човече Парапетов да си сложат свой човек за главен прокурор. Едва след това си дадоха имунитетите за известните техни престъпления, защото са сигурни, че главния прокурор им е в ръцете и нищо не ги заплашва. Съответно, сега ще разтягат и замазват нещата, чакат давност.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма шанс да почне да се разглежда скоро... Буци се намърда в това правителство за да си осигури билет "не пип" докато то трае. ВЕче щеше да е подсъдим..
41
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 8 месеца
Това му е естествената боя
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този айдук е олицетворение на политическата, икономическата, правната и морална кризи в България. Такива като Б.Б. и Пеевски направиха така, че милиони българи да напуснат родината си, останалите тук-да я намразим. Възможно е ПП-ДБ чрез лансиране на подставени лица в прокуратурата да се опитат отново да го изперат и спасят от затвора. Но нека не забравят Румъния. Румънците се оказаха по-смели, по-честни и по-решителни от нас. Възможно е предатели от ПП-ДБ да докарат нови протести като през 2020.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доста тен е хванал нашия.
38
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
хе хе!.."Едно си баба знае,това си бае"...."В момента делото е разпределено на друг колега, който предстои да се запознае с материалите по него и да прецени дали са събрани достатъчно доказателства по отношение на искания имунитет и какво трябва да бъде извършено от тук нататък, както и дали е необходимо да се събират нови доказателства","..Демек,ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО !!!..И новия прокурор,който "ТИ СИ ГО ИЗБРА" ще нищи познатите до болка факти до безкрай..Само и само да не пипат Толупа !.ГНЪС
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сигурно ли е че половината "събирани" материали са там? Че той досието си пречисти, та делото ли няма?
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И онези с Народния съд са се преродили...само искат да бутат Борис III ,т.е. Бойко в затвора хаха.После внуците му ще се върнат да си връщат имотите....това вече сме го преживяли.Дежавю.
35
0
 
9
 
! Отговори
Хе хе преди 8 месеца
Това предизборна уйдурма, преди местните избори ли е? Баце Сглобката, изработена в Посолството Го пази!
34
0
 
5
 
! Отговори
Босоногото дете преди 8 месеца
Тате, тате, на кого не оставяш?
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Човека който обърна идеята -Ако спечеля, печеля за цял народ- ако загубя,губя само себе си....
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Капо ди туи капи (бг варианта)
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Любимата ми мутра се появи -- хелоу, бейби! -- затворът те чака, работим да го снабдим с пожарникар.(С роднини в сащ)
30
1
 
9
 
! Отговори
християнин преди 8 месеца
Когато вкарат банкянската крадлива *** в затвора,ще почерпя целия квартал.Безумци,подкрещи банкянската ***,давате ли си сметка какво правите?
29
1
 
3
 
! Отговори
Кво преди 8 месеца
Го интересува нали е ЕТ бьлгария
28
10
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
За Бойко незнам, но Радев е сигурен затворник.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Осъждат Боко на 40 години , а той се оплаква , че вече е на почти 70 и няма да може да ги излежи. Съдията го успокоява и му вика да изкара колкото може.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво правихте почти два месеца, защо не си говорехте за бюджета, а играехте мачлета, докато другите бяха поне в парламента, и ако има някакви интереси това са точно ваши, изпиране и изчистване, отлагане до безкрайност ако гешев поиска сваляне на имунитета, готов е да пожертва всички само и само да запази себе си, жалък страхливец - и какво да не вярваме на това което самият петков каза един ден предварително, но било извадено от контекста, изобщо даже не е извадено от контекста, той дори направи кратка извадка на това което са решили за да може този крадлив и похотлив при мат борисов да бъде