Директорът на СМГ – европейски гражданин на годината

Образованието ни ще се стабилизира, убеден е Антони Стоянов
12 юни 2017 11:23, Анисия Иванова
4

Българин стана европейски гражданин на годината. Европейският парламент даде тази награда за принос в науката и възпитание на децата в европейски ценности.

"Честно да кажа, когато разбрах за номинацията бях изненадан, но след това прецених, че е крайно време хората на образованието да излязат на челни позиции. Добрите деца ги правим най-добри! Доброто е враг на най-доброто. Опитваме се да помогнем на децата да покажат всичко, на което са способни", сподели Антони Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" пред Bulgaria ON AIR.

"Тайната на успеха е в мотивацията, а това което ни дели от него е завистта! Искам СМГ да послужи за пример. Трябва да се даде възможност на повече училища да почерпят от опита ни. Ако може, всеки трябва да се възползва от добрия пример и опит на успелия", поясни той.

Според Стоянов ситуацията в образователната ни система започва да се подобрява: "Оптимист съм, че в бъдеще българското образование ще се стабилизира и развие. Увеличаването на заплатите в сектора постепенно се вижда. Започват и все повече млади хора да се интересуват от бъдеща преподавателска кариера в нашето училище".
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антони Стоянов беше един от най-инертните преподаватели без никакви заслуги за развитието на СМГ. Откакто стана директор започна да дава интервюта постоянно за успехите на учениците в знайни и незнайни международни състезания търсейки ефекта "уау". А защо му трябва такъв ефект... На едно такова състезание златен медал не се взима само от 1 човек, а от още 10-20 или повече. Същото важи и за другите медали.

Не винаги нещата са такива, каквито изглеждат.
2
2
 
7
 
! Отговори
учител от Варна преди 3 години
Има и други "птички".Работя с прекрасни деца и младежи.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ.