НСИ: По-малко бакалаври, повече докторанти

През тази академична година у нас се обучават 9% повече докторанти
5
НСИ: По-малко бакалаври, повече докторанти
Снимка: Булфото, ахрив

Броят на записаните в различните степени на висшето образование за последната академична година e 279 хил. души, като се наблюдава спад с 1.5% в сравнение с предходната година. Това става ясно от провежданите от Националния статистически институт ежегодни изчерпателни изследвания, характеризиращи дейността на образователните институции, информира пресслужбата на институцията. 

Значително обаче се увеличава броят на докторантите, като към края на 2014-та в образователна и научна степен "доктор" у нас се обучават 6 671 лица, или с 9.3% повече в сравнение с предходната година.

Броят на децата, записани в детските градини в България е нараснал с едва 0,2% през 2014 – 2015 приемна година. В детските градини са записани 241.1 хил. деца, като се наблюдава увеличение от 0.2% на техния брой в сравнение с предходната година.
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Калина Станкова преди 6 години
В България висшето образование е държавно . И задължително трябва да е безплатно . Освен това входът на всеки ВУЗ трябва да е широко отворен за кандидат -студентите . И дипломите трябва да са с много високи оценки . Отлични за българите .
3
0
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 6 години
Колега Доктор ББ , запиши се за доктурант и стани и ти доктор , да видиш дали е толкова лесно
2
2
 
3
 
! Отговори
Доктор ББ преди 6 години
В тази държава всеки може да си купи титлата доктор. Щом Дебелото Лили и ББ са доктори... представете си.
1
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
a taka pove4e doktori po malko baklavari